Diskuse s wikipedistou:Michal Lenc/Archiv 2016

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Michal Lenc v tématu „DČ The Last Stand

Interwiki

Ahoj, nezapomínej prosímtě u nových článků na interwiki (propojení s ostatními wikipediemi), např. Marcus Rashford existuje i na anglické a dalších wiki (už jsem ho přidal). Viz Nápověda:Mezijazykové odkazy.--Chalim Kenabru (diskuse) 29. 2. 2016, 16:11 (CET)

Ahoj, díky za upozornění. – Kabat7cz (diskuse) 29. 2. 2016, 18:14 (CET)

zvaž než něčí editaci příště označíš za možný vandalizmus - děkuji .-)

Svět Zeměplochy byl již zaznamenán v 35 knihách série Úžasná Zeměplocha, pěti povídkách a dalších příbězích ze Zeměplohy. To je fakt proč to někdo pořád maže?? Série užasná zeměplocha má 35 knih ne 41...

viz: Jaký je Váš názor, je to chyba nebo ne?? Podlehli čtenáři mystifikaci vydavatelů a uvěřili jim, že úžasná zeměplocha je série 41 knih (včetně jedné o Toničce, co u nás ještě nevyšla)? .-) Vím, že sice vyšlo více jak 40 knih z prostředí Zeměplochy, ale v sérii úžasná Zeměplocha je přeci knih 35 (alespoň jsem o tom přesvědčen). A Svobodnej národ, Klobouk s oblohou, Zimoděj a Obléknu si půlnoc včetně úžasný Mauric jsou pouhé příběhy ze Zeměplochy (je to většinou i na přebalu) a nejsou součástí série Úžasná Zeměplocha (nejsem v tom to názoru osamocen a úplně stejne je to i na databazeknih). Pak bychom tam měli počítat i ostatní tituly Zeměplochy jako je Věda na zeměploše (Darwinovy hodinky a Koule), Průvodce po zeměploše či Výtvarné umění Zeměplochy a to nikdo nedělá ani největší fanoušci a vydavatelé… Domnívám se, že ne vše, co má nálepku Zeměplocha (zmiňuje se o ploše či se na ní odehrává) je součástí úžasné série Úžasné zeměplochy... Jinak samozřejmě je to jen akademická uvaha o pojetí série jako takové - spíše pro hloubavé fanoušky. Je pravda, že ostatním může být úplně jedno, zda kniha je ze série či není, prostě se líbí, anebo nelíbí. Jaký je tedy Váš názor? Založili byste samostanou serii pro příběhy Toničky Bolavé? Založil jsem diskuzi u Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci, ale nikdo se nazapojil... Četl jsi všechny díly, já ano, mám je doma a vím o čem mluvím, tak prosím nezasahuj do faktické editace jiných .. ja ti taky neopravuji tvoje, mnohokrát děkuji .-) případne koukni na legie.cz ci databazeknih.cz 78.45.1.210 27. 4. 2016, 20:10 (CEST)

Ahoj – budu používat tykání, stejně jako je v nadpise, pokud je s tím nějaký problém tak se předem omlouvám. Jen pro upřesnění, název Úžasná Zeměplocha je pouze název od českého vydavatelství, originální název je Discworld a u něj je to řazené podle oficiálních zdrojů jinak. Máš samozřejmě pravdu, že databáze knih a legie.cz uvádějí pouhých 35 dílů v sérii, ovšem anglické zdroje u série Discworld uvádějí 41 dílů a řadí mezi sérii i Svobodnej národ, Klobouk s oblohou, Zimoděj, Obléknu si půlnoc a Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci (viz. tento odkaz). Kniha Raising Steam (česky Pod parou) je na oficiálních stránkách autora uváděna jako 40. v sérii Discworld (viz. tento odkaz). Co se týče Science of Discworld (Věda na Zeměploše) tak tu anglické a oficiální zdroje řadí jako samostatnou sérii (viz. tento odkaz a tento odkaz)
Proto bych počet dílů série nechal na čísle 41, jako bylo uvedeno předtím. Každopádně tvoje editace teď rušit nebudu, nemá smysl tu vyvolávat editační válku. Do poslední úpravy bych počkal ještě na názor wikipedisty Harolda, kterému jsi jak koukám také psal. Sérii Úžasná Zeměplocha celou přečtenou nemám a zdaleka nejsem ani její velký fanoušek, při revertu tvé editace jsem čerpal z výše uvedených zdrojů. Za označení možného vandalismu se omlouvám, na mě to tak z prvního pohledu a po ověření zdroji působilo.
Co se týče opravy editací, wikipedie nefunguje způsobem, že co jeden napíše, to nikdo další nemůže opravit. Právě naopak, pokud si druhý wikipedista myslí, že předchozí editace je nepřesná nebo chybná, měl by jí opravit (samozřejmě s doložením zdrojů).--Kabat7cz (diskuse) 27. 4. 2016, 21:40 (CEST)

Ahoj, mnohokrát děkuji za reakci a vysvětlení. Je mi jasné, že jsi si jednal v nejlepší víře jako zkušený wikipeďák, což já určitě nejsem byla to má první a asi poslední editace a velice jsem se divil, že se se mnou o to někdo přetahuje .-) Osobně zastávám názor, že tohle je jen tlak vydavatele po smrti autora na uměle začlenění těchto knih do série pro zvýšení prodejů... A co se Tebou zmíněného uživatele týče, tak jsem dle komentářů v jeho diskuzní stránce usoudil, že je se hodně nudí a je neomylným expertem od geografiky, přes historii po koňské dostihy a má ambice zachránit wikipedii, a na mojí reakci ani neodepsal. Předpokládám, že knihy nečetl a ani je ve skutečnosti neviděl .-) Tak všechno dobré a hodně úspěchu vaší bohulibé činnosti (je zajímavé si vyzkoušet jak funguje svět wikipedie a fakt je ten, že jeden aktivní blb tu může napáchat spousty škod a je dobře, že si to komunita hlídá... 78.45.1.210 28. 4. 2016, 06:19 (CEST)

Ano, skutečně se hodně nudím, jsem expert na úplně všechno, zároveň o Zeměploše netuším lautr nic, Wikipedii chci ovládnout a jako aktivní blb chci všechny neblby z Wikipedie odstranit. Možná by neuškodila trocha slušného jednání a prostudování WP:NPA, děkuji za pochopení. A kolegovi se omlouvám za sebe i za IP adresu za zaneřádění jeho diskusní stránky. --Harold (diskuse) 28. 4. 2016, 20:16 (CEST)

Toho člověka nechápu a ani se ho nebudu snažit pochopit. Stránku změnil a tak holt každý den to budu muset opravovat, dokud ho to neomrzí... A nechápu, proč píše u Tebe, ale už je asi takový :-) To si vybral správného parťáka jdu kouknout, které články tady zkazil a všechny jeho editace opravím.. :-) 90.183.221.209 29. 4. 2016, 11:48 (CEST)

Odpusť si prosím osobní útoky jak na kolegu Harolda, tak na ostatní wikipedisty. Otázku Zeměplochy jsme tu už řešili a osobní domněnka není, na rozdíl od oficiálních stránek knihy, pro Wikipedii relevantní zdroj – viz. Wikipedie:Žádný vlastní výzkum. --Kabat7cz (diskuse) 29. 4. 2016, 15:05 (CEST)

Wierzchosławice

Díky za vaši pomoc Darbuch (diskuse) 3. 5. 2016, 19:55 (CEST)

Dobrý den, není vůbec zač. Naopak, my děkuje Vám za vytvoření článků :-) --Kabat7cz (diskuse) 3. 5. 2016, 20:00 (CEST)

Dubai Mall

Dobrý den, rád bych vás upozornil, že jste editoval článek se štítkem „ve výstavbě" Dubai Mall. Uživatel před Vámi editoval článek ve výstavbě také a díky němu jsem ztratil veškerou svou práci. --Martin2035 (diskuse) 7. 5. 2016, 20:14 (CEST)

Dobrý den, jak již zmínil kolega Urbanecm, štítek „ve výstavbě" nežádá ostatní wikipedisty, aby neprováděli editace a právě naopak, vyzývá je k tomu. Mimochodem, ztrátě vaší práce se dalo jednoduše předejít, při editačním konfliktu vás wikipedie upozorní. Pak si můžete svůj text například někam zkopírovat a poté vložit do aktuální verze (takto jsem například editoval já, protože mi nastal editační konflikt právě s již zmíněným kolegou). S pozdravem --Kabat7cz (diskuse) 7. 5. 2016, 20:21 (CEST)
Ano, pochopil jsem. Holt jsem tu ještě nováček. :/ --Martin2035 (diskuse) 7. 5. 2016, 20:23 (CEST)
Stane se :-). Ztráta vašich dat mě mrzí. Mimochodem, když se vám ztratí editace (ať už editačním konfliktem, nebo když například omylem zavřete stránku), tak v google prohlížeči se pomocí tlačítka zpět můžete dostat k verzi, kde jste měl svojí editaci rozpracovanou. Nevím ovšem, jestli to takhle funguje i v jiných prohlížečích. --Kabat7cz (diskuse) 7. 5. 2016, 20:29 (CEST)
Používám Google Chrome, zkoušel jsem to ale nešlo mi to, možná je to macem, celkově je to postavané na jiném podkladu ten software. :-) Každopádně díky za ochotu a omlouvám se. --Martin2035 (diskuse) 7. 5. 2016, 20:30 (CEST)

Angry Birds ve filmu

Dobrý den, na mojí diskusi jste psal o typografii článku Angry Birds ve filmu.Mohl by jste to zkontrolovat chyby? Nezabývám se nějak pravopisem. Předem děkuji.--Wikiátor (diskuse) 17. 5. 2016, 18:25 (CEST)Wikiátor

Dobrý den, Pcnavod to již zkontroloval. Pochopil jste to správně, akorát nezapomínejte, že pro čárky platí stejné pravidlo, jako pro tečku (takže i za čárkou se musí udělat mezera). Na pravopis a typografii se zaměřte, u článků na Wkipedii je to potřebné. Ještě jednou díky za Vaše editace a přeji hodně štěstí při dalším působení na Wikipedii. :-) --Kabat7cz (diskuse) 17. 5. 2016, 19:16 (CEST)

Obrázek

Broadway Tower

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jak mám vložit obrázek? --Wikiátor (diskuse) 20. 5. 2016, 14:59 (CEST)Wikiátor

Dobrý den, záleží na tom, jaký obrázek a kam ho chcete vkládat. Některé obrázky jsou již nahrány na Wikimedia Commons. U těchto obrázků stačí pouze zkopírovat název obrázku a kliknout na ikonu Vložený soubor „Soubor“ v záhlaví editačního okna. Do okna Název souboru pak vložíte již zmíněný název, napíšete popisek, zvolíte zarovnání obrázku v článku (při ponechání výchozí ze obrázek zarovná doprava) a dáte vložit. Do textu se vloží odkaz na obrázek a obrázek se pak promítne v článku. Například pro tento obrázek, který bude zarovnán vlevo a jmenuje se Broadway tower edit.jpg bude odkaz [[Soubor:Broadway tower edit.jpg|náhled|vpravo|Broadway Tower]].
Pokud chcete na Wikipedii nahrát svůj vlastní obrázek, klikněte na Wikimedia Commons v nabídce nalevo na načíst soubor, vyberte soubor ze svého počítače a pak zvolte licenci, pod kterou chcete soubor uvolnit a nahrajte obrázek. Poté obrázek do článku vložíte stejně, jako jsem Vám popsal v předchozím odstavci. Nesmíte ale zapomenout, že obrázek musí být buď Váš vlastní výtvor, nebo být uvolněn pod svobodnou licencí, jako je například CC-BY-SA. Co je a není povoleno je popsáno ve článku Commons:Licencování.
Pokud chcete obrázek vložit do infoboxu, stačí do parametru obrázek vložit název obrázku (bez předpony File:). Nezapomeňte poté vyplnit i parametr popisek do kterého napíšete, co je na obrázku zaznamenáno. Mimochodem, pokud s tím nemáte problém, navrhoval bych, že bychom si tykali. Mně by to bylo rozhodně příjemnější. :-) --Kabat7cz (diskuse) 20. 5. 2016, 15:58 (CEST)

Malá písmena

Dobrý den, jen bych chtěl upozornit, že členy, spojky atd. (a, the, on, in, at, of) se v anglických názvech píší s malým písmenem, tj. správně je Lady in Gold, nikoliv Lady In Gold (chápu, asi jste to břebíral z anglické Wikipedie, kde to tak bylo, občas to tak méně znalí uživatelé dělají). Jinak k tomuto shrnutí editace: Nikdy se pokud jde o velká písmena neinspirujte webem Discogs, jejich systém vůbec neumožňuje začít slovo malým písmenem (i v češtině, tam to vypadá obzvlášť divně). Ale děkuji za péči o hudební články. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 27. 5. 2016, 16:18 (CEST)

Dobrý den, děkuji za upozornění, u Lady in Gold jsem si to neuvědomil. O problému s velkými písmeny na Discogs jsem neměl vůbec ponětí, děkuji. --Kabat7cz (diskuse) 27. 5. 2016, 16:45 (CEST)

Fotbalové starožitnosti

Zdravím, chtěl bych se zeptat, kde se dají prodat odznaky/placky jako tyto:

. Zda je má smysl dávat na Aukro a Avízo. Nebo zda nevíte aspon , kdo by mohl takové věci ocenit.

Předem děkuji za případnou odpověď. --Penguin9 (diskuse) 31. 5. 2016, 17:27 (CEST)

Zdravím, s tímto (a ani s nákupy/prodeji na Aukru nebo Avízu) nemám vůbec žádnou zkušenost. Možná by se to chtělo zeptat nějakého odporník na starožitnosti, ten by věděl určitě. Co jsem já koukal na internet, tak se tam (i na Aukru) prodávají tyto odznaky v řádech jednotek až stovek korun. Bohužel, víc Vám o tom neřeknu. --Kabat7cz (diskuse) 31. 5. 2016, 19:04 (CEST)

Je zde na wiki nějaký odborník na starožitnosti? --Penguin9 (diskuse) 31. 5. 2016, 19:29 (CEST)

Bohužel, já o nikom takovém zde nevím. --Kabat7cz (diskuse) 31. 5. 2016, 20:47 (CEST)

Editace stránky SPŠE V Úžlabině

Dobrý den Michale,

děkuji za vaše úpravy. Opravte prosím na stránce školy v části reference autora u jednotlivých odkazů. Určitě to není moje osoba, ale uvedl bych tam obecně školu, děkuji. Lukáš Hons (diskuse) 11. 10. 2016, 17:37 (CEST)

VyřešenoVyřešeno Dobrý den, v článku jsem autora upravil. --Michal Lenc (diskuse) 11. 10. 2016, 17:48 (CEST)

Růžička

Řekl bych, že tohle je spíš nepochopení WP:VAS. Každopádně díky za patrolu, co takhle WP:PAR? OJJ, Diskuse 21. 10. 2016, 11:13 (CEST)

Díky za opravu. Na patrole/posledních změnách se vyskytuji spíše okrajově. Ještě o tom popřemýšlím.--Michal Lenc (diskuse) 21. 10. 2016, 11:31 (CEST)

Daniel Turyna

Jak jste přišel na to, že přidávám nesmysly? Nesmysly spíš tato stránka obsahuje. Ale zřejmě jste vševědoucí!!!2A00:1028:96D2:B3BA:F1E3:54F3:E2A6:2747 21. 10. 2016, 11:17 (CEST)

Dobrý den, jednoduše. Kouknul jsem se sem a sem. Pokud máte zdroje, které tvrdí něco jiného, doložte to prosím při editaci. --Michal Lenc (diskuse) 21. 10. 2016, 11:31 (CEST)

Zdroj jsem já sama, jsem Danielova matka, sama nejlíp vím, kde se narodil a kde začínal.2A00:1028:96D2:B3BA:F1E3:54F3:E2A6:2747 21. 10. 2016, 11:41 (CEST)

Viz. zde. --Michal Lenc (diskuse) 21. 10. 2016, 16:23 (CEST)

http://www.skslavia1998.cz/zaloha/index_soubory/vizitkadanielturyna20.htm. Co třeba tohle??? 2A00:1028:96D2:B3BA:6517:4AE:7071:1191 3. 11. 2016, 16:10 (CET) https://repre.fotbal.cz/tym/hraci/5, https://repre.fotbal.cz/tym/hraci/4 nebo tohle? ty informace na internetu jsou, když už chcete tvořit stránku, tak si s tím dejte trochu práce 2A00:1028:96D2:B3BA:6517:4AE:7071:1191 3. 11. 2016, 16:10 (CET)

Druhý a třetí zdroj neuvádí vůbec žádné informace o jeho dřívějším působení nebo původu, ale pouze statistiky v reprezentačních zápasech. Každopádně jsem ještě zabrouzdal internetem a našel staré zdroje mluvící o jeho působení ve Slavii. Viz. toto a toto. Ohledně narození v Nymburku, nemáte ještě jiný zdroj? Databáze na stránkách Sparty v tomto případě vypadají věrohodněji, než Vámi uvedený odkaz.--Michal Lenc (diskuse) 3. 11. 2016, 16:36 (CET)

Statistiky v reprezentačních zápasech jsem přidala proto, abych doložila, že není bývalý reprezentant, ale v reprezentaci je i v současnosti, byl i v reprezentaci za U18. Ohledně místa narození snad už jedině rodný list,když Vám nestačí prohlášení matky, ale ten dokládat nebudu. Ve Slavii se stránkám více věnovali, na Spartě se ho nikdo neptal a napsali to tam sami. Co na tom vypadá věrohodněji opravdu nevím.2A00:1028:96D2:B3BA:4E8:C2FF:96E3:A5F4 4. 11. 2016, 10:44 (CET)

Jenže tohle není prohlášení matky, nýbrž prohlášení anonymní osoby, navíc pokaždé vystupujícího pod jinou IP adresou. Starty za reprezentaci jsem doplnil. --Michal Lenc (diskuse) 4. 11. 2016, 11:22 (CET)

Joanne

Ahoj, jelikož jsem si nemohl nevšimnout toho, že jsi také editoval stránku Joanne, za což děkuji, tak bych se chtěl poradit, jestli je dobrý nápad tu stránku přesunou (přejmenovat). Asi jsem hned na počátku udělal chybu, když jsem ji pojmenoval jen názvem alba. Teď mi přijde, že vhodnější název by byl například Joanne (hudební album) nebo Joanne (album, Lady Gaga). Lidem by to mohlo usnadnit hledání. Co si o tom myslíš? Děkuji. --Masek79 (diskuse) 21. 10. 2016, 14:12 (CEST)

@Masek79: Ahoj, nejspíš by to vzhledem ke křestnímu jménu Joanne (v češtině Johana) bylo dobré. Myslím, že by klidně stačilo přejmenovat na Joanne (album) a z Joanne udělat rozcestník podle anglického Joanne (disambiguation). --Michal Lenc (diskuse) 21. 10. 2016, 16:23 (CEST)
Tak jsem dal na tvoji radu. Tady je Joanne (rozcestník) a odkaz na album Joanne. Jen doufám, že jsem vše dobře propojil. Pokud budeš mít čas, prosím, podívej se na to. A jestli je něco špatně, tak mě upozorni a nebo to rovnou, prosím, oprav. Mockrát děkuji. Ještě bych se chtěl omluvit za svoji nepozornost - neznalost, že jsem svůj příspěvek do diskuze vložil na horní část stránky.--Masek79 (diskuse) 21. 10. 2016, 19:50 (CEST)
@Masek79: Přesunul jsem ještě rozcestník přímo na článek Joanne. Na anglické WP používají u něj rozlišovač z důvodu již obsazeného názvu Joanne, který odkazuje právě na to křestní jméno (u nás to není nutné, na křestní jméno odkazuje Johana). Jinak, článek Joanne (album) je velmi pěkně napsaný, díky za něj. :-) --Michal Lenc (diskuse) 21. 10. 2016, 20:16 (CEST)
@Michal Lenc: Opět děkuji. Bez Tvé pomoci bych se asi mezi těmi zdrojovými kódy sám ztratil. Děkuji za trpělivost, cenné rady a pochvalu, ta moc potěšila. :-) Článek se budu nadále snažit vylepšovat. --Masek79 (diskuse) 21. 10. 2016, 20:45 (CEST)
@Masek79: Není vůbec zač. :-) Hezký víkend, --Michal Lenc (diskuse) 21. 10. 2016, 21:41 (CEST)

Joanne (2)

Ahoj, vyřídil jsem a přesunul, jen je lepší o přesun na stránku, kde již něco je (třeba přesměrování), požádat na WP:NS. Správci mohou přesouvat i v tomto případě standardně přes dialog. Taktéž prosím o kontrolu, zda je nyní stav takový, jaký má. Měj se, --Martin Urbanec (diskuse) 21. 10. 2016, 20:42 (CEST)

@Martin Urbanec: Ahoj, díky, o těchto možností správců jsem nevěděl. Ano, takový stav jsem zamýšlel. Hezký víkend, --Michal Lenc (diskuse) 21. 10. 2016, 21:41 (CEST)
Já díky, jsem rád, že je vše, jak má být. --Martin Urbanec (diskuse) 22. 10. 2016, 23:34 (CEST)

Poděkování

Za dotažení článku Heroes of Mighty Magic do dobrých ti/vám uděluji metálovou kytičku.--Juandev (diskuse) 11. 11. 2016, 23:33 (CET)

Děkuju. Klidně „ti.“ :-) --Michal Lenc (diskuse) 12. 11. 2016, 09:55 (CET)

The Last Stand

Dovolil jsem si uzavřít, zdá se že nezbývají žádné nedořešené body. --RomanM82 (diskuse) 29. 12. 2016, 17:31 (CET)

@RomanM82: Děkuji. --Michal Lenc (diskuse) 29. 12. 2016, 18:45 (CET)