Diskuse s wikipedistou:Pro hysek ondrej

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  17. 9. 2011, 16:37 (UTC)

Obrazy Aleše Černého[editovat zdroj]

Dobrý den, obrazy je možné zveřejnit až 70 let od smrti autora, jinak pouze s výslovným souhlasem držitelů autorských práv, tedy dědiců (vizte Wikipedie:OTRS). Jste jediným dědicem, nebo můžete toto povolení sehnat? Podrobnosti např. na stránkách Wikipedie:Autorské právo#Obrázky, Wikipedie:Zdroje obrázků. S pozdravem --Gumruch 17. 9. 2011, 18:15 (UTC)

Zdravím Vás. Jedinou dědičkou je moje máma a od ní povolení mám. S pozdravem --Pro hysek ondrej 17. 9. 2011, 19:49 (UTC)
Přesto je nutné poslat souhlas od držitele autorských práv do OTRS. Přečtěte si prosím zmíněné odkazy. Nejde o žádnou formalitu, jde o to, aby každý mohl přejímat obsah Wikipedie (včetně komerčních účelů) bez obav. --Gumruch 17. 9. 2011, 20:06 (UTC)
Děkuji za vysvětlení. Po návratu z pracovní cesty vše zašlu. S pozdravem --Pro hysek ondrej 17. 9. 2011, 20:25 (UTC)

Moravský…[editovat zdroj]

Dle Wikipedie:Biografie se v úvodu má standardně uvádět český, které je vztažené k dnešnímu státu. V případě Leoše Janáčka Vaši editaci již někdo vrátil, především proto, že původní verze byla podložena referencemi. Před takovými zásadními změnami se nejdřív seznamte s příslušnou diskusí – např. na stránce Diskuse:Leoš Janáček se to dlouze rozebíralo… --Gumruch 17. 9. 2011, 20:06 (UTC)

Čeština má zásadní nedostatek, nerozlišuje český (Czech, Tschechisch; bráno nacionálně - "Čech je ten, kdo mluví česky.") od český (Bohemian, böhmisch; chápáno zemsky - "Čech je ten, kdo žije v Čechách"). Pokud je někdo z Moravy, je zemsky Moravan (odjakživa, minimálně do roku 1949, než komunisté země protiprávně zrušili), od dob tzv. národního obrození (teprve od 19. stol.) se však může cítit i Čechem/Čechoslovákem (ve smyslu moderního národa). Mojí ambicí je psát o tom učebnice, nikoliv se přetahovat na Wikipedii (u Janáčka respektuji, ač nesouhlasím, u Komenského bych "pozdvihl významně obočí"). :) Zdraví --Pro hysek ondrej 17. 9. 2011, 20:14 (UTC)

Jan Amos Komenský[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. MiroslavJosef 29. 9. 2011, 13:47 (UTC)

Takto se nezdrojuje. Je třeba uvést minimálně celé jméno autora a celý název jeho díla, dále je také vhodné uvést ISBN. Viz též Wikipedie:Reference. Dopuručil bych, aby jste to doplnil, než vám to někdo vymaže. --Vachovec1 (diskuse) 7. 7. 2012, 11:52 (UTC)
Provedeno. Pro hysek ondrej (diskuse) 7. 7. 2012, 12:06 (UTC)

Dějiny Moravy[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o doplnění referencí (zdrojů) ve Vámi doplněných částech článku Dějiny Moravy. Děkuji a přeji hezké svátky.--BBukovec (diskuse) 5. 7. 2012, 14:11 (UTC)

Vážený pane Bukovče, doplnil jsem a ve volném čase se pokusím článek vylepšovat, s pozdravem Pro hysek ondrej (diskuse) 6. 7. 2012, 21:14 (UTC)

Pravidlo tří revertů[editovat zdroj]

Upozorňuju vás na existenci pravidla tří revertů. --Jowe (diskuse) 7. 7. 2012, 12:56 (UTC)

Děkuji Vám za upozornění. Snažím se svůj názor obhájit v diskuzi a odkazem na relevantní zdroje informací. Když se však moravskou historiografii snaží porazit český nacionalismus, není to zrovna příjemné. S pozdravem Pro hysek ondrej (diskuse) 7. 7. 2012, 13:07 (UTC)