Diskuse s wikipedistou:Eva.krecova

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! --Mercy 28. 2. 2010, 09:29 (UTC)

Kolyma (silnice)[editovat zdroj]

Dobrý den, fotky jsem z článku Kolyma (silnice) nevymazal ze zlého úmyslu, ale s přihlédnutím k pravidlu o tom, že Wikipedie neslouží k propagaci čehokoliv (Wikipedie:Co Wikipedie není#Wikipedie není nástrojem propagace). Článek ve stavu před mojí úpravou působil jako prezentace vaší cesty, a to by se na Wikipedii stávat nemělo (článek je zkrátka o silnici Kolyma, ne o vaší výpravě). Tahle vaše úprava už byla úplně v pořádku. Dále jsem vymazal odkaz na Facebook, protože takové odkazy se na Wikipedii nepoužívají, více viz Wikipedie:Externí odkazy (a navíc to opět působí jako sebepropagace). Tohle všechno už jsem ale uvedl. Chápu, že chcete, aby se zprávy o vaší cestě dostaly k co nejvíce lidem, ale k tomu Wikipedie neslouží (i když-odkaz na stránku [1], který je nyní v referencích, je nezávadný a lidi se odtud na ten Facebook dostanou stejně:)) Jenom mimochodem–vaší cestu upřímně obdivuju. Mějte se--Nissαn 1. 3. 2010, 17:47 (UTC)


Připouštím nechala jsem se unést. Děkuji za editaci. Ale ještě malí dotaz. Pojem Road of Bones už není ani tak anglický název jako pojem mezi motorkáři a já osobně si myslím že pod názvem Kolyma moc lidí nezná. Proto se chci zeptat jestli při hledávání názvu Road of bones bude uživatel přesměrován na Kolyma (silnice).Děkuji.--Eva.krecova 2. 3. 2010, 10:07 (UTC)

Route 66 taky nikdo nepřekládá na cestu 66..... a Nikoho by ji nenapadlo hledat pod českým názvem. Tak co stím teď?--Eva.krecova 2. 3. 2010, 10:07 (UTC)

Jasně, ale Route 66 je originální název, kdežto u silnice Kolyma je originální název Колыма. To přesměrování jsem nechal smazat, jako se to běžně dělá se zbytečnými přesměrováními-neviděl jsem žádný důvod, proč ho nechat. Část lidí by snad nejradši psala místo české spíš nějakou anglicko-českou Wikipedii, a to tu pak vznikají věci:)... Ani na Wikipediích v jiných jazycích, než je angličtina, jsem po zběžném hledání žádnou zmínku o road of bones nenašel, takže se bez toho asi obejdou. Když ale říkáte, že větší počet lidí zná spíš Road of Bones, dam to přesměrování zpátky, snad to nebude nikomu vadit (byla by škoda, kdyby někdo článek vůbec nenašel). Anglický název z článku vymažu (je těžké říct, jestli tohle je fakt, nebo spíš názor, viz Wikipedie:Zdroje#Některé definice). Takže teď už snad bude všechno v pořádku. Z Road of Bones se každý dostane na Kolymu a název Cesta kostí už v článku je, většina lidí snadno zjistí, že anglicky je to Road of Bones:) S pozdravem--Nissαn 2. 3. 2010, 17:59 (UTC)




Děkuji a zakopávám válečnou sekeru....  :-)

Rádo se stalo, byly to přece jenom maličkosti:) Mějte se--Nissαn 2. 3. 2010, 21:51 (UTC)

Teď ovšem ale nechápu kdo nebo proč někdo smazal jména lidí z Čech, kteří tu cestu projeli... To je taky bráno jako propagace? Informace jsem znovu doplnila, opravdu už nevím co udělat proto aby mnou doplněné pravdivé informace někdo nesmazal. Myslím že jména českých dobrodruhů by měli v České wikipedii být..--Eva.krecova 3. 3. 2010, 09:42 (UTC)

Vámi vkládaná sebepropagace je pravděpodobně encyklopedicky nevýznamná, proto jsem ji odstranil. O expedici nereferují žádné nezávislé zdroje, jen vlastní web, což je nedostatečné. Pokud nějaké nezávislé zdroje máte, doplňte je tam. --Tlusťa 3. 3. 2010, 09:53 (UTC)

Tady http://askyakutia.com/2009/08/2009-kolyma-highway-road-of-bones-photo-report-riding-old-route-motocycle-offsiberia/ To to není můj web. Ten Patří Bolotu, což je Jakutský uznávaný novinář. A pokud konkrétně tobě osobně musím něco dokazovat /protože pro ostatní to jako referenční odkaz stačilo/ můžeš mu zaslat email bolotbootur@yahoo.com, info@askyakutia.com a pozdravuj ho od Evi... A Ponca měl spoustu přednášek nejen v Rusku ale iv Čr. Pokud

Zdoje v článku Kolyma (silnice)[editovat zdroj]

Ahoj, AskYakutia.com by se snad za věrohodný zdroj dalo považovat. Ale Tlusťa má bohužel pravdu. Já jsem to z článku nemazal úplně, podle mě to tolik nevadilo a nechtěl jsem tě nějak odrazovat nebo něco. Problém je, že takových lidí, co přejeli tuhle silnici, můžou bejt spousty a ten zdroj neříká (nebo jsem si nevšim), že by zrovna vaše (nebo ta druhá expedice) byla nějak unikátní. Ideální by bylo, kdyby ta vaše cesta byla nějak výjimečná (třeba první Češi, co to přejeli na motorce bez pomoci?) a našel se nějaký věrohodný zdroj, kde by to šlo ověřit (Wikipedie:Věrohodné zdroje). Takhle to vážně může kdokoliv smazat a bude to v rámci pravidel. Wikipedie neni zrovna nejlepší způsob, jak prezentovat vlastní úspěchy, s tím se nedá nic dělat. Takže jestli se věrohodný zdroj nenajde, nemá cenu se dál dohadovat, jestli chcete, aby se o vás vědělo, použijte jinou cestu (vlastní web?). Mimochodem tu platí pravidlo tří revertů. Jinak už víc asi nepomůžu...--Nissαn 3. 3. 2010, 17:59 (UTC)

Případně kdybys našla nějakej kvalitní web o podobných expedicích, to by se dalo v článku tolerovat jako externí odkaz. Ale jakmile by to bylo jenom o pár lidech, je třeba doložit jejich významnost. Tak to tu prostě funguje.--Nissαn 3. 3. 2010, 18:02 (UTC)

Kolyma (silnice)[editovat zdroj]

Byli jsme první Češi, kteří projeli tuto cestu na jedné motorce. A asi první na světě, kteří ji na motorkách projeli bez pomoci nákladních aut.--Eva.krecova 3. 3. 2010, 18:04 (UTC)

Jo, já tomu věřim, ale tady platí pravidlo ověřitelnosti. Až o vaší výjimečnosti napíšou třeba noviny, snad by to šlo do článku opatrně vrátit... --Nissαn 3. 3. 2010, 18:08 (UTC)
a stačí Ruské noviny?
Pochopitelně, jestli to neni bulvár nebo blog. Ale musí se tam opravdu psát, že jste byli první Češi, co to přejeli na motorce bez cizí pomoci. Pak by to tu snad mohlo zůstat. Ohledně webu AskYakutia.com-nedokážu posoudit, jestli je důvěryhodný nebo ne.--Nissαn 3. 3. 2010, 18:24 (UTC)
Jde o to že je to Jakutský denník v tištěné podobě.--Eva.krecova 3. 3. 2010, 18:26 (UTC)
Takže na internetu nic není? Pochopitelně můžete jako zdroj uvést i tištěný deník, ale nevím kdo bude schopný najít daný výtisk Jakutského deníku, aby si to ověřil....--Nissαn 3. 3. 2010, 18:38 (UTC)



a co když ho naskenuji?--Eva.krecova 3. 3. 2010, 18:39 (UTC)

Abych se přiznal, zase taková wikibedna nejsem:) Zeptej se radši Pod lípou, třeba někdo poradí líp.--Nissαn 3. 3. 2010, 18:46 (UTC)
Každopádně si myslím, že vrácení informace o těch pěti lidech, podpořená odkazy [2], [3], [4] by mohl hodný správce akceptovat ;)
btw před časem jsem byl jedním kolegou ujištěn, že použití informace z brožury je typický sekundární zdroj, tak bych to s tím skenováním nepřeháněl. --Jirka62 3. 3. 2010, 18:56 (UTC)

Pomůže když na webu [5] výjde nový článek ve kterém bude zdurazněno že jsme byli PRVNÍ cestovatelé na jedné motorce a PRVNÍ co to projeli bez pomoci? děkuji--Eva.krecova 4. 3. 2010, 13:30 (UTC)

Pomoct by to mělo, ale já takhle těžko můžu zaručit, že už s tím každý bude spokojený--Nissαn 4. 3. 2010, 15:32 (UTC)
Ještě doporučuju pročíst tohle: Wikipedie:Encyklopedická významnost (týká se spíš celých článků, ale může se to uplatnit i na část článku) a Wikipedie:Propagační článek. Když se něco z toho poruší, může se zmínka o vás a vaší cestě znova vymazat. Jestli se tohle nepovede zvládnout, můžu jenom poradit, že je lepší nesnažit se dostat do Wikipedie za každou cenu. S pozdravem--Nissαn 7. 3. 2010, 09:29 (UTC)