Diskuse:Podnikatelka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Ajrocket1 v tématu „Nekoncepčnost článku

Nekoncepčnost článku[editovat zdroj]

@Chcipomelo, David V., Ajrocket1: Vidím, že stránka je předmětem koncepčního sporu, kde se stavím na stranu kolegy David V., zejména předchozí verze, kdy z Podnikatelka vedlo přesměrování na Podnikatel.

Jsem přesvědčen, že "Podnikatelka" jako článek je vytvořena nekoncepčně a uměle. Podle tohoto vzoru bychom mohli vytvářet desítky, možná stovky dalších článků - lékařka, pilotka, řidička, knihovnice, poštovní doručovatelka, biatlonistka atd. atd. Současná podoba navíc neodpovídá základním požadavkům Wikipedie, článek je neozdrojovaný, s obecnými vágními formulacemi ("Ženy pracují s emocí a intuicí..." apod.), částečně i nepravdivý (viz neozdrojovaný historický exkurs - ženy byly u nás podnikatelkami již za renesance; to, že za 1. světové války začaly námezdně pracovat, v drtivé většině nesouviselo s podnikáním).

Stejně tak jsem přesvědčen, že sloučení s Podnikatel nedává smysl. Článek Podnikatel hovoří o definici a podmínkách této činnosti bez ohledu, je-li osobou, která ji vykonává muž či žena, je prostě o něčem jiném. Smysl by snad mohl mít nanejvýš článek koncipovaný a nazvaný zcela jinak, třeba "Podnikání žen", který by se na odlišnou problematiku žen jako podnikatelek soustředil.

Heslo Podnikatelka má zůstat na úrovni přesměrování. Problematiku podnikání, stejně jako výkonu jiných povolání ženami je třeba řešit jinak. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 19. 6. 2023, 21:57 (CEST)Odpovědět

Já podporuji návrh sloučení. Pokud existují nějaké rozdíly kromě pohlaví, tak se na stránce Podnikatel dá udělat podnadpis. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 19. 6. 2023, 21:58 (CEST)Odpovědět