Diskuse s wikipedistou:Lukáš Gold

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.--Horst 08:57, 21. 4. 2007 (UTC)


nerad prudim, ale v Hazlove to malinko znam, muzete nejak ozdrojovat ten nazev Hazlovská pahorkatina? Ja to v zivote neslysel. Diky --Vrba 14:03, 5. 4. 2008 (UTC)

Hazlovská pahorkatina[editovat zdroj]

Tento pojem je znám lidem, kteří se trochu detailněji zabývají geomorfologií chebského regionu, je uveden na některých podrobnějších mapách, dále doporučuji zadat do Googlu a také doporučujitento odkaz. je to podcelek Smrčin. A jsem si tím jistý :) Lukáš Gold 10:42, 12. 4. 2008 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Podzemnik 10:31, 12. 4. 2008 (UTC)

Spojeno s reakcemi v diskusi uživatele Jagro

Ahoj, chtěl bych Tě upozornit na nutnost používání tlačítka Ukázat náhled, pokud ho nepoužíváš, a snažíš se třeba vytvořit infobox a použiješ špatnou syntaxi, tak se všechny špatné verze ukládají, pokud by jsi tlačítko používal, uložíš pouze správnou výslednou verzi. Dále jsem se chtěl zeptat, na zdroj tvrzení, že trať má 28 km, já jsem vycházel z jízdního řádu (*.pdf, 94kb), kde se uvádí 26 km. Dále se tam také uvádí, že trať začíná přímo v Chebu, nikoli až v Tršnici, a stejně je tak uvedeno v článku Seznam železničních tratí v Česku. Prosím o Tvůj zdroj, děkuji --Jagro 10:32, 12. 4. 2008 (UTC)

Délka tratě je Cheb - Tršnice - Luby u Chebu je 26 km (Asi jsem se přepsal), ale délka tratě Tršnice - Luby u Chebu je 20,8 km (proto jsem se přepsal). S tím souvisí, kde trať začíná - německá verze stránky (de:Bahnstrecke Tršnice–Luby) uvádí, že v Tršnici, ale český seznam i jízdní řád, že v Chebu, proto Cheb dávám do závorky. Myslím, že začíná až v Tršnici, protože ten úsek z Chebu do Tršnice podle mě leží na trati 140 do Chomutova. --Lukáš Gold 10:56, 12. 4. 2008 (UTC)
V JŘ je zmíněná část opravdu zapsána jako součást tratí 146 (Luby), 140 (Chomutov), ale také trati 148 (Hranice). Já osobně bych z toho tedy vycházel... Ale Cheb v závorce je OK... ;) Jinak co se vzdálenosti týká, tak 20 + 6 je ideální... --Jagro 11:54, 12. 4. 2008 (UTC)

Náhled a shrnutí editace[editovat zdroj]

Připojil bych se i pro NÁHLEDY a SHRNUTÍ EDITACE v jiných článcích např. Sázek Pro dalšího editujícího to působí krajně nepřehledně. Dále bych měl výtku k uvádění celkového geomorfologického členění např. u vrcholů či pohoří. Stačí pouze uvést nadř. a podř. celek do infoboxu a textu a nevypisovat celý řád, který tak jak byl prezentován přímo nesouvisí s článkem. Viz třeba Hazlovská pahorkatina apod. Prohlédněte si prosím již hotové články reliéfů či pohoří. Používání tučného textu prosím s velkou rozvahou. Děkuji za pochopení.--Supervht 11:37, 12. 4. 2008 (UTC)

české multiplexy[editovat zdroj]

Vážený kolego, nepapouškujte prosím pohádky. V Brně je jen jeden multiplex. Ten údajně "druhý brněnský" se nachází v katastru sousedního města Modřice. --Kirk 23. 9. 2008, 14:55 (UTC)

Vildštejn (hrad)[editovat zdroj]

Ahoj Lukáši, díky za článek Vildštejn (hrad), chtěl jsem jen upozornit na jednu fakt maličkost: nebývá přímo do článků dávat externí odkazy, jako jsi to udělal zde. Proto jsem Tě chtěl poprositi, aby jsi to už nedělal;-) Díky moc, měj se pěkně, --Podzemnik 8. 11. 2008, 17:40 (UTC)

Pravidelný provoz KLV[editovat zdroj]

Zdravím! Vidím, že jste upravil, že LKKV má povolen pravidelný provoz, jenže v aktuálním AIPu (21 MAY 09) je uvedeno stále jen NS (nepravidelný/nonscheduled). Viz AD 1.3 --Mormegil 7. 6. 2009, 14:49 (UTC)

Změna jména[editovat zdroj]

Zdravím. Přesunutím uživatelské a diskusní stránky změnu uživatelského jména nedocílíte, takže jsem to vrátil zpět. Musíte si zažádat na stránce Wikipedie:Změna uživatelského jména. Díky za pochopení. --Harold 15. 5. 2010, 10:00 (UTC)