Diskuse s wikipedistou:Irena.Mor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 28. 10. 2008, 19:53 (UTC)

Poprawiłem. Pozdrawiam--Bonio 11. 11. 2008, 16:55 (UTC)

Poděkování za Theofano[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych Vám poděkovat za výtečný článek Theofanu. Dnes po ránu jsem byl opravdu příjemně překvapen vysokou úrovní tohoto textu. Doufám proto, že wikipedii zachováte přízeň a obohatíte ji ještě několika dalšími kvalitními články :-) --Decebalus 3. 12. 2008, 07:51 (UTC)

taková pochvala zahřeje, díky :-)--Irena.Mor 3. 12. 2008, 11:04 (UTC)

Zbraslav[editovat zdroj]

Dobrý den, posílám Vám jako díky jednu jarní

kytku
kytku

za Váš článek Václav II. a založení zbraslavského kláštera z HO, který mi pomohl se sepsáním článku o Zbraslavi.--Acoma 15. 3. 2010, 14:39 (UTC)

děkuji moc, jen mi ale vrtá hlavou, jak jste zjistila, že jsem to já :-), článek byl totiž publikován ještě pod dívčím jménem. --Irena.Mor 5. 1. 2011, 09:54 (UTC)

trvani calendar[editovat zdroj]

Guten Tag Frau Irina, danke dass ich mit Ihnen deutsch sprechen kann. Ich meine zu wissen, dass viele tschechische Bürger Interesse haben an einem Kalender über viele Jahr. Vor 21 Jahren habe ich die allereinfachste Lösung gefunden. Das Ergebnis kann sehr einfach kontrolliert werden. Ich bin seit zwei Jahren in der Wikipedia eingebunden auf einigen Seiten. Wollen Sie bitte sehen: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Perpetual_calendars Na sledanou, viele Grüße aus Sachsen, Ingenieur --LenderCarl 31. 1. 2011, 10:20 (UTC)

Vlastní diplomka jako zdroj?[editovat zdroj]

Nejprvě zdravím svou bývalou spolužačku z Fildy! :) Já jsem sice studoval jednooborovou historii a ty archivnictví/PVH, ale setkávali jsme se během roku 2004 na semináři u Žemličky...
A teď k věci: chci se tě zeptat, zda opravdu považuješ za rozumné, uvádět v článku Markéta Babenberská svou vlastní diplomovou práci jako zdroj? (Resp. uvádět ji v sekci „literatura“.) Vždyť je nevydaná. Aniž bych si dovolil nějak zpochybnit tvou erudici, myslím, že toto je v rozporu s duchem ŽVV. A navíc, kdo z obyčejných wikipedistů nebo čtenářů se má šanci k nevydané diplomce dostat? --Iaroslavvs 9. 10. 2011, 13:55 (UTC)

taky zdravím, byť si pamatuji jen matně - co se týká Tvé připomínky, diplomka byla řádně obhájená a je veřejně dostupná jednak v knihovně PVH AS a jednak v univerzitním archivu - takže je dostupná asi tak, jako mnoho knih, ke kterým se člověk dostane jen v jedné nebo ve dvou knihovnách v republice a to ještě prezenčně (a že takových knih, bohužel, je dost). V rozporu s duchem ŽVV to podle mého názoru není, protože ve vlastním hesle žádné informace a teorie nepublikované důvěryhodným zdrojem nejsou a litaratura je uvedena nejen jako zdroj, z něhož autor/autoři hesla čerpal/i (to by mělo kdyžtak být spíš u referencí), ale pro infomraci těm, kdo by chtěli k danému tématu najít více, a plní tedy i roli bibliografickou. Chápu, že slovo "nepublikovaná" zní v citaci trochu nešikovně, ale pokud je mi známo, diplomky a zejména ty "starší" a nezveřejněné na internetu (což se v době mé obhajoby na UK prostě ještě nedělalo) se tak citují. Navíc myslím, že pokud je OK uvést jako doplňkovou informaci citaci cizí diplomky, byla-li řádně obhájená (a ty nové jsou i celé dostupné na webu), nevidím problém v tom uvést vlastní diplomku. Irena.Mor 11. 10. 2011, 14:13 (UTC)