Diskuse:Radhošť

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (http://www.frenstat.info) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2006072410013506.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Tuna nesmyslů. Spojování hory s božstvem je věc až značně moderní. Na Radost (původní jméno) se nikdo s obětinama neškrábal, páč se nacházela v oblasti dlouho neobydlené. Samotný božstvo je jen omyl německejch kronikářů z dob, kdy tady už se pohanství dávno nenosilo. Za celou tuhle šaškárnu si může církev, neboť na oblíbeném cíli turistů chtěla demonstrovat heroismus pánů Crhy a Strachoty. Všeho jenom do času, bude-li brand přenesen do Tych a koupí-li někdo nošovickou fabriku za účelem záchrany, dočkáme se třeba ještě zajímavějších bohů. --77.236.203.210 18. 2. 2012, 08:38 (UTC)