Diskuse:Seznam ulic v Trutnově

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka, zahrnující všechny dostupné názvy ulic v Trutnově, tedy i ty historické, bude mít velice široký obsah. Zatím je jen v počáteční fázi neboť nakonec tu bude okolo 1000 názvů včetně vysvětlení jejich pojmů, období vzniku, později i obrázky apod. Jedná se o složitou práci a pokud se chcete zapojit, Vaší pomoc rád přivítám. Alespoň to půjde rychleji. Avšak prosím, pokud si nejste u něčeho jisti, zkuste mne předtím raději kontaktovat. Děkuji. Jan Slovík. --honey72 18. 1. 2012, 12:33 (UTC)

No, myslím si, že si nejsme jisti zdali vůbec jakékoliv seznamy ulic mají na Wikipedii smysl - což je dost zásadní otázka. Doporučoval bych vyčkat na závěr diskuse o smazání článku Seznam ulic v Třebíči. S pozdravem MiroslavJosef 18. 1. 2012, 12:36 (UTC)
  • Já bych to nemazal, zde je též uvedena historie těchto ulic, takže to není pouze holý seznam ulic. --Kopřiva2570 (diskuse) 24. 5. 2013, 13:57 (UTC)

Přesun doprovodného textu do diskuse[editovat zdroj]

Poznámku Jana Slovíka o charakteru jeho práce na seznamu ulic umisťuji sem:

Poznámka

POZOR - seznam je rozpracován v prvotní fázi a bude neustále doplňován. Po dokončení zde naleznete nejen názvy současných trutnovských ulic (cca 600), ale i zaniklé (hlavně německé) názvy (cca 150) i přehled všech předchozích názvů dané ulice po jejím přejmenování (cca 1000).

Nevytváříme však pouhý seznam. Každá ulice má svou historii. Každá ulice se jednou zrodila, některé měnily název, některé bohužel i vícekrát, jak si to přála doba. Některé ulice dokonce zcela zanikly, když našly svou smrt pod pásy buldozérů. O tom všem se dočtete zde. Vznikne zde encyklopedie trutnovských ulic s vysvětlením, proč se tak jmenují.

--Beregund (diskuse) 11. 5. 2013, 16:52 (UTC)