Diskuse:Veronika Zikmundová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Stranka byla doplnena o biograficke i bibliograficke udaje. Nevim, jak propojit wikiodkazy, pokud se jedna o skloneny tvar. Domnivam se, ze nyni by sablona o brzkem smazani mela byt odstranena. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 138.37.203.208 (diskuse)

Zdravím. Díky za úpravu, po formální stránce je to myslím vcelku v pořádku. Bylo by ale velice vhodné doplnit nějaké zdroje, aby bylo jasno, že daná osoba je encyklopedicky významná podle místních pravidel. Děkuji za pochopení. --Harold 15. 12. 2011, 15:17 (UTC)

Dekuji za vyjadreni. PhDr. Zikmundova je spoluautorka temer 300 strankove monografie vydane nakladatelstvim TRITON v roce 2001, jak je uvedeno v odkazu, a zaroven jsou uvedeny dva odkazy na jeji odborne publikace. Nejsou uvedeny vsechny, protoze to by trvalo dosti dlouho vypsat. Stalo me to hodne prace, a dost me bude mrzet, pokud clanek nekdo odstrani. Muzete mi, prosim, konkretne poradit, co udelat, aby clanek nebyl odstranen? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 138.37.203.208 (diskuse)

Je potřeba dodat nějaké zdroje podle WP:Encyklopedická významnost: Subjekt je významný, pokud je předmětem vícera netriviálních publikovaných prací, jejichž zdroje jsou nezávislé na subjektu samotném. (ve zkratce alespoň dva nezávislé netriviální a věrohodné zdroje). Autorů knih jsou mraky a podle pravidel Wikipedie je tento fakt nečiní automaticky natolik významnými, aby měli nárok na článek. --Harold 15. 12. 2011, 15:28 (UTC)

Muzete mi tedy vysvetlit, proc napr Ondřej Beránek ma "narok" na clanek, a Dr Zikmundova s mnoha publikovanymi pracemi, knihou, pedagogickou cinnosti, mezinarodni prednaskovou cinnosti nema? Dekuji za vysvetleni. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 138.37.203.208 (diskuse) Domnivam se, ze by vyznamnost Dr Zikmundove mel hodnotit nekdo, kdo se v jejim oboru vyzna, a vi, ze jeji prace viz http://svi.ff.cuni.cz/z/zikmundova.htm jsou "netrivialni", ale vysoce odborne. Odborniku na jazyk Sive neni na svete mnoho, jsou to doslova jednotlivci, a Dr Zikmundova mezi ne patri. Netusim, koho si predstavujete jako "encyklopedicky" vyznamneho, pokud ne cloveka, ktery publikoval o mnoha aspektech temer vymirajiciho jazyka, mapoval jeho gramatiku a dalsi hlediska. Napiste mi jasne a zretelne, jaka hlediska encyklopedicke vyznamnosti Dr Zikmundova nesplnuje. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 138.37.203.208 (diskuse)

Existence jednoho článku neodůvodňuje existenci jiného. Vždy se bavíme o jednom konkrétním, který by měl splňovat zdejší nároky. Pokud si myslíte, že to jiný článek nesplňuje, můžete to začít řešit v tamní diskusi, přes údržbové šablony, zahájit diskusi o smazání, apod. (klidně poradím co a jak). Co to znamená "encyklopedicky významný", to si prosím přečtěte na stránce WP:Encyklopedická významnost, kterou jsem už dvakrát odkazoval. Moje vysvětlení, co by v článku nemělo chybět (ony dva netriviální nezávislé a věrohodné zdroje), je myslím dost srozumitelné i s odkazem. --Harold 15. 12. 2011, 16:53 (UTC)
Kromě toho bylo v článku zcela nesprávně uvedeno velké množství nesprávných interních odkazů - musí se vždy uvádět nejlépe v 1. pádě jednotného čísla - chtělo by to, podle mého, u této práce více přemýšlet a i zkoušet jak software "mediawiki" reaguje. Méně experimentovat je vždy lepší. ** Významnost jsem dal pryč, ale kdokoliv ji může navrátit. ** Zdravím MiroslavJosef 15. 12. 2011, 16:58 (UTC)
Tak jsem se špatně díval, jeden zdroj je k dispozici. Kolegu revertovat nebudu, protože předpokládám, že by ten druhý zdroj šel taky dohledat. OK, tímto to tedy považuji za vyřešené a omlouvám se za zbytečnou diskusi. --Harold 15. 12. 2011, 17:04 (UTC)