Diskuse:Riemannův prostor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zaměnil jsem označení A=E, B=2F, C=G, jak to odpovídá standardnímu a také historicky podstatnému označení pro koeficienty v první základní formě plochy. Celkově by toto heslo skutečně potřebovalo přepracovat. Také navrhuji změnit větu "Riemannovým (riemannovským) prostorem je nazýván prostor s n souřadnicemi xi, v němž je vzdálenost mezi dvěma sousedními body určena vztahem..." na "Riemannovým (riemannovským) prostorem je nazýván prostor s n souřadnicemi xi, v němž je kvadrát vzdálenosti mezi dvěma infinitezimálně vzdálenými body určen vztahem...", když už se toho nechce ujmout nějaký matematik :-/.


Priznam se, ze zacinam byt alergicky na tyto matematicke pahyly, ktere vec neobjasnuji, ale nekdo ma jen potrebu procvicovat psani vzorcu a citit se pritom dulezite. Ak z toho ma nekdy vzniknout smysluplny clanek, je nutno zacit odznova -- zmazat vzorce (co je "dx" vubec neni jasne, nemluve o E,F,G), napsat neco o historii a motivaci, vyuziti a udelat z toho encyklopedicky clanek.Franp9am 11. 9. 2008, 07:55 (UTC)

editujte s odvahou, takových článků je zde spousta, kde chybí text:-), bohužel většina z nich je na hranici mých matematických schopností, myslím že jsou natvrdo opisovány z Prehledu matematiky, kde ju v podtate jen vzorce ....zrobna s timhle bych mohl neco udelat--H11 11. 9. 2008, 08:14 (UTC)
Dik, nakonec jsem to dost prekopal -- sice neni hezke mazat text, ale tady nic jineho nezbylo -- byly tam fakt nesmysly Franp9am 4. 9. 2010, 21:58 (UTC)

Presmerovani[editovat zdroj]

Jak mam udelat, aby heslo Riemannovská varieta bylo přesměrováno sem, a ne tam, kam je přesměrváno teď?.. Franp9am 4. 9. 2010, 21:58 (UTC)

změní se přesměrování na stránce hesla Riemannovská varieta sem...ale proč tam je o tom alespoň jedna věta...--H11 5. 9. 2010, 07:58 (UTC)
R.v. znamená toto jen v jiném úhlu pohledu. Víc tady chybí jakýkoliv odkaz va varietu. Zagothal 5. 9. 2010, 08:15 (UTC)
Teď jsem to provedl, můžeš se podívat jak se to dělá (viztento diff). Jestli se to nikomu nelíbí, ať to revertuje. Zagothal 5. 9. 2010, 08:15 (UTC)
Diky. Casem by mozna bylo dobre sloucit toto s Riemannova geometrie (kde v soucasnosti temer nic neni), dat tomu nazev Riemannova geometrie a vse presmerovat tam.Franp9am 5. 9. 2010, 09:48 (UTC)

Vylepšili jste to tady úžasně, člověk se nedozví ani jeden vzorec. Úžasný pokrok :D.