Diskuse:Princ George z Walesu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji přesun na Jiří, princ z Cambridge. V úvodu by pak měla být čeština jako hlavní a angličtina v závorce, nikoli naopak. Jeho předchůdci se na české Wikipedii rovněž nazývají Jiří VI., Alexandr III. a Ludvík VIII., nikoli George VI, Alexander III a Louis VIII. Gabriel Svoboda (diskuse) 24. 7. 2013, 18:54 (UTC)

Králem zatím není. Vizte: děd Charles, princ z Walesu (nikoliv Karel), otec Princ William, vévoda z Cambridge (nikoliv Vilém), matka Catherine, vévodkyně z Cambridge (nikoliv Kateřina). — Gumruch (disk.) 24. 7. 2013, 18:57 (UTC)
Ona je také otázka, jak to dopadne s Charlesem (William to snad má za dlouho). Pokud si zvolí za své panovnické jméno to, které používá nyní, pak zde, jak tak znám místní poměry, pravděpodobně vypukne dlouhá diskuze na toto téma. --Silesianus (diskuse) 24. 7. 2013, 19:05 (UTC)
Charles a William byli pojmenováni za komunismu, kdy bylo třeba zdůraznit, že kapitalistická cizina je opravdu cizina. Nevidím důvod v této tradici pokračovat. Žijící prababička prince Jiřího je stále Alžběta II., nikoli Elizabeth II. --Gabriel Svoboda (diskuse) 24. 7. 2013, 19:14 (UTC)
Jenže zapomínáte, že Alžběta je panovnicí (na ně tu máme i doporučení), zatímco Charles a William ne. --Silesianus (diskuse) 24. 7. 2013, 19:29 (UTC)
Přesně tak. Ale přesouvám stránku na Princ George z Cambridge, protože "princ z Cambridge" není žádný titul (jako třeba vévoda z Cambridge), ale je to prostě princ George a je z Cambridge podle rodičů tak jako je třeba Harry správně princ Henry z Walesu. --Andrzej (diskuse) 25. 7. 2013, 09:55 (UTC)