Diskuse s wikipedistkou:Hellooo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chmee2 29. 1. 2009, 15:11 (UTC)

Pískoviště[editovat zdroj]

Když vypraznuješ svoje pískoviště tak nemusíš vyplňovat shrnutí neb se vyplní samo. Ale nepřišel jsem na to sám - musel mi poradit Faigl.ladislav :) (viz moje diskuse) - S pozdravem Triquelito 2. 1. 2010, 14:20 (UTC)

Srdečně zdravím a velice děkuji za navržení zajímavosti z hesla Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha do sekce Víte, že... Bohužel, zatím ji nebude možné uvést, neboť nevyhovuje pravidlu, že odkazované heslo musí být dostatečně ozdrojované řádkovými referencemi. Lépe ozdrojovat by potřebovaly především části „Členění románu“ a „Význam“. Návrhů z oblasti literatury nemáme mnoho, proto by bylo moc fajn, pokud by se uvedený nedostatek podařilo odstranit. Návrh bude na stránce po nějakou dobu ponechán, v případě odstranění nedostatku dejte prosím vědět přímo tam.

Velmi Vám děkuji za pochopení. A pokud byste věděla ještě i o jiných zajímavých a dobře zdrojovaných heslech, zcela jistě je prosím rovněž navrhněte. Těším se na další spolupráci. Jan.Kamenicek 17. 4. 2010, 21:08 (UTC)

Děkuji, pár zdrojů jsem našla už dřív, pokusím se ještě nějaké dohledat. --Hellooo 18. 4. 2010, 06:36 (UTC)

Opět Vás zdravím a oznamuji, že zajímavost z hesla Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha, jehož jste spoluautorkou, byla na Hlavní stranu vybrána pro týden od 17. do 23. května 2010. Na stránce WP Article Statistics se můžete podívat na jeho návštěvnost.

Kdybyste ještě věděla o nějakém dalším zajímavém a dobře ozdrojovaném hesle, opět ho prosím navrhněte. Zejména ze světa literatury tam máme o dobré návrhy docela nouzi, ale vítaná jsou hesla i z jiných oblastí.

Přeji hezký začátek týdne. Jan.Kamenicek 16. 5. 2010, 21:49 (UTC)

Hello,

Can you please confirm that this request actually did come from you?

Thanks, Popo le Chien 4. 6. 2010, 16:33 (UTC)

Yes, it came from me. Thanks. --Hellooo 4. 6. 2010, 16:53 (UTC)
HotovoHotovo Hotovo. Done deal. Popo le Chien 4. 6. 2010, 17:33 (UTC)
I confirm that requests at en.wiki, fa.wiki, ko.wiki and zh.wiki came from me too. Thank you. --Hellooo 5. 6. 2010, 06:20 (UTC)

Dobrý den, jen chci upozornit, že ch je písmenem latinky. Palu 16. 6. 2010, 13:37 (UTC)

To nepopírám, ovšem se jednalo rekategorizaci do kategorie digrafy (podkategorie písmen latinky), kterou jsem předtím přidala. Existuje ještě celá řada digrafů a za chvíli by v tom byl chaos. Ponecháním ch v nadřazené kategorii by bylo zbytečné, nečiní žádnou výjmku v porovnání s ostatními písmeny (snad jen tím, že je písmenem české abecedy, ale pak by se jednalo o čechocentrismus). --Hellooo 16. 6. 2010, 13:47 (UTC)
O čechocentrismus se nejedná, poněvadž tento digraf jako jedno písmeno používá vícero jazyků. Opravdu musí písmeno ch zůstat i mezi písmeny, poněvadž není pouze digrafem. Palu 16. 6. 2010, 16:11 (UTC)
Beru to zpět, asi máte pravdu, unáhlil jsem se. Palu 16. 6. 2010, 16:21 (UTC)
V pořádku, unáhlit se může každý. Hlavně že je problém vyřešen. Přeju hezký den :) --Hellooo 16. 6. 2010, 16:33 (UTC)

Nováček[editovat zdroj]

Wikivyznamenání za věrnost – Nováček

Ahoj, kolegyně (konečně jsem narazila na nějakou dívku). Uděluji Ti vyznamenání za věrnost wikipedii - Nováček. S přáním pěkného dne K123456 14. 7. 2010, 16:21 (UTC)

Díky. :) Taktéž přeji hezký den. --Hellooo 14. 7. 2010, 16:23 (UTC)

S =pravou globálních javascriptů doporučuju obrátit se na kolegu Dannyho B., kerý má příslušné znalosti i oprávnění. JAn 14. 7. 2010, 20:09 (UTC)

re: Rotokas[editovat zdroj]

Dobrý den, velmi se omlouvám, ale nějak jsem Vám již před delší dobou zapomněl odpovědět na Váš dotaz ohledně článku Rotokas. Děkuji Vám za úpravy článku i připomínku o pirahã ... Tvrzení o absenci psané podoby pirahã jsem přejal z en wiki ("The Pirahã language has been claimed to have fewer speech sounds, but it is not written."), kde není ozdrojováno (nebo je zdroj důmyslně skryt kdesi v externích odkazích), uznávám ovšem, že to je nesmysl (absence psané podoby by s rozsahem fonologie neměla žádnou souvislost). Nejsem si úplně jistý, jak by bylo možné tento problém vyřešit, protože jako foneticky nejchudší jazyk se většinou uvádí rotokas a tato informace by dle mého neskromného názoru měla v článku být. Počet hlásek v pirahã se ostatně různí podle různých autorů, Everett uvádí tuším 10 (v ženské variantě výslovnosti) nebo 11 (v mužské variantě výslovnosti), přičemž různě tónované hlásky počítá jako jeden foném (jinak by jich bylo 19-20) - tedy o jeden foném více než desetihláskový rotokas. Navíc podle en wiki „In 2004, Everett discovered that the language uses a voiceless dental bilabially trilled affricate, [t͡ʙ̥]. He conjectures that the Pirahã had not used that phone in his presence before because they were ridiculed whenever non-Pirahã heard the sound. [6]“, což pirahã přidává ještě jednu hlásku. Nejsem si však jist, jestli by to v rotokas článku mělo být rozepsáno takhle složitě, spíš bych byl pro stručnou zmínku typu: „přesný počet hlásek rotokas je ale sporný“. Ještě jednou se omlouvám za opomenutí odpovědi, --Váš Mostly Harmless 28. 7. 2010, 10:50 (UTC)

Dobrý den, rovněž se omlouvám za trochu pozdní reakci – holt prázdniny jsou prázdniny. Odborníkem na tento jazyk nejsem, myslím však, že ta stručná zmínka snad stačit bude. Nechávám ale na Vás, k čemu se nakonec přikloníte. Přeju pěkný den. --Hellooo 8. 8. 2010, 10:16 (UTC)

Seznam jazyků používajících cyrilici[editovat zdroj]

Protože se zajímáš o jazyky, prosím, vyjádři svůj názor v diskusi Wikipedie:Diskuse o smazání/Seznam jazyků používajících cyrilici. --Standazx 14. 11. 2010, 10:59 (UTC)

Vyznamenání "Učeň"[editovat zdroj]

Wikivyznamenání za věrnost – Učeň

Ahoj, uděluji Ti vyznamenání za věrnost wikipedii: "Učeň". Právem Ti náleží již od 18. listopadu 2010. (viz zde)--Marek Koudelka 26. 4. 2011, 18:50 (UTC)

Děkuji. --Hellooo 26. 4. 2011, 18:57 (UTC)

Votština[editovat zdroj]

Zdravím kolegyni uralistku! Před chvílí jsem narazil na tebou skvěle zpracovaný článek o votštině, srdce mi zaplesalo nad takovým zájmem o menšinové jazyky a národy. Dovol mi udělit ti wikikytičku, vyznamenání 2. třídy, jako projev díků za veškerou práci, kterou jsi v tomto článku odvedla. Přeju, ať ti vydrží spousta elánu i do budoucnosti. Zdraví magairlín 3. 6. 2011, 21:48 (UTC)

Zdravím, děkuji za kytičku, velice si toho cením :) Na votštině nadále pracuji a ještě nějaký ten měsíc budu, dokud nebude v té podobě, jakou si představuji. Nová rozpracovaná (a nedokončená) verze je zatím na mém druhém pískovišti. Snad se mi časem podaří rozšířit i ostatní jazyky z této skupiny. Ještě jednou děkuji za podporu. Přeji ti hezký a příjemný den. --Hellooo 4. 6. 2011, 06:21 (UTC)
Paráda. Až bude článek splňovat tvé představy, určitě nezapomeň požádat o jeho zařazení mezi dobré články. Kvalitních lingvistických článků je na Wikipedii zatím jako šafránu... magairlín 7. 6. 2011, 20:22 (UTC)

Dobrý článek Votština[editovat zdroj]

Nu, nezbývá než poblahopřát ke zdárnému dokončení tvého velkého díla, které si nyní už nade všechny pochybnosti zaslouží figurovat na seznamu dobrých článků. Přiznám se, že přestože se uralskými národy a jazyky už nějakou dobu zabývám, o existenci votštiny jsem měl jen mlhavé povědomí (natož o její podobě) – což se změnilo právě díky tomuto článku. Snad se mně někdy v budoucnu poštěstí dostat se do té oblasti dřív, než votština mezi místními upadne ve věčné zapomnění. Každopádně díky za veškeré úsilí, které jsi jeho přípravě věnovala. Pěkný večer, magairlín 25. 1. 2012, 19:55 (UTC)

Díky! Jsem ráda, že tě ten článek zaujal a že je konečně hotový. :) Přeji ti hezký zbytek dne. --Hellooo 26. 1. 2012, 16:16 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínala, že za tečkou (i v datu!!!), čárkou a dvojtečkou se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Naopak před tečkou, čárkou a dvojtečkou se mezera nedělá. Slaigo 28. 2. 2012, 08:34 (UTC)

Typografii se snažím dodržovat. Pokud reagujete na tuto editaci, kde jste doplnil mezery v datu, tak se omlouvám a děkuji za opravu – zdroj jsem přejímala z finské Wikipedie a nevšimla jsem si, že tam tyto mezery nejsou. Myslím, že je ale zbytečné psát kvůli tomu wikipedistům na diskuzi, pokud se jedná jen o jednu chybu a zjevný překlep. --Hellooo 28. 2. 2012, 13:16 (UTC)
Pozor, ačkoli je oddělování složek data [pevnými] mezerami ve Wikipedii obvyklejší, je i zápis bez mezer typograficky zcela v pořádku. magairlín 28. 2. 2012, 22:32 (UTC)

Teatterikorkeakoulu helsinki[editovat zdroj]

Ahoj! Já bych tam ten původní název osobně nechal. U překladů názvů škol je to někdy dost těžké správně identifikovat. Pokud ale napíšeš článek Divadelní akademie v Helsinkách, tak to bude v pohodě. Zdraví --Gampe (diskuse) 23. 3. 2012, 20:15 (UTC)

Ahoj, článek plánuji v blízké době založit. Původní název školy bude samozřejmě zde, právě proto jsem tu úpravu provedla (v tomto případě by to ale s identifikací školy stejně těžké nebylo, divadelní akademie je v Helsinkách jen jedna – takže pokud ten link zůstane na tu krátkou dobu, než článek založím, červený, tak se nic nestane). Navíc se mi zdá, že název „Teatterikorkeakoulu helsinki“ ani není správný (pominu psaní malého h). Tato škola se ve finštině vždy označuje (aspoň co mi je známo) jen jako Teatterikorkeakoulu – „divadelní vysoká škola“; tohle mi zní jako nějaký paskvil napsaný po vzoru angličtiny. Pokud by se mělo zdůraznit to, že je v Helsinkách, mohlo by to být něco jako „Helsingin teatterikorkeakoulu“, třeba. Název „Teatterikorkeakoulu helsinki“ moc smysl nedává. --Hellooo (diskuse) 23. 3. 2012, 20:47 (UTC)

Aha, pak je to v pohodě! Omlouvám se za chybu v originálním názvu divadelní akademie, kopíroval jsem to z nějakého oficiálního životopisu a finské divadelní školství neznaje jsem nepoznal, že je tam chyba. Zdraví --Gampe (diskuse) 23. 3. 2012, 21:03 (UTC)