Diskuse s wikipedistou:160.218.150.11

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý večer, komerční spam do wikipedie nepatří, viz Wikipedie:Co Wikipedie není. --Radouch 17:50, 17. 12. 2005 (UTC)

Mažete a zase mažete ... Koniáš to nejspíš dělal taky z přesvědčení ...[editovat zdroj]

Budu rád,

když tento názor

unesete a ponecháte

světu prostor pro přirozený rozvoj

Váš názor unesu. Vaše spamování nikoli. Při dalším vás zablokuji. --Radouch 21:02, 17. 12. 2005 (UTC)
P. S. Kdybyste věnoval méně času básnění v próze a více času čtení, tak byste možná zjistil, proč heslo o Modrozelené v této podobě nemá ve wikipedii místo. --Radouch 21:02, 17. 12. 2005 (UTC)

Dobrý večer, fascinuje mne způsob, jakým ve veřejném prostoru wiki brutálně mažete. Začal pan Zirland, pokračoval pan Luděk, pak pan Radouch.

Kde je respekt, tolerance, kde máte svou hranici mezi odlišností názoru a demonstrací cynické sebe-zpupnosti?

Přesvědčil jsem se na vlastní kůži, že Modrozelená velice užitečná věc je a toto heslo a výklad tohoto pojmu je jistě na místě, kde má být.

Pokud obhajujete mazání pouze tím, že Vaše encyklopedie je samozvaně elitářská, je otázkou, proč současně žádáte ostatní o přispění a o pomoc se zajištěním provozu a rozvoje tohoto média.

Je námitka ohledně domněnky o komerčním podtextu tohoto hesla namístě? Má být důvodem pro smazání?

Prosím Vás, podílel jsem se na zavedení Jednotného bezpečnostního systému Hl.m.Prahy (JBS HMP) (viz též heslo IZS, které zpracovává sám pan Zirland) a námitka komerční podstaty u tohoto hesla panu Zirlandovi zjevně nevadí,

podílel jsem se na připojení České republiky k systému velení NATO v Evropě, a ani u tohoto hesla si nikdo nemyslí, že by u něj neexistovaly, anebo přestaly platit komerční vztahy.

Nepřipadá vám samotným absurdní co tu mazáním provádíte? Chcete být nekomerční, v jakémsi vzduchoprázdnu ne-obchodu, trochu jakoby sami chcete být papežštější než papež - cožpak neplatíte za elektřinu, která pohání harddisky a procesory počítačů, na kterých mažete obsah Encyklopedie Wiki, a přesto hodláte tvrdit, že jste ve jménu encyklopedické nad-encyklopedičnosti komerčně sterilní?

Několikeré smazání nezvyšuje kredit Encyklopedie samotné (smazáním nezanikne nic z toho, co tvoří reálný svět kolem nás, i malému děcku je jasné, že duchaprostým smazáním hesla AIDS tato nemoc nejnže nazanikne, ale ani se svět nenaučí o nic nového pro pokrok při odhalování její podstaty, nepomůžete ani v prevenci jediné nové potenciální oběti této nemoci a ani tím nepodpoříte hledání kterékoliv z cest, které -doufejme- povedou k jejímu léčení....) a domnívám se, že tím jen snižujete úroveň mezilidské kultury a snášenlivosti multikulturní komunity tvořené příznivci a uživateli tohoto media.

Máte-li odlišný názor na způsob vysvětlení určitého pojmu anebo jevu - dotvořte jej, nikoliv potlačte jej smazáním (je to jako když Lidové milice nacvičovaly "Vytěsnění davu" z kostela,

nezaměňujte prosím projev názoru

s monopolem moci (...ukážu všem jak tu s tím zametu...),
s xenofobií (...co tu nenapsali mí kamarádi, to tu nesmí být, pryč s tím...),
s cenzurou (co na Wiki není podle mého či živitelova gusta, to tu nesmí být vůbec...),
či jen s bezduchým Koniáštvím ve jménu čehokoliv

Pokud toto rovněž vymažete,

uvědomte si při tom prosím

rovněž ubohost vlastního strachu

před názorem, podívejte se do zrcadla

a povezte sami sobě, za co jste vlastně

na sebe právem hrdí? Za smazání několika stran?


Nebývá obvyklé, aby encyklopedisté

(byť ve jménu čistoty)

dějiny sami tvořili...

Pokud je ambicí encyklopedie být výkladovým obrazem skutečného světa,

pak z definice samé není na nikom,

tedy ani na encyklopedistovi,

aby zpupně prohlásil,

že část reálného světa prostě není a basta!,

takovéto retuše a vynechávání celých částí objektivní reality dělají cenzoři, nerozhodno zda placení (dále viz zájmové kruhy a vlivová uskupení) či samozvaní (dále viz přesvědčení).


Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. --Zirland 20:17, 17. 12. 2005 (UTC)

Pane Zirlande, zase smazáno - hmm - kde je ta " Otevřenost " ?[editovat zdroj]

Pročtením návodu jak napsat článek shrnuji:

příspěvek: je to příspěvek, a přestože jej neustále mažete, vezměte prosím na vědomí, že to není experiment
autorská práva: příspěvek, který neustále mažete, neporušuje autorská práva - je autorský,
encyklopedický charakter: příspěvek, který neustále mažete, má encyklopedický charakter, vysvětluje heslo, shrnuje objektivně přiznávané přínosy, dává prostor pro alternativní názory . V závěru odkazuje na další relevantní zdroje a živé přírůstky (byť přirozeně dnes ještě neznámé, či redakčně nedostupné (ani pánbůh na Wiki neví, co bude v lednu...))

Pokud i přes vše zde uvedené jenom mažete, spokojím se i se zjištěním, čeho jsou lidé jako vy ve svém přesvědčení schopni.

Velikost ducha se obvykle pozná jinak, než podobnými malostmi.

Zkuste se zamyslet nad podobenstvím principu "Farming vs. Hunting".

Farmář, kterému záleží na dlouhodobém rozvoji a perspektivě svého hospodaření na statku nezabíjí zbytečně.

Můj dědeček k tomu používal krásné, dnes již vzácně užívané, české slovo zmařit. Dnes si možná tolik neuvědomujete velikost významu tohoto slova -učiniti-marným- (po novu zničit). Maříte práci jiných. Chováte se jako "Hunter".

Lovci ("Hunter") je jedno co bude za rok, za deset let, vystříli cokoliv co mu přijde pod mušku a nikdy nepochopí, nejspíš se o to ani nepokusí, proč se Farmář piplá s každým novým přírůstkem do stáda a proč dokonce vstane od oběda a pojede s koněma za les sousedovi pomoci na pole, aby společně sklidili a odvozili úrodu dříve, než začne pršet.

Nedokážete-li se podívat na svou práci s nadhledem, pochopím to, ale pro encyklopedii to je velká škoda - je mi vás opravdu jen líto.


Prosím, respektujte, že Wikipedie je bezplatná encyklopedie (čili naučný slovník), nikoliv bezplatná plakátovací plocha na reklamy. Vaše encyklopedické články uvítáme, Vaše reklamy nikoliv. Přečtěte si pozorně Wikipedie:Co Wikipedie není (je to také úplně nahoře na této stránce). Nepatří sem ani reklamy, ani názory, ani propaganda a Wikipedie není ani diskusní fórum. Za případný další pokus vložit sem reklamu onu IP adresu, ze které bude pokus učiněn, zablokuji. --Luděk 21:31, 17. 12. 2005 (UTC)