Diskuse:Souhvězdí Střelce

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podle mě by článek bez jediného zdroje neměl být označen jako Dobrý. --Podzemnik 13:35, 9. 4. 2008 (UTC)

Připomínky WPK[editovat zdroj]

Předně říkám, že tématu moc nerozumím. Ale nepočítám s tím, že budou dělat recenzi dva lidi, kteří tomu rozumí;)

  1. Jak už jsem psal výše, článku chybí jediný zdroj, což vidím jako jeho největší problém a kvůli čemu bych odebral status DČ. Ale věřím, že Kvasar toto brzy napraví a budeme mít další pěkný Dobrý článek ;-)
  2. Podle mě by se dala kapitolka Původ jména drobet rozepsat třeba po vzoru en wiki
  3. Co se zmínit o tomto?
  4. Tím jsme připraveni o působivý pohled, neboť jádro Galaxie je tak husté, ... - tohle by chtělo formulovat jinak. V encyklopedii se nepíší věty typu Tento šroubovák můžeme používat na to to..., ale Tento šroubovák lze používat na to to... - prostě vynechat tam ten „určitý člen“(?)
  5. Ten úvod je podle mě až moc dlouhý, ale to nevadí, lepší delší než kratší. Úvod by měl ale ve stručnosti shrnovat celý článek, pokud možno z každé kapitoly něco, což teď neshrnuje (jako pro laika byl pro mě srozumitelný asi jen ten úvod;) Obsahuje množství informací, které se v článku dále nevyskytují a naopak ty informace z dalších kapitol tam nejsou.
  6. Jen tak pro zajímavost, proč se vůbec článek jmenuje „Střelec (souhvězdí)“ a ne „Souhvězdí střelce“?
  7. Možná by chtělo více zmínit nějakou tu souvislost ze znamením Střelce. (?)
  8. Proč je psána Mlhovina v Orionu s velkým počátečním M?
  9. Ta galerie je asi zbytečně obsáhlá a naopak v článku jinak není obrázek. Možná pro oživení by bylo pěkné nějaký obrázek zařadit přímo do textu, působilo by to asi lépe a tak striktně by to nerozdělovalo článek na Infobox-text-obrázky.

Jak je vidno, není to odborná recenze. Ten problém ale pořád vidím hlavně ve zdrojích, všechny ty čísla a informace jsi si přece „nevycucal z prstu“ ;-) Měj se pěkně, --Podzemnik 07:21, 10. 4. 2008 (UTC)

Je to pěkný, tady jsou heslovitě některé body, které chce ještě vylepšit a vyšperkovat, aby si to stříbrnou hvězdičku zasloužilo zpátky.

  1. ZDROJE
  2. zkontrolovat jestli odkazy nevedou na rozcestníky
  3. galerie? Je takle obsáhlá nutná? Nešlo by ji prostě vyhodit a dát jenom 3-4 obrázky a kdo má zájem, má odkaz na Commons. Osobně jsem proti obrovským galeriím ve článku
  4. které se v našich zeměpisných šířkách - přepsat na Česko, kdo si to čte z JAR není v naších šířkách. To samé Díky své poloze se v našich zeměpisných šířkách nachází velmi nízko nad
  5. šablona cizojazyčně použít, nebo napsat z jakého jazyka jsou názvy hvězd
  6. 3,2+7,8 tohle je schválně a nebo to má být horní idnex?
  7. Střelcem prochází nejjasnější a také nejkrásnější část Mléčné dráhy. - POV?? jestli ne, tak pořádnej zdroj na hodnocení :]] --Chmee2 20:47, 10. 4. 2008 (UTC)


Heh k tem zdrojum:
Pred tim nez tam nekdo narve hrmodu dotazu na zdroj by si mohl neco o tom zjistit... Jsou tam naprosto nelogicky.
Kdyz je tam jen Messierových objektů je zde 15).[zdroj?] s odkazem na sezname tech objektu, tak z nej to jasne vypliva stejne z nej vypliva jasnost tech objektu.
Střelec patří mezi větší souhvězdí zvěrokruhu.[zdroj?] to vypliva z ty tabulky napravo
Ačkoliv je většina objektů Messierova katalogu v tomto souhvězdí viditelná pouhým okem,[zdroj?] To je taky jasny z toho seznamu podle magnitudy