Diskuse:Třída Montford Point

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Montford Point x Mobile Landing Platform[editovat zdroj]

Jak je to s názvem této třídy? Všechny zdroje hovoří o MLP (Mobile Landing Platform), pouze anglická Wikipedie mluví o tom, že třída se v budoucnosti plánuje přejmenovat na Montford Point. Jan.Kamenicek (diskuse) 17. 3. 2013, 23:59 (UTC)

Zdravim! MLP je oznaceni kategorie, kdezto Monford Point je uz konkretni trida z teto kategorie. Obdobne, jako LCS je oznaceni kategorie, kdezto trida Freedom a trida Independence jsou konkretni tridy... Je mozne, ze se koncept neosvedci a zadna dalsi trida v ramci MLP nevznikne, ale to se uvidi az casem. --Ozzy (diskuse) 18. 3. 2013, 12:47 (UTC)
Jenomže ve zdrojích se o MLP nehovoří jako o kategorii, ale o třídě (class). Montford Point všechny zminují jen jako název plavidla z této třídy. Jan.Kamenicek (diskuse) 18. 3. 2013, 16:17 (UTC)
Asi zalezi na volbe zdroje (ci dobe, kdy byl dany clanek publikovan). [1] - pres 8000 zaznamu k "Montford Point class" mi prijde jako docela slusny vzorek. Navic jelikoz vic trid zatim neexistuje, muze to svadet k zamene tridy a kategorie. --Ozzy (diskuse) 18. 3. 2013, 21:53 (UTC)
OK, já jsem vycházel ze zdrojů, které jsou uvedeny přímo v referencích pod článkem. Po tvém výše uvedeném odkazu na Google mě začalo zajímat, co na to zdroje oficiální. Podíval jsem se tedy přímo na stránky amerického námořnictva, a tam jsem zatím téměř vždy našel třídu označovanou jako „Mobile Landing Platform class“ [2] nebo zkratkou „MLP class“ [3]. Jedinou výjimkou, na kterou jsem zatím narazil, byla stránka [4], kde se nejprve také hovoří o „MLP class“, ovšem v závěru je ve shrnutí uvedeno „Montford Point Class“, přičemž jednotlivé lodě mají za sebou v závorce opět (MLP 1), (MLP 2) a (MLP 3). Jinak se zdá, že na stránkách amerického námořnictva se třída označuje téměř výhradně jako MLP. Jan.Kamenicek (diskuse) 20. 3. 2013, 23:12 (UTC)
Název třída Montford Point vychází hlavně z článku v časopise ATM; je to na tohle téma specializované periodikum a proto jsem ho vzal za bernou minci. MLP se jim v anglických článcích často také říká, ale osobně to vnímám opravdu víc jako název určité nové kategorie. --Nadkachna (diskuse) 25. 4. 2013, 20:15 (UTC)
Dobrá, děkuji za vysvětlení. Jan.Kamenicek (diskuse) 5. 5. 2013, 22:34 (UTC)