Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:JuDr. Paci von Drnholec

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Svenkaj v tématu „Pracovní den

Vítejte[editovat zdroj]

— Draceane diskusepříspěvky 7. 2. 2022, 19:40 (CET)Odpovědět

Pracovní den[editovat zdroj]

Dobrý den, článek Pracovní den jste nepochybně vytvořil v dobré vůli Wikipedii pomoci. Protože jsem ho kompletně přepracoval (a z Vašeho původního textu vlastně použil jen název), považuji za potřebné Vám vysvětlit, proč se tak stalo:

Články podobného druhu je třeba koncipovat tak, aby pokryly nejen problematiku z úzkého českého pohledu, ale pokud možno i celosvětového. Stejně tak je vhodné informovat i o historii pojmu. Není proto pravda základní tvrzení, že by pracovní dny musely být pouze pondělí až pátek; v mnoha zemích tomu je jinak, v historii také. Pojem Pracovní den může navíc mít víc významů.

Dále je nutné, aby byla tvrzení, která jsou v encyklopedii uváděná, byla ověřitelná. Podívejte se na Wikipedie:Ověřitelnost. To se dělá tzv. referencemi (zdrojů, kde je informace uvedena), které jsou jako číselné odkazy uváděny za příslušnými větami a jejich seznam je dole v části Reference. Ve Vaší verzi Reference zcela chyběly. Při tom některá tvrzení byla sporná, ne-li nepravdivá. (Např. pracovní soboty nebyly zaváděny za účelem utužení socialismu ale proto, aby byl nahrazen výpadek pracovních kapacit vzniklých státními svátky.)

To všechno Vám píšu nikoliv proto, abych Vás od dalšího redigování Wikipedie odradil, ale naopak, abych Vás k němu povzbudil. Založit dobře nový článek je pro začátečníka obtížné, je lépe se učit redakcemi článků již existujících. (Ale každý začátečník zkouší přispět právě tvorbou nového článku, i já to tak před několika lety udělal :-).) Pro rozsáhlejší redakce Vám doporučuji si založit tzv. uživatelské Pískoviště (viz Nápověda:Pískoviště), kde můžete experimentovat tak dlouho, až budete výsledek považovat za zralý ke zveřejnění. Nebojte se ptát kohokoliv zkušenějšího (včetně mne), Wikipedie je z tohoto pohledu velmi vstřícné prostředí. Pokud na přepracovaném článku Pracovní den vidíte něco k opravě nebo k doplnění, editujte s odvahou. Přeju hodně vytrvalosti. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 11. 2. 2022, 15:04 (CET)Odpovědět