Diskuse:Seznam vysokých škol v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Mimars v tématu „B.I.B.S., a.s.

Myslím, že oficiální název VUT je "Vysoké učení technické v Brně". --Michal Jurosz 11:48, 15. 11. 2004 (UTC)

Podle čeho jsou seznamy řazeny? --Mormegil 10:26, 29. 3. 2005 (UTC)

Dotaz... některé VŠ mají redirect z oficiálního názvu na ten kratší (třeba UK), některé obráceně (třeba ZČU). Měla by v tom asi být jednotnost, takže se tímto ptám, jestli by články měly být pod oficiálním názvem a z názvů typu Západočeská univerzita redirekty, nebo články pod nejužívanějším (byť ne oficiálním termínem) a z názvů typu Západočeská univerzita v Plzni redirekt. Taky mi ještě můžete říct, že je to jedno... Kotec 09:08, 24. 5. 2005 (UTC)

doporucuji pro zdroje vyuzit stranku vejska.cz, zejmena pak pro studijni obory a programy, ktere mi tady chybi -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 86.49.63.22 (diskuse)

Historie[editovat zdroj]

Chtěl jsem se zeptat, jestli seznamy mají obsahovat pouze současné VŠ, nebo mají mít i historický přesah. To znamená: mají se mazat zaniklé a přidávat vznikající, a nebo se u zaniklých škol přidá jen datum zániku? Nebo by bylo lepší přidat tabulku zaniklých škol? S tím souvisí i historické názvy: Opět by asi bylo dobré mít někde podchyceno, že se školy dřív jmenovaly jinak. Je tenhle seznam to pravé místo? Navrhuji také ke školám přidat datum vzniku. Máte někdo něco proti? Upozorňuji ale, že v některých případech to může být sporné, proto by asi bylo dobré dodat poznámky. --Postrach 9. 12. 2011, 17:10 (UTC)

Ta Socialistická akademie u UJAKu je vtip?? (Seznam_vysokých_škol_v_Česku#Univerzitn.C3.AD) Děkuji, --Jiří Janíček 10. 12. 2011, 02:02 (UTC)

Socialistická akademie[editovat zdroj]

nyní UJAK, dříve SAK = Socialistická akademie, dříve: Československá společnost pro šíření politických a vědeckých znalostí založená v roce 1952... později přejmenována na Socialistická akademie... zdroj: http://www.sds.cz/docs/prectete/epubl/mko_iaia.htm (článek: Ideologie a ideologické aparáty jako téma výzkumu historiografie komunistického Československa)

Externí odkazy či reference byly změněny (srpen 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Seznam vysokých škol v Česku. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 21. 8. 2018, 13:17 (CEST)Odpovědět

B.I.B.S., a.s.[editovat zdroj]

Už nějakou dobu nefunguje.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 185.17.212.193 (diskuse)

Díky za informaci, aktualizováno. --Mimars (diskusepříspěvky) 18. 2. 2019, 12:20 (CET)Odpovědět