Diskuse s wikipedistou:Ojin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Nově otevřený Wikiklub v Brně

Prostudujte prosím výše uvedené návody. Je v nich i popis vhodného formátování textů. Vaše články tak budou od počátku lépe vypadat. --Postrach 08:52, 4. 4. 2007 (UTC)

Návod jak správně přejmenovat stránku vizte na Nápověda:Přejmenování stránky --Li-sung 14:31, 16. 1. 2008 (UTC)

Ke Slezsku[editovat zdroj]

Vážený kolego, Osoblažsko jako součást tzv. Moravských enkláv ve Slezku nebylo ke Slezsku připojeno v 17. století, nýbrž začalo být považováno za jeho část až roku 1918. Slezskými orgány začlo být spravováno v 18. století, ale až do roku 1918 zde platily výlučně moravské zákony. Součástí těchto enkláv bylo původně také moravské panství Ketř, ale i to bylo připojené ke Slezsku až později. Konkrétně je ke Slezsku připojilo Prusko v polovině 18. století. --Kirk 10:53, 1. 4. 2008 (UTC)

Jo, dekuju za upozorneni --Ojin 14:40, 2. 4. 2008 (UTC)

szl.wiki[editovat zdroj]

Witej! I saw that you're a bit active on the Silesian Wikipedia! That's good to have somone from Czech Republic! Do you live on the Czech side of Silesia? Do you speak our language? Timpul 19. 7. 2008, 14:07 (UTC)

Cześć, bogužial ślůnski ńemowiem i ńe žech je z Českigo Śluńsku, leč z Moraw (z Brna). Ja teraz uczyl się troche polski i ślůnko wikipedio naszel przypadkowo i był bardzo zdziwieny, že eksistuje, tak ja choćel troche pomůc. Je niegzie zajta, gdzieź by fundamente ślůnskej godky byly? Guůwno deklinacja řečownikůw i časownikůw. Dziękuję/Děkuju Ojin 19. 7. 2008, 14:40 (UTC)

Witej. There's nothing like that so far, but due to the fact that I speak Silesian fairly OK, I write a Silesian course. The declination of adjectives and nouns will appear soon. Best regards, Timpul 22. 7. 2008, 15:40 (UTC)

Kategorie a Projekt[editovat zdroj]

Ahoj, těšim se na dokončení tvého článku Mat střelcem a jezdcem a jenom bych tě chtěl o něco poprosit. Mohl by jsi nekategorizovat věci co máš zatim ve svém soukromém jmeném prostoru? Je to detail, ale běžného uživatele neznalého principů wikipedie to může zmást. Díky za pochopení a šachu zdar. Jinak kdyby jsi chtěl v oblasti hry kralovské přispívat dál, upozorňuji tě na WikiProjekt Šachy, ke kterému se můžeš připojit, budeš-li chtít. --Duff 30. 7. 2008, 11:02 (UTC)

Aha, to mně nenapadlo, kategorii už jsem prozatím zakomentoval, večer si snad na to udělám čas a dodělám to. O tom wikiprojektu vím (tu stránku mě napadlo přeložit poté, co jsem se o něm dozvěděl), asi se do něho přihlásím, ale nevím, na kolik je to zavazující, protože v nejbližší době asi nebudu mít moc čas. Zdraví --Ojin 30. 7. 2008, 11:44 (UTC)
Zavazující to není. Je to jen prostředek k lepší spolupráci na šachových tématech a nyní i portálu. --Duff 30. 7. 2008, 13:35 (UTC)

Vlajky v šablonech okresů[editovat zdroj]

Ahoj, řešil jsi to někde, nebo jsi to tam vkládal jen tak? Já jen, že se mi tam nějak ty vlajky zemí (Morava, Česko) nelíbí, když už, tak třeba kraje bych pohcopil, tohle je divný.--frettie.net 3. 10. 2008, 16:10 (UTC)

To není dobrý nápad. šablona je technická věc a obrázky do ní medle nepasují, navíc vypadají nelogicky. Kdyžtak se zeptej pod lípou, ale já jsem pro zrušení. JAn 3. 10. 2008, 20:49 (UTC)
Taky nesouhlasím s vlajkami v šabloně okresů. Šablona má být jednoduchá a přehledná, bez grafických marnůstek. Doporučuji při nejbližší příležitosti zase odebrat. Takové vlajky se patří ukazovat v článcích o historických územích našeho státu, ale se současnými okresy to nemá co dělat. --Miaow Miaow 3. 10. 2008, 23:31 (UTC)
Mimochodem, pane kolego, zdá se, že máte vhodné předpoklady - neměl byste zájem ujmout se poměrně náročného úkolu, totiž vytvoření podobných šablon a seznamů pro polskou wiki (např. pl:Kategoria:Szablony nawigacyjne - czeskie powiaty)? Zatím jsou tam články o našicho obcích pojmenovávány bez veškerého řádu, rozlišovači si nikdo hlavu moc neláme, což bude mít časem hrozné následky, zkrátka chtělo by to někoho nadšeného, kdo by ty propracované a rozlišovači vybavené šablony (jakož i seznamy z článků o okresech) z cs: vzal a převedl do pl:, předpokládejme ve formátu Lhota (powiat Kladno) nebo tak něco. Kdo by se toho ujal, vyslouží si velkou pochvalu... :-) --Miaow Miaow 4. 10. 2008, 01:44 (UTC)

Ahoj - inspiraci k vlaječkám jsem našel ve slovenské wiki, kde jsou právě u některých okresů v Česku tyhle vlaječky, tak se mně to zalíbilo, vám třem se to nelíbí, to se stává, všichni nemáme stejné názory, tak ale třeba by se o tom mohlo hlasovat. O těch polských budu možná uvažovat, jak se mně bude chtít, pár rozcestníků jsem takhle vytvořil z chybných redirectů na slovenské wiki (co si pamatuju Březí, Ždánice...) --Ojin 4. 10. 2008, 17:54 (UTC)

K rozloze zemí[editovat zdroj]

No chyba být někde může. --Kirk 5. 11. 2008, 22:41 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Ahoj, prosím používej na commons kategorie, je to důležité, fotky se pak dají snáze najít a usnadňuje to jejich přehled. Díky moc, vše nej, --Podzemnik 6. 12. 2008, 14:26 (UTC)

Diskuse o smazání[editovat zdroj]

Ahoj, kdybys měl čas a zájem, můžeš se vyjádřit v právě probíhající diskusi o smazání šablony {{Pahýl - Morava}}, myslím, že by tě to mohlo zajímat. magairlín 5. 8. 2010, 11:32 (UTC)

Tuplikoř MNO[editovat zdroj]

Ńy ma problym ;)--Orlikowo 29. 1. 2011, 21:28 (UTC)

Brněnský wikisraz[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 5. 2. 2014, 18:35 (UTC)

Pozvánka na lednový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Ahoj, všimnul jsem si, že jsi z Brna a edituješ Wikipedii. Kdybys měl tuto středu čas (nebo kteroukoliv další třetí středu v měsíci), rád bych tě proto pozval na setkání s dalšími brněnskými wikipedisty. Pravidelně se scházíme v cca deseti lidech, bývá to často dost podnětné právě i pro další práci na Wikipedii a tvou účast mezi námi bychom velmi ocenili (a jsem si jistý, že bys mezi ostatními našel i další lidi s podobnými wikizájmy). Pokud bys mohl přijít, zapiš se prosím mezi účastníky na výše odkazované stránce srazu (nebo prostě přijď, registrace není bezpodmínečně nutná) – rádi tě mezi sebou uvidíme. Pokud ti to tentokrát nevyjde, můžu ti poslat pozvánku na příští sraz, až bude – v takovém případě se prosím zapiš mezi zájemce. Budu rád, když mi dáš vědět, že jsi pozvání četl; případně se též samozřejmě na cokoliv ptej, klidně tady pod příspěvkem. S pozdravem Blahma (diskuse) 19. 1. 2016, 15:24 (CET)Odpovědět

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět