Diskuse:Tygr (rozcestník)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na sloučení[editovat zdroj]

Po zjištění bota, že rozcestníky tygr i Tiger (rozcestník) obsahují identické iw navrhuji jejich sloučení. Potom/předtím by bylo vhodné přejmenování výsledného rozcestníku na „tygr (rozcestník)“. --Jirka62 3. 8. 2010, 07:56 (UTC)

Další diskuse také zde. Palu 3. 8. 2010, 09:30 (UTC)

souhlasím se sloučením, navíc netuším jak odstranit ten nesmysl, že byly zaznamenány i černé formy tygra. Ze všech dostupných informací naopak vyplývá, že se sice vyskytují albinotičtí tygři a to ještě ne 100% - stále mají viditelné pruhy a především nemají červené oči, ale NIKDY nebyla prokázána existence černého tygra. René KROC

Nový rozcestník[editovat zdroj]

Vytvořen nový jednotný rozcestník (už se o tom před časem uvažovalo, ale nebylo nic podniknuto - viz výše). Původní obsah sem přesunutý ze stránky Tygr - nevhodně zkombinovaný rozcestník/článek - byl nahrazen obsahem novým, zahrnujícím data z dřívějšího rozcestníku Tiger (autoři - Wikipedista:Necroman, Wikipedista:Tedmek, Wikipedista:Horst, Wikipedista:Issus, Wikipedista:MiroslavJosef, Wikipedista:Krochoman + boti), část dat původních (viz historie článku) a část nových (z rozcestníku na anglické wiki).

Na uprázdněnou stránku Tygr byl přesunut článek Tygr džunglový, který podle historie byl z tohoto místa odsunut na nepříliš vhodné (synonymické a nepoužívané) jméno zřejmě právě proto, aby udělal místo rozcestníku. Na stránce Tygr džunglový ponecháno přesměrování.

Ještě se (až se vyspím) podívám na zbytek dat původně sem přesunutých ze stránky Tygr, ale myslím, že jsou již obsaženy v jiných zdejších článcích o tygrech, takže není důvod je zachovávat. Ale prověřím to. -- Vachovec1 (diskuse) 27. 6. 2012, 02:34 (UTC)

  • Vyřešeno. Odstavce Samotáři a Lov, kořist přesunuty do článku Tygr, autoři (podle doporučení správce Wikipedista:Tchoř) uvedeni v tamní diskusi. Zbytek (výčet poddruhů, úvod) byl duplicitní. -- Vachovec1 (diskuse) 27. 6. 2012, 16:25 (UTC)