Diskuse s wikipedistkou:AlickaV

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

--MiroslavJosef 2. 2. 2009, 17:17 (UTC)

Vzhled a styl[editovat zdroj]

Doporučuji Vám k podrobnému prostudování článek vzhled a styl --MiroslavJosef 2. 2. 2009, 17:17 (UTC)

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Sevela.p 2. 2. 2009, 17:36 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost upozornění, že máte používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Důvody, proč se má toto tlačítko používat, máte uvedeny výše. Kromě technických záležitostí jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí toto tlačítko používat. Děkuji za pochopení. Faigl.ladislav slovačiny 22. 3. 2009, 13:58 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 30. 8. 2010, 19:00 (UTC)

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  17. 7. 2011, 07:07 (UTC)

Děkuji za rady a upozornění, už se to snažím dodržovat :). AlickaV 25. 8. 2011, 09:25 (UTC)

Překlady z anglické wiki[editovat zdroj]

Dobrý den, velice si vážím Vaší velmi užitečné práce při překládání článku ze sesterské anglické wiki, nicméně bych Vás chtěl o něco poprosit. Vaše příspěvky jsou víceméně gramaticky správné, avšak ocenil bych, kdyby jste do nové článku připsal i mezijazykové odkazy a kategorie. Dále by jste mohl používat šablonu infoboxu, ve vašem případě šablonu infoboxu herce. Hodně by jste nám ulehčil práci. Děkuji za pochopení. Přeji příjemný den. --Draffix 19. 8. 2011, 14:41 (UTC)

Děkuji za radu, budu se snažit to dodržovat. AlickaV 25. 8. 2011, 09:25 (UTC)

Vyznamenání („Wikikytička“)[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Dobrý den, za rozšíření subpahýlu Šmoulové (film) a řadu užitečných překladů Vám uděluji toto wikipedistické vyznamenání. Jestli chcete, můžete si je dát na svou uživatelskou stránku. Ať se Vám tady líbí a ať Vám jde práce od ruky. Srdečně,--Ioannes Pragensis 23. 8. 2011, 13:27 (UTC)

Děkuji :), velice si toho vážím. AlickaV 25. 8. 2011, 09:21 (UTC).

Kategorie[editovat zdroj]

Ahoj a díky za články, mám však dvě prosby. Nově vytvářené články o lidech prosím řaď i do kategorií Kategorie:Muži/Kategorie:Ženy. Druhá věc, do článků o lidech vkládej i řadící klíč, který je v kategoriích řadí abecedně podle příjmení pomocí tohoto: {{DEFAULTSORT:příjmení, jméno}}. Pro příklad viz třeba toto. --Harold 24. 10. 2011, 19:44 (UTC)

Děkuji za upozornění, budu se to snažit dodržovat :). AlickaV 7. 11. 2011, 18:42 (UTC)

Typografická drobnost[editovat zdroj]

Zdravím vás, chtěla bych vás upozornit na takovou drobnost. Prosím používejte místo - toto –. Ta první čárečka se používá jen ve složených slovech, jako třeba Brno-Střed. Pokud však chcete napsat, např. obsazení jako Jan Novák – král Smutného království, tak je to lepší. Byla byste moc hodná, kdybyste toto opravila ve vašich článcích. Díky moc. ♥ K123456  23. 12. 2011, 14:13 (UTC)

Děkuji za upozornění. AlickaV 3. 1. 2012, 18:54 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínala, že za tečkou (i v datu nebo při zkratkách křestních jmen), čárkou a dvojtečkou se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Naopak před tečkou, čárkou a dvojtečkou se mezera nedělá. Slaigo 3. 1. 2012, 17:22 (UTC)

Děkuji za upozornění a opravení. Nebyla jsem si jistá, zda tam ta mezera ve jméně má či nemá být.. AlickaV 3. 1. 2012, 18:54 (UTC)

Glee - Soundtracky[editovat zdroj]

Dobrý den. Všiml jsem si, že jste založila již několik článků o soundtracích k seriálu Glee. Pokud je album soundtrack, měl by mít infobox trochu jinou barvu a v sekci „album“ by mělo být Soundtrack namísto Studiové album. V sekci background potom „gainsboro“ namísto „lightsteelblue“. (Šablona:Infobox Album). Správně je to například v článku Soundtrack from the Film More. S pozdravem Marek Koudelka; 22. 1. 2012, 22:18 (UTC)

Děkuji za upozornění, už jsem vše (alespoň doufám) opravila :). AlickaV 23. 1. 2012, 21:39 (UTC)

Dobrý den, velice děkuji za tento pěkný článek. Ukazuje, že na to, že jste nováček, umíte velmi dobře zacházet s Wikipedií. Jen tak dál :-). --Vojtech.dostal 31. 1. 2012, 18:57 (UTC)

Děkuji :) AlickaV 3. 2. 2012, 22:22 (UTC)

Jen prosím nezapomínejte vkládat šablonu překlad :-) ukázka zde. díky.--Vojtech.dostal 5. 2. 2012, 20:18 (UTC)

Jistě :), děkuji za upozornění a opravení u některých článků. AlickaV 27. 2. 2012, 08:24 (UTC)

Lumiérova cena[editovat zdroj]

Lumiérova cena

Ahoj, jak sleduji, že sepisuješ stálé nové filmové články, tak máš nárok na cenu: Portál:Film/Wiki Ocenění/Lumiérova cena. Tak, jako správce filmového portálu, dávám ti odměnu za tvojí praci. Tato cena oceňuje wikipedisty, kteří přispějí k rozvoji článků týkající se filmů, herců a dalších filmových činností. Simca 27. 2. 2012, 07:52 (UTC)

Strašně moc děkuji, jsem velice překvapená a potěšená, moc si toho vážím. Díky! :) AlickaV 27. 2. 2012, 08:24 (UTC)

Dobrý den, nevím jak moc se orientujete v hudebním oboru, ale chtěl bych vás upozornit na existující šablonu {{Seznam skladeb}}, která je užitečnou pomocnicí při vytváření seznamu skladeb u nějakého alba (např. vámi založeného soundtracku). Její vytvoření je snazší, nemusíte se vypracovávat s tabulkou a ve výsledku (teda jen dle mého skromného názoru) vypadá elegantněji. Přeji mnoho dalších úspěšných editací. Díky, zdraví --Mates245 (diskuse) 25. 6. 2012, 20:31 (UTC)

Děkuji moc za upozornění, o téhle tabulce jsem nevěděla, začnu ji používat, děkuji :-). --AlickaV (diskuse) 25. 6. 2012, 20:48 (UTC)

Hey would you mind expanding this article from this? Thanks, AJona1992 (diskuse) 17. 10. 2012, 17:53 (UTC)

I won´t mind it, thank you for your suggestion. In the future, I´m planning to expand this article according to your advice :) --AlickaV (diskuse) 29. 10. 2012, 21:06 (UTC)

Dobrý den, navigační šablony (navboxy) se vkládají nad šablonu {{Portály}} jako jsem to udělal zde. S pozdravem, --Marek Koudelka (diskuse) 8. 3. 2013, 18:07 (UTC)

Děkuji za upozornění a opravu :) --AlickaV (diskuse) 8. 3. 2013, 18:08 (UTC)

Wikidata[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste nějak bojovala s přidáním položky na Wikidata. Pokud na Wikidatech stránka existuje, přidáte ji jednoduše: stačí kliknout na [add], otevře se Vám možnost přidání kódu jazyka (site), dáte cs a názvu článku, kam vložíte název českého článku. Když oba vložíte, dáte save a je hotovo. Pokud tam ale stránka není, je dobré ji založit, aby se nové interwiki neztratilo. Na Wikidatech v levém menu je jako pátý odkaz Item by title, tam si zadáte kód jazyka a název stránky na en a buď to něco najde nebo ne (pokud ano, stačí postupovat podle zmíněného). Pokud ne, stačí kliknout na „create an item“ kde vyplníte název a první odkazovanou položku (většinou tedy en wiki), pak dáte vytvořit a když se dostanete na stránku s číslem Q10514108 (nebo úplně jinou; toto je např. pro The Parents), doplníte zbylé interwiki (třeba ten nově založený článek u nás). Pokud něco nebudete chápat, klidně se na mě obraťte, není problém cokoliv vysvětlit. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 6. 4. 2013, 12:14 (UTC)

Moc děkuji za trpělivost a opravy - na nový systém na Wikidatech jsem si ještě nezvykla. Ještě jednou díky :) . --AlickaV (diskuse) 13. 4. 2013, 12:45 (UTC)

Fix linků[editovat zdroj]

Ahoj, díky za umělecká hesla. Pohledem do Césara bych předpokládal, že zřejmě nemáš zapnutá udělátka pro zvýraznění odkazů na rozcestníky a opravu přesměrování. Doporučuji si je zapnout v sekci Speciální:Nastavení#mw-prefsection-gadgets („Zvýrazňovat odkazy na rozcestníky“ a „Zvýrazňovat přesměrování“), odkazy na rozcestníky jsou pak podbarveny zeleně a přesměrování růžově.
Mimochodem, už poměrně dobře určuji, kdo jaký článek na filmové téma napsal (Haroldův, Faiglův styl). Před pár dny jsem si u jednoho hesla říkal: „To vypadá, že je to můj rukopis, ale nepamatuji se, že bych herečku zakládal, tak to napsala ALickaV, a taky že ano.“ Zdraví--Kacir 23. 1. 2015, 19:36 (CET)Odpovědět

Ó, díky, zvýrazňovače jsem si zapnula, tak snad to teď bude ok! :) --AlickaV (diskuse) 30. 1. 2015, 16:53 (CET)Odpovědět
Ano, pěkný, vše odkazuje kam má... ;) vidím, že ve {{Vlajka a název|}} rozepisuješ státy, samozřejmě je to správně, jen informuji, že pro zkrácení času lze vkládat jen 3písmenné zkratky a výsledek je stejný, až na výjimky, u Spojených států amerických apod., to má smysl rozepsat:
  • {{Vlajka a název|FRA}} --> FrancieFrancie Francie
V tomto systém chybí ještě řada afrických zemí, ale mám je v plánu. Pokud si člověk není jistý zkratkou, tak buď rozepsat, nebo jej lze dohledat v šabloně {{Flagicon}}. Zdraví--Kacir 2. 2. 2015, 12:45 (CET)Odpovědět
Ok, zase jsem o něco chytřejší, ještě jednou díky :). --AlickaV (diskuse) 4. 2. 2015, 20:44 (CET)Odpovědět

Ondřej Nosálek[editovat zdroj]

Dobrý den,

Vaše doplňující informace ohledně rodinného stavu herce Ondřeje Nosálka jsou nepravdivé. Ověřujte si prosím předem fakta. Děkujeme.62.24.76.245 16. 7. 2016, 22:02 (CEST)Odpovědět

Mordparta[editovat zdroj]

Dobrý den, v článku Mordparta (seriál) jsem po vás opravil špatně vložené citační šablony. Jednak jste použila špatnou šablonu, zpravodajské portály iDNES.cz a podobné jsou periodika vydávající články, nikoli vydavatelé vydávající monografie (vydavatelem by byla například MAFRA). Nevyplnila jste autory a datum vydání, naopak jako datum přístupu jste vložila datum vydání, které sice může být někdy být totožné, ale domnívám se, že zde šlo o chybu, když článek byl psán později. Prosím, dávejte si na to pozor. --109.105.40.86 18. 10. 2016, 07:33 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, dobře, uznávám, chyba je částečně na mé straně, stáhla jsem si špatnou (omezenou) citační šablonu, tímto děkuji za opravu a upozornění. Ovšem vyprošuji si označení "lajdácké", které jste použil/a v opravě textu. Přijde mi to dost netaktní, každý jsme jen člověk a uděláme občas chybu, nemusíme být ovšem nutně "lajdáky". --AlickaV (diskuse) 18. 10. 2016, 08:19 (CEST)Odpovědět

Wikikytička[editovat zdroj]

Moc děkuji! :-) AliceV (diskuse) 8. 9. 2020, 08:57 (CEST)Odpovědět

We sent you an e-mail[editovat zdroj]

Hello AlickaV,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskuse) 25. 9. 2020, 20:47 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:31 (CEST)Odpovědět