Diskuse s wikipedistou:Backstage

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji Vám za informace v článku Tvcom. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Horst 28. 12. 2009, 17:05 (UTC)

Milý Horste, clanek TVcom propojuje a rozsiruje sluzby v ramci wikipedia. napr. na strankach nekterych sportovcu, kteri jsou publikovani na wikipedia jsou odkazy na stranky TVcom, kd eje mozne shlednout napr. rozhovory s nimi, jejich vyznamne zapasy a pdoobne. Takze timto bych si dovolil vyargumentovat dulezitost, kterou jsi zde zpochybnil.

Clam-Gallasův x Clam-Gallasovský palác[editovat zdroj]

Rád bych se optal na důvod provedení změn u hesel vztahujících se ke Clam-Gallasovským palácům. V pražském případě je používáno nepřesně pojmenování Clam-Gallasův palác. Pokud by se název měl vztahovat k osobě stavebníka Jana Václava Gallase, jednalo by se o Gallasův palác. Rodina Clam-Gallas vlastnila dům až od poloviny 18. století, kdy Clamové spojily své jméno s vymřelými Gallasy. Proto by měl být palác správněji nazýván Clam-Gallasovským. --Jid 6. 1. 2010, 12:33 (UTC) PRED UPRAVAMI JSEM SE DOTAZAL NA USTAVU JAZYKA NA AKADEMII VED CR. NAZOR NENI TOTOZNY S VASIM NAZOREM.

Čím zdůvodnili tento tvar? Moje argumentace totiž není jazyková (oba tvary jsou správně), ale historická. --Jid 6. 1. 2010, 18:55 (UTC)

Vidím, že jste zase vracel tvar Clam-Gallasův palác. Nemyslím ale, že jste pro to předložil argument. Tento text kopíruju i k diskuzi u hesla. --Jid 30. 1. 2010, 11:40 (UTC)
Zdá se mi, že každý z nás mluví o něčem jiném. Já nezpochybňuji pravopisnou korektnost výrazu Clam-Gallasův palác, kterou jistě potvrzuje i AV. Namítám, že budovu je obvyklé označovat buď podle stavebníka nebo podle rodiny, která ho vlastnila. Podle rodiny se jedná o Clam-Gallasovský palác, stavebníkem byl Jan Václav Gallas, v tomto případě by se jednalo pouze o Gallasův palác. Protože varianta s Clam-Gallasy je obecně rozšířená, používám variantu Clam-Gallasovský. PS: Ta změna názvu oddílu diskuze mi není zcela jasná ...--Jid 30. 1. 2010, 12:03 (UTC)

V diskuzi pokračujme prosím tady--Jid 30. 1. 2010, 12:08 (UTC)