Diskuse s wikipedistkou:Irena M. Aghova

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, pokud Vám VisualEditor překáží, můžete si ho vypnout v Nastavení -> Editace. S pozdravem --21. 12. 2013, 01:35 (UTC), Utar (diskuse)

Pracuje se[editovat zdroj]

Dobrý den, chystáte-li se blízké budoucnosti editovat článek znovu, je dobré dát krátkodobě vložit na začátek stránky šablonu

{{Pracuje se}}

Také si můžete založit pracovní podstránku (např. Wikipedistka:Irena M. Aghova/Pracovna, připravit článek tam a pak ho najednou přesunout. S pozdravem --21. 12. 2013, 02:38 (UTC), Utar (diskuse)

Vítám Vás na Wikipedii a dík za příspěvky. Pokud ale přidáváte texty, je moc důležité uvést zdroj, odkud jste čerpala, jinak to může někdo smazat. Nestačí ho napsat do Shrnutí editace.

Není to těžké: dáte kurzor za konec textu, dole pod editačním okénkem kliknete na "<ref></ref>" a mezi tyto "závorky" vložíte autora, název a případně stránku. Na konec článku, do sekce "Odkazy" vložíte "<references/>" (pokud tam ještě nejsou - zase jedním kliknutím pod okénkem). Případně dáte do sekce "Literatura" ještě podrobnější odkaz na knihu. Takže například:

(vložený text).<ref>''Slovník křesťanských mystiků'', str. 27.</ref>
== Odkazy ==
=== Reference ===
<references /> 
=== Literatura ===
* L. Borriello - E. Caruana, Slovník křesťanských mystiků. Karmelitánské nakladatelství 2012 

V článku Vincenc z Pauly jsem to doplnil, ale nevím stránky. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 21. 12. 2013, 09:33 (UTC)

A nebo můžete využít některou z připravených citačních šablon, popřípadě si při editaci klepnout na Panel referencí. --Jan Polák (diskuse) 21. 12. 2013, 11:28 (UTC)

Pěkný den. Díky za všechny Vaše příspěvky. Měl bych jen tři malé připomínky:

  1. Není třeba tolik vytučňovat v samotném textu, tučným písmem je třeba maximálně šetřit (a naopak název hesla se v úvodu vytučňuje vždy)
  2. Zkuste více používat vnitřní odkazy na jiné články (to je velká výhoda wikipedie, čtenář se může postupně proklikávat dál a dál)
  3. Neměla by zde být duplicitní hesla, proto zkuste pouvažovat o sloučení hesel Atanázius a Atanáš

Ať se dále daří. --83.240.7.60 12. 1. 2014, 14:07 (UTC)

Článek Hereze vs. Křesťanská hereze[editovat zdroj]

Vážená kolegyně, zdá se mi, že dochází ke zčásti paralelním pracím v heslech Křesťanská hereze (osobně bych narozdíl od svých studentek, které na heslu v rámci projektu Studenti píší Wikipedii pracují, dával přednost názvu Hereze v křesťanství, ale to je relativní drobnost) a Hereze. Myslím, že by bylo žádoucí vyřešit tento paralelní vývoj, aby se netříštily síly a články nešly paralelně svými vlastními směry, nýbrž směrem společným. Co byste si myslela o názoru, že by bylo nejlepší heslo Hereze ponechat jako povšechnější (vč. použití jako kulturní reference, srov. zmínku o esperantismu), se základním zpracováním hereze v křesťanství, a s odkazem na podrobnější zpracování v článku Křesťanská hereze coby hlavním článku, s tím, že některé Vaše úpravy by se tam velmi dobře vyjímaly a mohly by tam být přeneseny? Nebo navrhujete jiné řešení? Dz (diskuse) 25. 1. 2014, 18:09 (UTC)

Smazání článku Ctirad Václav Pospíšil[editovat zdroj]

Dobrý den, většinu článků na Wikipedii nelze jednoduše smazat. Proces rychlého smazání se využívá pak v případech, které jsou jasně stanoveny a kdy je zřejmé, že daný obsah na Wikipedii nepatří (viz co Wikipedie není), což je v šabloně vložené do článku řádně odůvodněno. U ostatních článků je před smazáním třeba projít diskusí o smazání. Pokud tedy chcete daný článek smazat, je třeba použít tohoto procesu a své důvody pečlivě vysvětlit. Nebojte se na mne obrátit s případnými dotazy. Zdraví, --Ria (diskuse) 16. 2. 2014, 00:09 (UTC)

Vkládání podpisu
Vkládání podpisu

Děkuji za Vaše příspěvky. Je zvyklostí, že své příspěvky v encyklopedických článcích zásadně nepodepisujeme. Příspěvky na diskusních stránkách ale vždy zakončujeme svým podpisem. Jak na to? Podepíšete se tak, že na konec svého diskusního příspěvku napíšete čtyři vlnovky ~~~~. Ty můžete vložit i kliknutím na příslušnou ikonku v panelu nástrojů nad editačním oknem. Při uložení změn se pak vlnovky automaticky nahradí Vaším uživatelským jménem (nebo u neregistrovaných přispěvatelů IP adresou) a aktuálním datem. Podpis v diskusi je užitečný, aby bylo všem jasné, kdo co napsal a kdy. Děkuji za pochopení.--Palu (diskuse) 18. 2. 2014, 18:16 (UTC)