Diskuse:Vodní nádrž Vranov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Formulace koncem března 2006 bylo vlivem nevhodné manipulace zatopena část města Znojma je spekulativní a není podložená žádným relevantním zdrojem. Zda skutečně Povodí Moravy pochybilo, jaká byla případná míra tohoto pochybení a jaký to mohlo mít vliv na průběh povodní ve Znojmě je složitá otázka, kterou nelze v této chvíli jednoznačně zodpovědět. --Petr Adámek 08:33, 3. 4. 2006 (UTC)

Po úpravě [1] jsem odstranil šablonu NPOV. Dalo by se to asi formulovat ještě trochu lépe (a hlavně podrobněji), navíc by to dle mého názoru bylo lepší spíše přemístit do článku Povodeň v České republice (2006), nicméně má námítka NPOV je po této úpravě samozřejmě zcela bezpředmětná. --Petr Adámek 21:49, 4. 4. 2006 (UTC)

Zřejmě asi ne přemístit, ale podrobněji rozvést. Není důvod informaci z tohoto článku vypouštět, nesporně je to jedna z událostí, jimiž se Vranovská přehrada zapsala do historie. --ŠJů 08:38, 5. 4. 2006 (UTC)

Měl jsem tím spíše namysli, že by tu mohla zůstat stručmá zmínka a odkaz na podrobnější informace v článku Povodeň v České republice (2006). V současné době ta informace zabírá 50 % článku, což se mi zdá jako trochu nepřiměřené. Řešením je samozřejmě spíše depahýlizace celého článku a jeho výrazné rozšíření. Pokusím se sehnat literaturu a výhledově článek rozšířit. --Petr Adámek 09:47, 5. 4. 2006 (UTC)

Článek přepracovat a rozdělit[editovat zdroj]

Článek nepovažuji za zdařilý. K vlastnímu tématu přehrada existuje nepřeberné množství volně dostupného materiálu s historií, s technickým popisem atd. Lodní doprava na přehradě má svůj vlastní život a byla k ní uspořádána také výstava. Doporučuji článek o přehradě rozvést a lodní dopravu upravit do samostatného článku, leč je její průběh velmi zajímavý. Například 80 let vodního díla Vranov a Historie plavby.--Lenka Lyalikoff 1. 6. 2015, 14:18 (CEST)