Diskuse s wikipedistou:LiMr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Podzemnik 25. 7. 2009, 22:05 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuju za práci na Wikipedii a prosím o psaní Shrnutí editace, pro lepší orientaci ostatních. --Paxan 28. 7. 2009, 14:40 (UTC)

Dobrý den, jak si představujete rozdělit Intel na 2 články Společnost Intel a Procesory Intel? --Paxan 31. 7. 2009, 09:01 (UTC)

Stránka Intel by měla být vstažena jen ke společnosti Intel. Tak to bylo i kdysi původně. V článku je ale poměrně velká část věnovaná jednotlivým procesorům. Proto bych navrhoval vzít sekci Nejznámější typy procesorů a přesunout ji do nového článku s názvem Procesory Intel. Předpokládám, že by se časem určitě mohl článek s procesory i víc rozrůst. Navíc se dívám, že sekce Produkty je vlastně prázdná a asi bylo v záměru, aby byly Procesory, Čipové sady a Grafické karty až jako podsekce produktů. Omlouvám se, ale jsem tady začátečník a rozhodně bych se zatím nechtěl pouštět do radikálnějších věcí navíc bez konzultace se zkušenějšími. Proto jsem to podal spíš jako podnět pro ostatní. LiMr 31. 7. 2009, 16:55 (UTC)
Dobře, pokusím se to předělat více podle EN-WIKI (tam jsou CPU v produktech) a potom uvidíme co s tím dál dělat. Jinak nebojte se jakýkoliv změn a případěn se mě co se týče HW a věcí okolo toho můžete ptát na problémové věci a já se vám pokusím co nejlépe odpovědět (nejsem dokonalý). --Paxan 1. 8. 2009, 19:44 (UTC)

Takže jsem se pokusil předělat článek o Intelu na Intel a Procesory Intel. Podívejte se jestli to sedí vaší představě rozdělení. --Paxan 4. 8. 2009, 15:55 (UTC)

Jo, už jsem se na to díval i dřív, ale teď je to ještě lepší. Už před tím mě napadlo, že by se měly ty procesory seřadit od nejstarších po nejnovější, ale zvlášť u těch moderních procesorů je teď několik řad zároveň, takže tak je to lepší. Ještě jsem přesunul externí odkaz na Nehalem. Takže v pohodě a díky! --LiMr 5. 8. 2009, 15:17 (UTC)

Kytimiti[editovat zdroj]

Kytička

Cau, dávám ti kytičku za né dobrou práci, ale proto aby jsi věděl, že si cením tvé "oslí" práce. Neboli si cením toho, že opravuješ chyby (hlavně gramatické) v článcích a doufám že nadále bude přispívat :-) . --Paxan 22. 10. 2009, 18:19 (UTC)

Moc děkuju za první kytičku! Neber to špatně, ale po tobě se vždycky najde nějaký detail a ten rád opravím. A čím víc věcí opravím, tím mám větší radost :) Takže myslím, že ta spolupráce kolem grafických karet vydrží! ;) --LiMr 22. 10. 2009, 21:33 (UTC)
Ono to bude tím, že mnoho věcí je gramatických a já nejsem typ na jazyky :-(. --Paxan 25. 10. 2009, 08:25 (UTC)

Pevné mezery[editovat zdroj]

Cau, prosímtě u případů jako je 80 W, 40 nm atd.. používej "pevnou mezeru" → 80 W:

& nbsp;

Použij bez mezery, najdeš to dole v editoru.

Snažil jsem se vynutit, aby se to zobrazilo, jak to máš přesně psát, ale né a né přijít na to, jak to napsat. Vyzkoušet si to pokud to nepůjde, tak se podívej do mého příspěvku, tak jsem ti to udělal. --Paxan 30. 10. 2009, 18:55 (UTC)

Jo, vím přesně, o čem mluvíš, k čemu to slouží a jak se to projevuje. Jen je to v běžných článcích použité spíš výjimečně, takže jsem se tím netrápil, ale je fakt, že by to tam mělo být. --LiMr 30. 10. 2009, 19:16 (UTC)

Cau, koukám, že se editování věnuješ pravidelně. Proto mám dotaz, jestli by jsi byl ochoten doplnit seznamy GPU/CPU. Já se pokusím taky, ale spíš mě baví psát články o něčem, než seznamy. --Paxan 13. 1. 2010, 20:16 (UTC)

Čau, myslíš doplnit seznam Seznam GPU AMD, příp. vytvořit podobný seznam pro karty nVidia? Uvidím, ale radši po chvilkách jen upravuju nějaké stránky. --LiMr 14. 1. 2010, 19:12 (UTC)
Já se ptal, když řekneš ne, nebudu se zlobit ;-). Každýho baví něco :-). --Paxan 15. 1. 2010, 17:11 (UTC)

Hrad vs zřícenina[editovat zdroj]

Pěkný den, smím se zeptat, pročpak měníte kategorie hradů na zříceniny? Zřícenina přece nemusí být nutně hrad. Není logičtější tam nechat kategorie obě? --Podzemnik 29. 8. 2010, 11:19 (UTC)

Myslím, že když se mluví o zříceninách, tak se automaticky předpokládá, že se mluví o zřícenině hradu. Pokud by bylo potřeba tato pojetí nějak rozlišit, pak bych doporučil novou, společnou podkategorii Zříceniny hradů. A jak se tak ještě zpětně dívám, tak u VŠECH zřícenin se jedná o zříceniny hradů. LiMr 29. 8. 2010, 11:28 (UTC)

Problém s kategorií[editovat zdroj]

Ahoj, všimnul jsem si, že jsi založil novou kategorii Grafiké karty AMD (za což dík), ale bohužel jsem si všimnul menšího rozporu. Ač dnes ATi = AMD, tak za dob ATi Mach - X1xxx to neplatilo a proto vzniká otázka, jestli nejde částečně o dezinformaci. Proto ti píšu a ptám se na tvůj názor, než abych rovnou udělal nějaký kroky. --Paxan 8. 10. 2010, 13:32 (UTC)

U nVidie to bylo jasné, ale tady jsem přesně kvůli tomuto váhal a nakonec jsem to založil. U ATI Mach by bylo fakt lepší, pokud by byla kategorie pro ATI. U Radeonů je to těžké, protože staré jsou pod ATI a nové pod AMD, takže by se to asi těžko dělilo. Úplně stejný problém je s příslušnou šablonou, která zahrnuje taky ATI i AMD dohromady. Napadlo mně řešení, že oproti současnému stavu by se dala přidat podkategorie Grafické karty ATI, která by byla podkategorií Grafických karet AMD. Nebo přejmenovat kategorii na Grafické karty ATI a AMD. ...a nebo to nechat tak a ještě víc zdůraznit, že se jedná i o karty ATI (už teď je to popsané v hlavičce kategorie). Pokud teda navrhuješ nějakou změnu, tak to klidně vyzkoušej. --LiMr 8. 10. 2010, 19:44 (UTC)
Osobně se přikláním k vytvoření hlavní kategorie Grafické karty AMD a její podskupiny Grafické karty ATI (jakožto dnes už součást AMD). --Paxan 9. 10. 2010, 20:06 (UTC)

Kategorizace her[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že kategorizujete hry. Myslím si ale, že by bylo vhodnější, aby Kategorie:Hry od Electronic Arts obsahovala pouze hry vyvinuté EA a ne hry vydané EA. Například dávat Half-life spolu s NFS do této kategorie mi nepřipadá nejvhodnější. Samozřejmě je to možné vyřešit například vytvořením (pod)kategorie Kategorie:Hry vydané Electronic Arts, to už nechám na Vás. Totéž se samozřejmě týká ostatních vývojářských / vydavatelských společností. Díky :) --Knuck 22. 1. 2011, 13:00 (UTC)

Kategorizace her podle společností tady nebyla až na jednu kategorii vůbec, takže toto je začátek. Při vytvoření jsem přesně toto zvažoval. Zatím jsem si říkal, že to nechám tak a rozdělení by se udělalo možná později. Ještě bych se musel podívat, jak to vypadá u jiných her, ale myslím, že u ostatních společností to už nebude tak divoké jako u EA. Navíc EA má hromadu dceřiných společností jako EA Sports, na které by se dalo hned hry rozdělit. Takže můj názor je takový, že to zatím nechám tak a že se to utřepe časem. Kdy to bude a kdo to udělá, tak to se uvidí. Možná Vy, možná já a možná brzo. :) --LiMr 22. 1. 2011, 14:11 (UTC)
Prozatím tedy souhlasím, ono by také šlo kategorizovat podle dalších věcí, třeba podle distributora hry atd. Ale to je v této situaci podle mě předčasné. Zdravím --Knuck 22. 1. 2011, 19:22 (UTC)

Kat. Civilizace[editovat zdroj]

Ahoj, díky za založení kategorie Civilizace, to je dobrý nápad. A myslím si, že by článkům do ní zařazeným měla být odebrána kategorie "Tahové strategie" podle doporučení Wikipedie:Kategorizace#Nejnižší možná kategorie a výjimky. --Pavel Jelínek diskuse příspěvky 16. 8. 2011, 04:15 (UTC)

Jasně, provedeno, včetně logičtějšího pořadí ostatních kategorií v článcích o Civilizacích.

Kategorie: Stavby v okrese ...[editovat zdroj]

Díky za pomoc s kategorizováním. Jakmile dodělám rozřazení tvrzí, tak se na toto stejně chystám. --Freibo (diskuse) 13. 1. 2013, 13:41 (UTC)

Super, celou republiku by se mně samotnému dělat nechtělo :) --LiMr (diskuse) 13. 1. 2013, 13:44 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[editovat zdroj]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[editovat zdroj]

(Sorry to write in English)

Editaton v Českém rozhlase Olomouc[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 4. 5. 2023, 08:49 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Editaton v Olomouckém rozhlase[editovat zdroj]

Dobrý den, pro potřeby zřízení přístupu k wifi na zítřejší editaton v Českém rozhlase bych rád poprosil o váš e-mail. Děkuji a těším se zítra na viděnou. Pavel B. --Pavel Bednařík (WMCZ) (diskuse) 22. 5. 2023, 23:45 (CEST)Odpovědět

Registrujte se na Komunitní Wikikonferenci 2023[editovat zdroj]

Zapojte se do Soutěže Československo[editovat zdroj]

Poslední týden Soutěže Československo[editovat zdroj]

Ponožky, které můžete vyhrát

Těšíme se na Vaši účast,

--janbery (diskuse) 5. 12. 2023, 12:09 (CET)Odpovědět

Šlechtitelská stanice vinařská Polešovice[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Šlechtitelská stanice vinařská Polešovice, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.ssvpolesovice.cz/index.php/ofirme

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Cmelak770 (diskuse) 24. 2. 2024, 15:16 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět