Diskuse:Zákupy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pomozte prosím[editovat zdroj]

Prosím kohokoliv, kdo to umí: 1.Nahradit úvodní dvě věty stručnější větou, která zní jinak, než předloha v knize Povídání o Zákupech. Odstraníme tak z textu nesouvisející události z hesla Zákupy Stávající text: První písemná zmínka existenci Zákup pochází z roku 1315, souvisela s českým knížetem a rytířem Fridmanem, příslušníkem českého vladyckého rodu ze Smojna, pasovaným na rytíře Janem Lucemburským. Fridman ze Zákup je jmenován jako svědek u prodeje majetku Jindřicha z Lipé. Nový text: Poprvé jsou písemně Zákupy zmiňovány roku 1315 v souvislosti s rytířem Fridmanem ze Zákup, příslušníkem českého vladyckého rodu ze Smojna. 2.Ve spodní části stránky je seznam památek, u jedné mi vypadlo písmenko Stávající text: Kostel sv.Fabiána Šebestiána .... Nový text: Kostel sv.Fabiána a Šebestiána .... --P.Starý 16:02, 17. 12. 2007 (UTC)

Divné změny[editovat zdroj]

Včera byl dobře opraven text správcem Jan Dudíkem. Dnes ráno se objevila v úvodu dvojitá věta o památkové zóně a upravený text zmizel, vrátil se do původní podoby. Přitom v historii stránky žádná noční změna není. --P.Starý 05:24, 19. 12. 2007 (UTC)

Spíš jste to přehlédl. Ale nechcete si to opravit sám? na každé stránce nahoře e nachází tlačítko editovat, a můžete tudíž opravovat i text článku, nejen diskusi. Wikipedie má zásadu Editujte s odvahou, tak s chutí do toho... JAn 06:54, 19. 12. 2007 (UTC)

Nefunguje odkaz[editovat zdroj]

Stále mne trápí, že nefunguje odkaz v textu František Josef I. Napsáno dobře, jeho stránka existuje a já ho mám pořád červeně, Druhý průšvih jsem udělal při doplňování textu, vymazal jsem odkaz ze slov první sbor v Rakousku Uhersku či tak nějak ho tam jeden kolega vložil.--P.Starý 22:41, 5. 1. 2008 (UTC)

Dobrý den, právě jsem opravil Vaši prosbu na opravu odkazu na Františka Josefa I. Problém byl v tom, že jste to měl takhle: [[František Josef I]]. - a ono to mělo být takhle: [[František Josef I.]] (musíte do závorek napsat správný název článku, tj. i s tou tečkou:-).
Pokud omylem smažete nějaký text a poté ho uložíte, nezoufejte, a klikněte na záhlaví stránky (hned vedle tlačítka editovat) na „historie“ a tam uvidíte své i předchozí editace. Označte zaškrtnutím kolečka, které dvě verze chcete zobrazit, a poté klikněte na tlačítko „Porovnat vybrané verze“, které naleznete jak nahoře, tak dole na téže stránce. Vyjede Vám text s barevným rozlišením, kde se můžete dopátrat všech verzí, jaké kdy článek měl. Mějte se pěkně, neztrácejte trpělivost a odhodlání, držím Vám palce. Kdyby něco, můžete se klidně zeptat přímo na mojí stránce. Pěknou noc přeje --Podzemnik 22:58, 5. 1. 2008 (UTC)
Ten odkaz jsem zas zrušil, protože v roce 1805 to nebyl František Josef I, ale jiný Habsburk, také František. Musím si je nastudovat, kteří z nich(už majících své heslo na WIKI) vlastně v Zákupech byli. Pro zdejší to byl prostě arcivévoda František. (Zákupák)--P.Starý 16:41, 30. 3. 2008 (UTC)

Přeskupení článku[editovat zdroj]

Chtěl bych se zeptat, zda by nebylo vhodné některé oddíly sloučit a článek přeskupit? Uvedl bych následující model:

  • Dějiny
  • Místní části
  • Politika (Politické seskupení)
  • Zákupské památky a zajímavosti
    • Pověsti Zákup
  • Doprava
    • Autobusy
    • Železnice
  • Hospodářství
    • Průmysl
    • Turistika
  • Kultura
    • Média
    • Kulturní spolky
    • Zdravotnictví
  • Odkazy
    • Litaratura
    • Reference
    • Externí odkazy.

Jinak si myslím, že pokud by se podařilo doplnit vhodné fotografie a trochu více zdrojů, mohl by se článek dostat mezi Dobré články--Ria 27. 3. 2009, 20:35 (UTC)

Nestojím o navrženou nominaci na DČ. O přeskupení článku zauvažuji, ovšem iniciativě kohokoliv bránit reverty nebudu . --Zákupák 27. 3. 2009, 22:02 (UTC)
Ještě jednou jsem si návrh prošel. V hesle a ani v této osnově není nic kolem přírodních poměrů a nesedí mi to začlenění zdravotnictví ke kultuře. Historii musím také nějak dělit. Nejsem si jist ani umístěním výčtu místních částí nahoru, jsou v šabloně, kategoriích. Osnova mi trápí, proto heslo nijak zásadně nedoplňuji, ač zdrojů mám velmi, velmi mnoho. I fotek. Uvažuji o okopírování osnovy hesel kolegy Mirka265, na kterých intenzivně pracuje. Ale stejně díky, potřebuji občas dotlačit. --Zákupák 28. 3. 2009, 11:18 (UTC)
Teď už je to hezčí.:)--Ria 28. 3. 2009, 20:11 (UTC)

I když se mi stávající článek líbí, nějaké změny uspořádání by byly dobré. Třeba umístění odstavce Vznik výsadkářů mi připadá nelogické. Pokud máte někdo další fotky, bylo by dobré je přidat, tak dlouhému článku by určitě slušely. --Ladin 28. 3. 2009, 13:28 (UTC)

MYslím, že nejlepší by bylo držet u všech článků podobnou strukturu, tedy vycházet z Varnsdorf, resp. Třebíč. JAn 30. 3. 2009, 08:43 (UTC)

Souhlasím. --Ladin 30. 3. 2009, 11:14 (UTC)
Z té také vycházím. --Ria 30. 3. 2009, 19:04 (UTC)

Druhotná hesla[editovat zdroj]

Protože heslo je už dost dlouhé a doplněné o požadované fotky, části textu odlupuji do nově vytvářených, navazujících hesel a heslo se tak i strukturou mění. Trvalý proces. Fotek i zdrojů je už dost.--Zákupák 28. 10. 2011, 14:27 (UTC)

Obhajoba DČ[editovat zdroj]

Článek byl označen na jaře 2014 bez mého popudu jako DČ. Na základě připomínek jsem jej po vzoru jiných DČ a NČ upravil (osnovu) a doplnil. V uplynulých letech jsem navázal na tento sérií dalších hesel, aby zbytečně nenabíral na objemu. Mám už dost zdrojů i fotek, mohu kteroukoli stať dál rozepisovat, nebo navazovat dalšími sekundárními hesly a jít cestou jejich trvalého doplňování. Dám si poradit, aby si článek označení DČ opravdu zasloužil. --Zákupák (diskuse) 27. 9. 2014, 07:00 (UTC)