Diskuse s wikipedistou:Jik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Tomas62 v tématu „Katyňský masakr

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 26. 12. 2008, 17:32 (UTC)

Slovesa v přítomném čase[editovat zdroj]

Proč používáte pro 70 až 100 let staré události slovesa v přítomném čase - umíte česky ? --MiroslavJosef 26. 12. 2008, 19:03 (UTC)

Je to trochu složitější - čeština nemá takové možnosti časových sousledností, jako angličtina, tak jsem si pomohl právě takto. Takže jde jistě o heslo 'Ludvík Svoboda'. Ono je v dost otřesném stavu, tak na radu 'nebát se pustit do editování' jsem to alespoň trochu zkusil. No, a jednu informaci jsem tam nedal: Jeden starý generál (Ing. Jaromír Gotvald - takto je to psáno správně) mi před časem řekl, proč byl Ludvík Svoboda odvolán z funkce prezidenta: On měl totiž ve stavu postupující stařecké demence vyhlásit válku Polsku jako odvetu za postoj za Mnichova a prezidentská kancelář měla plno práce s tím, aby to 'zatloukla'. Jinak samozřejmě Svobodův názor na Polsko vyplývá i z knihy Z Buzuluku do Prahy. Takže závěr: pokud to někdo opraví, nebudu se až tak moc zlobit, já se k tomu také ještě vrátím, ale budu tam chtít doplnit výšeuvedené a další věci. A na to se až tak moc zatím necítím - m.j. budu muset kontaktovat pana generála. Jik 27. 12. 2008, 17:18 (UTC)

Životopis[editovat zdroj]

Kolego, účelem životopisných článků je předložit realistický životopis popisující všechny podstatná fakta, ne idealizující "důstojný životopis", ze kterého se vypustí vše negativní. Mám tím na mysli článek Ludvík Svoboda a vaše retušování Svobodovy účasti na politických vraždách. Například. --Cinik 28. 12. 2008, 22:50 (UTC)

Katyňský masakr[editovat zdroj]

Kolego, Váš příspěvek v článku byl beze zbytku smazán, neboť je v hrubém rozporu se současným stavem poznání. Událost je bohatě dokumentována, v sekci literatura naleznete některé důvěryhodné zdroje, doporučuji z nich vycházet a je citovat.

Příspěvek byl smazán také proto, že odporuje zdejším pravidlům. Wikipedie není místo pro publikaci originálních myšlenek. Dovoluji si připomenout závazné pravidlo: Žádný vlastní výzkum, závazné pravidlo: Ověřitelnost a doporučení: Věrohodné zdroje. S pozdravem--Tomas62 (diskuse) 9. 10. 2019, 18:30 (CEST)Odpovědět