Diskuse s wikipedistou:62.245.111.140

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mějte se hezky.--Slfi 18. 11. 2009, 20:08 (UTC)


Zaregistrujte se
Zaregistrujte se
Vítejte ve Wikipedii, otevřené encyklopedii!
Vítejte!ÚvodNápovědaPrůvodce WikipediíPět pilířů WikipedieCo Wikipedie neníJak zakládat nové článkySlovníček

K prohlížení ani k editaci článků ve Wikipedii se nemusíte přihlašovat, ale vytvoření účtu je jednoduché a rychlé a poskytne vám mnoho výhod, například:

  • Používání takového uživatelského jména, které si vyberete. Nemusíte poskytovat žádné své osobní údaje, skutečné jméno ani e-mail.

Přihlášení vám zpříjemní uživatelský zážitek:

  • Možnost ukládat nové stránky nebo úpravy stávajících stránek bez nutnosti opisovat protispamový kontrolní kód
  • Možnost zobrazovat seznam všech vašich příspěvků.
  • Možnost používat seznam sledovaných stránek, do kterého si můžete přidávat stránky, které vás zajímají.
  • Možnost přizpůsobit si vzhled a chování Wikipedie podle vlastního vkusu.

Přihlášení vám rozšíří možnosti přispívání:

  • Možnost načíst obrázky či jiné soubory.

Přihlášení vám umožní lépe se zapojit do společné práce na Wikipedii:

Jen do toho, zaregistrujte se!

S pozdravem --K123456 5. 7. 2010, 14:59 (UTC)

doplňování popisů[editovat zdroj]

Díky, že doplňujete popisy u některých taxonů, je to záslužná práce. Jen bych chtěl upozornit, že v botanice není zvykem psát u autorů taxonů také rok, to se dělá v zoologii. Ono ne že by se to nesmělo, ale je taová zvyklost. V textu to podle mě zbytečně překáží, prostý autor stačí. Jinak vám přeji mnoho elánu do další činnosti.--Don Pedro 27. 11. 2009, 21:30 (UTC)

Umazávání u článku "koruna květu"[editovat zdroj]

Jestli jste k těmto dnešním úpravám měl/a nějaký rozumný důvod, prosím, napište do tamní diskuse. --Vojtech.dostal 21. 12. 2009, 19:54 (UTC)

Získal jsem pochybnosti, zda uvedené platí pro všechny rody objemných čeledí.62.245.111.140 22. 12. 2009, 20:58 (UTC)

Osobně Vás chápu, to je problém, v biologii jsou ledaskde výjimky. Respektuji, že píšete anonymně pouze pod IP adresou, na to máte právo, ale jak jistě víte, má to i své nevýhody. Jednou z nich je, že editace pouhé IP adresy vzbuzují menší důvěru, než registrovaní uživatelé, kteří jsou známí kvalitními články pod zavedeným nickem. Jak jsem si všimnul, kvalitní články se snažíte tvořit, což je u neregistrovaných uživatelů spíše výjimka. Můj názor je, že je Vás na "anonyma" škoda. Ale možná víte co děláte.--Don Pedro 22. 12. 2009, 21:27 (UTC)

Cactales na smazání[editovat zdroj]

Dobrý den, navrhl jsem stránku Cactales na smazání, protože se jedná o duplicitu stránky kaktusovité. Věci které, by se na oné stránce mohli hodit se tam před tím mohou přesunout.--Juan de Vojníkov 23. 12. 2009, 22:00 (UTC)

Prosím, neberte si to nějak osobně. Chtěl bych jen říct, že jestliže vzniká nějaké dílo, které má více autorů, což je i wikipedie, je naprosto zásadní komunikace mezi jednotlivými autory. Jinak nelze to dílo někam dotáhnout. K tomu Catacles. Zajímalo by mě, jaký jste měl důvod ten článek zakládat. Dnes jste také dělal na článku svitel. Ten má víc druhů než 1, ale vy jste ho rozšířil převážně o text týkajícího se druhu svitel latnatý. Článek svitel by měl pojednávat o rodu svitel. Pokud chcete psát o druhu svitel latnatý, bylo by vhodnější založit článek s tímto názvem a text psát tam. Hybridní články pojednávající o rodu i jednom z více druhů dělají celkem velké potíže. Nenechte se drobnými problémy odradit, však jsme lidi a domluvíme se. Místa je tu dost pro všechny, říše rostlin je obrovská.--Don Pedro 23. 12. 2009, 22:47 (UTC)

Reference[editovat zdroj]

Dobrý den. Reference je vlastně citace literatury. Určitě není vhodné jako reference dávat obrázky z commons. Jinak díky že jste se ujal článků o květenství, jsou potřeba.--Don Pedro 14. 1. 2010, 20:29 (UTC)

Wikikvítí[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych Vám udělil wikikytičku za Vaše články o květenství (Forma ocenění wikipedistů viz. Wikipedie:Uživatelská vyznamenání a současně bych Vás rád upozornil na existující portál rostliny. Děkujeme Vám, že pomáháte zkvalitnit Wikipedii --Hagar 17. 1. 2010, 09:28 (UTC)

Pokud smím, tak bych Vám také doporučil se zaregistrovat. :) --Hagar 17. 1. 2010, 09:32 (UTC)
Děkuji Vám za kytičku (62.245.111.140 17. 1. 2010, 14:12 (UTC))

Interwiki[editovat zdroj]

Tak Cakile, mezi botaniky neslušně "výser", je snad už v pohodě. Jen jsem chtěl poprosit, abyste přidával k článkům interwiki, což jsou odkazy na jiné jazykové verze. Je to dole v článku a nejlepší to je tak, že vlezete nejlépe na anglickou či německou wikipedii, dáte tam editovat, interwiki zkopírujete a hodíte k českému článku + přihodíte ještě jméno podle en. či de, která logicky chybí ve zkopírovaném textu. O zbytek se postarají roboti, ty odkaz na český článek dají do všech wikipedií. Možná se divíte, proč vám lidi mažou anglické názvy v článcích, je to proto, že k tomu právě slouží to interwiki a je zbytečné to přidávat do českého článku. Za další prosím dávejte přesměrování z vědeckého názvu na český. Díky a v případě potíží se na mě klidně obraťte.--Don Pedro 27. 1. 2010, 23:28 (UTC)

pěťour[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že minulé moje náměty ohledně interwiki a přesměrování jste si už osvojil. Měl bych jen 2 takové drobnosti. 1. Jména z The International Plant Names Index nelze nekriticky přebírat, to je seznam jmen bez nějaké větší vazby na současnou taxonomickou hodnotu. Jsou tam jména používaná a vedle nich i jména, která se už 200 let nepoužívají. Takže to nelze jen tak přebrat, když tam mám druh x a k němu subsp. W Y a Z, že autoři dělí druh do 3 subspecií. Na to musíte vzít současné taxonomcké práce, pokud nejsou, tak alespoň nějaké recentní květeny. Zrovna u toho pěťouru, jméno Galinsoga parviflora Cav. subsp. hispida ( DC. ) O.Bolòs et Vigo patří do synonymiky k druhu Galinsoga quadriradiata. Podívejte se i do Květeny ČR. 2. Flora Europaea je už dost zastaralá a její taxonomické pojetí nelze nekriticky přebírat. Ale z toho si nic nedělejte, to jsou jen 2 takové drobnosti, to já už spravím. Je dobře, že se zlepšujete. typy na dobré zdroje: Květena Severní Ameriky a Číny a další (ale není tam vše, něco ještě není hotové): [1], mapy ropzšíření některých druhů: [2]--Don Pedro 6. 2. 2010, 21:22 (UTC)

Uznání[editovat zdroj]

Pane kolego, Vaše hesla jsou na velmi dobré úrovni a tím spíš se podivuji, proč jste si dosud nezvolil přezdívku a needitujete jako registrovaný wikipedista. Hezký večer --Zákupák 26. 2. 2010, 18:42 (UTC)

Wikivyznamenání za práci na článcích o biologii („Řád modrého motýla“)
Wikivyznamenání za práci na článcích o biologii („Řád modrého motýla“)
Také připojuji dík za všechny ty opičky, kterými vylepšujete wikipedii a rád bych vám za to udělil toto vyznamenání. Kdyby jste byl zaregistrovaný, tak se vám tady kupí, ale takhle jste takový nenápadný. :) Ještě jednou díky za ně :) --Hagar 27. 2. 2010, 17:28 (UTC)



Latinská jména[editovat zdroj]

Dobrý den, není potřeba je za každou cen psát do závorky, jsou to normální cizí termíny. Místo

"Někdy je rod (Phaner) řazen zvlášť do podčeledi (Phanerinae)."

můžete klidně psát:

"Někdy je rod Phaner řazen zvlášť do podčeledi Phanerinae."

Díky za vaše články, --Vojtech.dostal 2. 4. 2010, 06:44 (UTC)

Přesunuto[editovat zdroj]

Dobrý den! Tak jsem to úspěšně přesunul (za pomoci správců). Mohl bych vás poprosit o pár řádek do článku opice. Myslím, je poměrně navštěvovaný a mohl by nám vcelku chybět. Díky moc za opravení chyby! S přáním hezkého dne --Hagar 20. 4. 2010, 14:58 (UTC)

Liánovce[editovat zdroj]

Dobrý den, chtělo by to článek o liánovcích ještě dopracovat. Některé charakteristiky platí jen pro část zástupců (šištice, velké listy, výjimečná stanoviště ap.). Také by bylo dobré reflektovat moderní systém - je dostupný na stránkách Angiosperm Phylogeny: http://www.mobot.org/MOBOT/Research/APweb/welcome.html. Liánovce jsou pod záložkou Gnetales.

S pozdravem a přáním pěkného dne Vojtěch Zavadil 28. 4. 2010, 19:40 (UTC)


Nešlo by také doplnit systém v zastaralém článku Jehličnany? --Vojtech.dostal 15. 5. 2010, 07:06 (UTC)

Jehličnany[editovat zdroj]

Dobrý den, těší mne, že jste se opřel do dalšího zástupce jehličnanů. Už jsem si v poslední době připadal s tvorbou botanických stránek trochu osamělý. Mám jeden drobný podnět - nemá smysl dávat na stránku odkazy na stránky, které jsou přesměrovány zpět na tutéž stránku (viz Sciadopitys). S pozdravem Vojtěch Zavadil 22. 5. 2010, 21:04 (UTC)

Přeslen[editovat zdroj]

Dobrý den, dovoluji si upozornit, že u Schefflera se nejedná o přeslen listů, ale o dlanitě složený list (obrázek v čl. přeslen). S pozdravem Vojtěch Zavadil 3. 6. 2010, 13:49 (UTC)

Reference na enwiki[editovat zdroj]

Chtěl bych upozornit, že reference na anglickou wikipedii, podobně jako tomu je v článku cyprišovité, jsou nežádoucí. Enwiki je projekt stejného typu jako česká wikipedie a např. by bylo teoreticky možné, že text na enwiki vznikl překladem té české, čímž by reference ztrácela smysl. Hlavní námitkou je fakt, že neocitované tvrzení v enwiki má úplně stejnou váhu, jako neocitované tvrzení v české wiki. Děkuji za pochopení, --Vojtech.dostal 9. 6. 2010, 05:18 (UTC)

Zdravím, vím, že mě v diskusi zde ignorujete, ale chtěl bych vás poprosit, abyste tento typ sběrných článků spíše nezakládal. Články by měly vznikat o opravdových taxonech, o rodech, druzích, čeledích, ... a nikoliv o skupině tří rodů česky stejně nazývaných. Prosím pochopte že pak bychom tu měli na wikipedii například článek drabčík ačkoliv rodů drabčíků je spousta. Díky --Vojtech.dostal 23. 6. 2010, 20:51 (UTC)

Ukončení činnosti[editovat zdroj]

Od 6.10.2010 daší činnost 62.245.111.140 přesunuta na Pelát 15. 1. 2011, 10:18 (UTC)