Diskuse:Skinhead

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Redskins nevytvořili protipól neonacistům NECHTĚNĚ, jak bylo v článku uvedeno. Třeba kapela Redskins vznikla přímo jako proti-nacistická a proti-rasistická kapela. Zformovali se z kapely, co nesla název ,,No Swastikas,, - i to už o čemsi svědčí.

Článku zcela chybí zdroje, mnohá tvrzení jsou jednostranným POV, například část Mýty okolo skinheads. --ŠJů 15:48, 20. 12. 2006 (UTC)

Doplnil jsem zdroj k Mýtum okolo skinheads, jaké jsou další připomínky?¨ke zdrojům? článek potřebuje podle mne spíše upravit než zpochybnit. Myslím, že by se šablona NPOV mohla sundat, ale rád se pokusím upravit i další připomínky. --Chmee2 16:01, 20. 12. 2006 (UTC)

Šablonu {{Celkově zpochybněno}}jsem vyměnil za {{Neověřeno}}. Doplněný odkaz na článek Tomáše Netolického je určitě užitečný, ale k dostatečnému doložení by asi bylo třeba více zdrojů, relevantnějších a vícestrannějších (například i na zpravodajství a nezávislé analýzy) a ne jen k jednomu bodu, ale ke všem tvrzením v článku. --ŠJů 16:30, 20. 12. 2006 (UTC)

Chybne info o kapele[editovat zdroj]

zo zoznamu kapiel v uvode je potrebne vyhodit kapelu Železná kolóna - nie je to skinhedaska kapela a uz vobec nie RASH, co je jasne z ich rozhovorov, aj albumu. viac info: www.zeleznakolona.priamaakcia.sk

Železná kolonA[editovat zdroj]

Želzná kolona hraje levicový Oi Punk viz třeba tady: http://www.mangelcrusties.sk/recenzie_vypis.php?id=31 a někteříjejí členové se hlásí ke skinheads. Konkrétně k anarchistické části RASH. (Red and ARNARCHIST Skinheads).

Antikomunisté[editovat zdroj]

Zmínka o tom, že neonacistická skupina je antikomunistická mi připadá zcela zbytečná. AFAIK každí (neo)nacisti a fašisti jsou z principu antikomunisti (stejně jako naopak). Honza Záruba 17:41, 2. 11. 2007 (UTC) P.S.: A taky matoucí, protože vyvolává dojem, že ostatní nejsou.

IMHO jedno jednoznačně neimplikuje druhé (přestože tomu tak často bývá). Krom toho, skupina se významně angažovala v anti-komunistickém hnutí Rock Against Communism, takže minimálně se dá říct, že byla více anti-komunistická než ostatní. --Adam Zivner 17:51, 2. 11. 2007 (UTC)
Hm, to bych tedy chtěl vidět aspoň jednoho jediného protipříklada neantikomunistu. Ale co, článek je tak jako tak v nevyhovujícím stavu, ne jedné drobnosti tak nezáleží. Honza Záruba 17:55, 2. 11. 2007 (UTC)

RAC bylo jasně neonacictický hnutí. Antikomunismus byla jenom zástěrka. Nejen, že mi připadá zbytečný uvádět, že skrewdriwer byli antikomunisté. Připadá mi to dokonce jako snaha se skrz anti-komunismus zalíbit, nebo to tak neni?

Lidi já nevim jak to tady je ale "nejsou" náhodou členy kališníků??? ono se to už probíralo jinde a sám landa to i řikal že to nejsou rasisti.


No sám Landa už sice říkal, že nebyli a nejsou rasisti, ale ať si říká, co chce, ty texty prostě rasistický a xenofóbní byly.


Poslouchal(a) jsi ty texty důkladně? Rasistický nejsou jen ukazují na "dvojí metr" a na chování... neslyšel jsem nic jako "do plynu", či jiné podobné... doporučuji znovu poslecnout a zamyslet se nad hlubším smyslem...


http://img30.imageshack.us/img30/7928/beznzvug.jpg - myslím, že zrovna toto není moc kališnické gesto


To Landa jen ukazoval jak vysoko skáče jeho pes:) ...navíc když se podívam na kvalitu tý fotky tak bych celkem pochyboval o její autentičnosti


http://czechtek.bloguje.cz/765537-lucka-bila-hajlovala-s-landou-tvrdi-na-zaklade-fotky-aha.php


landa neni a nebyl nacek...byl proti nepokojim na ulici a vsemu ostatnimu bordelu co se delo...a pisnicka faschos tu nechceme jasne ukazuje jaky ma nazor na rasisty...


Fašismus a rasismus není to samé. Rasista může být i demokrat. Cituji text Orlíku: "kdo nám to sem z palmy spad černý oči, černý tělo to není můj kamarád. Bílá liga, bílá síla "

STOP CHAT Wikipedie není diskusní fórum, respektujte to, prosím. Děkujeme za pochopení. STOP CHAT

Kde vznikli?[editovat zdroj]

Zajímavý článek, ale jen některé nesrovnalosti a nejasnosti: "Skinheads je ..... jehož kořeny sahají až na Jamajku..." ale zárověň Mýty: ""Skinheadi vznikli v Německu (nebo v Americe nebo na Jamajce)" - Skinheadi vznikli na Jamajce a ve Velké Británii." V Jižní americe vznikl ku klux klan a pravicový extrémisté !!!

tak si nejsem jistý, zda začali vznikat na Jamajce nebo ne

To, že má skinheadská subkultura na Jamajce kořeny, ještě neznamená, že na Jamajce vznikla. Na Jamajce vznikla subkultura RudeBoys, ze které se vedle subkultury Mods vyvinula ta skinheadská.

Laurel Aitken?[editovat zdroj]

jestli se nepletu, tak je Laurel Aitken pouze kapela, kterou skini poslouchaji (ska), nebo ne? jestli ano, tak bych ho odendal, protoze by se tam rovnou mohlo dat napr. Tleskac nebo jine skaove kapely...--Martinnguyen 6. 10. 2008, 17:31 (UTC)

Ten seznam je dle mého problém, protože co to je "skinheadská kapela"? Je to skupina tvořená výhradně skinheady, nebo je to skupina, v níž je skinhead, či skupina kterou skini poslouchají? Buď se domluvíme, kterou definici zvolíme a pak bychom tam několik zástupců mohli nechat, nebo ten seznam odmáznem. Jak jsem koukal Laurel Aitken není jediný --Doktory 6. 10. 2008, 14:45 (UTC)
no dle meho nazoru je skinheadska kapela ta, ve ktery hraji skinheadi... jinak by ten seznam byl totiz moc dlouhy, protoze kapel ve kterych hraje Skin je hodne (beNUTS,...) a tech, kterych poslouchaji je take nepreberne mnozstvi --Martinnguyen 6. 10. 2008, 17:31 (UTC)
Asi se v tom vyznáš víc než já :-) takže jestli chceš, klidně ten seznam protřiď. --Doktory 7. 10. 2008, 08:17 (UTC)
no prave ze ja se moc nevyznam :D--Martinnguyen 11. 10. 2008, 09:21 (UTC)
Laurel Aitken byl zpěvák a byl skinheadem až do svojí smrti. Jeho nejznámější písnička nese přímo název /Skinhead/ a patří mezi skinheadské klasiky.
D krásný překlad z jiného článku. Nejsem skinhead, pouze o tom skutečně něco vím. Jakožto současný vědec (nechlubím se) ti můžu říct jednu věc. Nepovažuji jakýkoliv odkaz na internetu za věrohodný, natož pak server antifa.cz :D to je snad vtip. Prosím tě (ani nepíši velké T), zkus si najít videa (nejjednodušší způsob) na youtube (či přes nějakou TV, pokud je ti to umožněno, problém to není, pokud umíš english jen je kontaktuj, že o tom děláš práci) skinheads z let 68-72 a pak piš něco o tom, kdy vznikla nějaká "WP" scéna, jak ji vtipně nazýváš. Můžu ti říct, ať se ti to nelíbí sebevíc, že pokud skins vznikli skutečně zhruba v r. 68 tak již z r. 69 je poměrně známé video ze skinheadského pochodu Londýnem, kde je (přibližně) 500 hajlujících účastníků... Že by apolitici? A co fotbaloví chuligáni - příslušníci skins - z fot. sez. 68/69 v Anglii? Nečetl jsi si předpokládám nic o rozřazení scény na politickou? Ty materiály jsou již 21 let odtajněny (policejní archiv UK), je k nim veřejný přístup. Tak si prosím něco přečti, než začneš něco prezentovat na tomto serveru (byť je tento server ještě méně kvalitní než tvůj příspěvek, narvaný chybami všude, ale co bychom mohli chtít, když tam přispívají taková refaktorizováno, jako jsi ty, lidé, kteří o problematice neví nic, že?). Nejvíce chyb v literatuře vzniká opisem! Nezapomínej na to!

Uvodní obrázek[editovat zdroj]

Je přátelé opravdu vhodné mít jako první obrázek právě fotografii německého neonacisty ? Není to trošku zavádějící, a posilující onu veřejnou ignoraci, která považuje každého skinheada za nacistu ? Nevidím důvod k tomu mít jako hlavní fotografii zrovna tu nejhorší odnož a nebojím se říci ten největší odpad skinheadství. Dle mého by byl vhodnější obrázek tradičního skinheada, rude-boye či moda. Nemyslím tím vyřazení fotky, jen bych ji posunul někam dolů, kde se píše o nazi-skinech.

Bylo by vhodnější dát tam Laurela Aitkena,protože je to nejznámější skinhead na světě.

Mýty kolem skinheadů[editovat zdroj]

Myslím že celá sekce je duplicitní a tvrzení, která duplicitní nejsou jsou neodzdrojovaná. Takže navrhuji sekci smazat.S pozdravem --Jenda H. 14. 1. 2010, 10:25 (UTC)

Souhlasím. --Elm 14. 1. 2010, 16:05 (UTC)

Reference[editovat zdroj]

Hezky prehledne a ctive napsane, opravil jsem tu par drobnosti.

  • Nicmene by to chtelo jazykove + typograficky (napr. uvozovky, atd) trochu ucesat.
  • Dale bych se primlouval za odkazy primo v textu, je tam spousta tvrzeni, ktera by si odkaz zaslouzila (asi to bude drive ci pozdeji tak jako tak nutne udelat, i kdyz je jasne, ze to bude asi dost tezka prace).
  • Je tam rada sice srozumitelnych nicmene emotivne zabarvenych tvrzeni, napr. měla už dost neuhlazené módy hippies. Myslim, ze to by si zaslouzilo preformulovat.
Ech, podpis :) Matrix Computations (diskuse) 10. 8. 2012, 08:12 (UTC)