Diskuse:Rovnost stran

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Revertoval jsem poznámku o rovnostranných trojúhelnících, protože mi přišla jako dobrý nápad, ale nikoli funkční dotvoření hesla "Rovnost stran": kdo chce informace o r-s trojúhelnících, naklepe do hledacího boxu "trojúhelník" nebo "rovnostranný trojúhelník", nikdy "rovnost stran". --Tompecina 19:00, 10. 9. 2005 (UTC)


Rád bych znal důvody Vašeho předešlého revertu. Pojem Rovnost stran se přesi skutečně nemusí vztahovat pouze na právní oblast, já bych zde rovné strany nějakého geometrického útvaru asi hledal. -jkb- 19:04, 10. 9. 2005 (UTC)

Připadá mi to příliš odlehlé a nemyslím, že by kdy mohlo dojít k záměně, takže ten odkaz byl neužitečný. Jako kdyby článek o Rovnostranném trojúhelníku začínal větou "O rovnost stran v právu pojednává Rovnost stran" - čtenář by se možná zasmál, ale určitě by mu to nepomohlo. Kromě toho, nemáte pouze rovnostranné trojúhelníky, ale např. rovnostranný osmiúhelník, popř. obecně rovnostranný n-úhelník (n>2). --Tompecina 20:30, 10. 9. 2005 (UTC)

Poukaz na Norimberský proces je velmi případný. Tam se porušovaly snad všechny zásady, o kteých se píše v trestním řízení. --Tompecina 20:33, 10. 9. 2005 (UTC)

No jo, asi dám za pravdu oboum rovnodlouhým či jakým stranám; tuším, že to tak nechám být, ovšem musí být jasno, že se tím dřív či později někdo začne opět zabývat. Čili dobrý večer vespolek všem kontrahentům stejně různých stran. -jkb- 20:37, 10. 9. 2005 (UTC)
To je bezpochyby rozumný přístup. Už proto, že stricto sensu má i nerovnostranný trojúhelník strany rovné, byť nestejné :-) --Tompecina 10:18, 11. 9. 2005 (UTC)