Diskuse:Spiel des Jahres

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dne 2.2. 2006 byla stránka Hra roku (Spiel des Jahres) přesunuta uživatelem JAn přemístěna na stránku Hra roku. (komentář: proč ta němčina v názvu?)

Cena Spiel des Jahres je nejvýznamější herní ocenění a jedná se o registrovanou značku. Podle mého názoru by se stránka měla jmenovat Spiel des Jahres (Hra roku) a v nejhorším mi přijde jako aceptovatelný název původní /Hra roku (Spiel des Jahres)/. Ponechat stránce název Hra roku nelze z následujících důvodů

  1. Polské ocenění Gra Roku - přeložitelné do češtiny opět jako HRA ROKU
  2. Španělské Juego del Ano - přeložitelné do češtiny opět jako HRA ROKU
  3. Hra roku udělovaná v čechách v letech 2004-2005 akademií deskových her
  4. Jelikož si jistá firma zaregisrovala značku Hra roku / dětská hra roku / cena kritiky / nominace v kombinacích (díky čemuž se patrně přestane česká Hra roku udělovat) a toto označení umisťuje na většinu vlastníh her (čímž sice uvádí kupující vědomě v omyl, ale to tu nebudu rozebírat)

Z toho vyplývá, že heslo Hra roku je naprosto neurčující a lze si pod ním představit minimálně několik zcela odlišných ocenění. Z tohoto důvodu tedy navrhuji stránku přemístit na Spiel des Jahres (Hra roku).

Jedudedek 13:08, 24. 3. 2006 (UTC)

A nebo je možno o těchto cenách napsat v jednom článku, vzhledem k tomu, že se jedná o příbuzné záležitosti. --Zirland 13:44, 24. 3. 2006 (UTC)

To je samozřejmě taky možnost. Zvažuji že bych jí stvořil, ale nejsem si úplně jist jestli to půjde dostatečně přehledně. Minimálně bych předpokládal vytvoření jedné stránky pojednávající o jednotlivých cenách, to určitě, ale je otázka zda pro významější ocenění nevytvořit vlastní stránky a ty nazvat nezavádějícím názvem :-) Jedudedek 14:31, 24. 3. 2006 (UTC)

Každopádně název Spiel des Jahres (Hra roku) je zbytečně komplikovaný. Pokud není Hra roku dostatečně jednoznačné, pak to může být rovnou na Spiel des Jahres, závorka je nadbytečná. --Mormegil 15:07, 24. 3. 2006 (UTC)
To mi přijde jako ideální řešení Jedudedek 16:19, 24. 3. 2006 (UTC)

Já neměl ani tak nic moc proti původnímu názvu Hra roku (Spiel des Jahres), ale pokud to je jediný článek k tématu tak může klidně obsadit tento název. Až bude více stránek, tak zde udělat rozcestník. Pokud by byly všechny na jedné straně, bylo by to po uvedení všech oceněných nepřehledné... JAn 15:25, 24. 3. 2006 (UTC)

No s tím bych si dovolil nesouhlasit. To je naprosto nesystémové opatření, proč něco nazvat jinak než jak se to menuje s tím že se to opraví až se napíše něco o tom čeho název jsme použili ??? Ještě dokážu pochopit, že článek Vodáctví je přesměrován na Kánoe ale ani to mi nepřijde jako správný přístup. No ale pořád lepší, než kdyby se článek o kánoi jmenoval Vodáctví.
Nu což, dám něco do kupy :-) Jedudedek 16:19, 24. 3. 2006 (UTC)