Diskuse s wikipedistou:Ajrocket1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 dny od uživatele Ajrocket1 v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu
Archivy


Řád Jamieho Olivera[editovat zdroj]

Děkuji, vyznamenání si vážím. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 28. 1. 2024, 03:09 (CET)Odpovědět

Hnetubud – unban[editovat zdroj]

Zdar :⁠) Chtěl bych vás upřímně poprosit o odblokování zmíněného editora. Máme tu nový měsíc, půlka bloku uplynula, a ta druhá už je IMHO zcela zbytečná. Už teď je blok asi 20× delší, než by bylo vhodné. (Což je samozřejmě pouze můj osobní názor, jakožto člověka, který u zavedených uživatelů uznává pouze bloky v řádu hodin, a pak až globální ban – a nic mezi tím.) Domnívám se, že na wikipedii v současnosti již nepůsobí nikdo, koho by bylo nutno chránit před Hnetubudem tímto způsobem, tj. předlouhými bloky. Jsme tu všichni celkem otrlí. A tím i, domnívám se, zcela imunní před jakkoli vysokou dávkou negativismu, jízlivosti i nejrůznějších urážek, které lze od jednotlivých editorů očekávat tu více, tu méně či vůbec. Pokud by někdo tvrdil, že mu Hnetubudovy diskusní příspěvky způsobují pocit vyhoření nebo podobný neutěšený stav, považuji to za teoreticky možné, ale nepravděpodobné; resp. pravděpodobnější asi je, že takový člověk možná sám dlouhodobě pociťuje jakýsi diskomfort, a nerudné příspěvky některých (nemnohých) editorů mu pak slouží jako „hromosvod“ nebo výmluva, na jejímž základě pak hodlá tyto blokovat.

Není nic snadnějšího, než napsat „kolega Hnetubud to tak určitě nemyslel“, když si člověk jednou za drahný čas povšimne debaty, v níž by se snad nějaký křehký účastník mohl cítit ponížen. A není naopak nic otravnějšího, než tyhle několikatýdenní bloky; to je IMHO teprve skutečná nerudnost a neúcta ke druhému. Banovat za diskusní styl je hloupost. Je jistě pěkná představa wikipedie jako šachového turnaje, kde spolu hrají patnáctiletí i devadesátiletí, a všichni se na sebe usmívají a navzájem si radí, jak být ještě lepší, neboť jsou všichni chytří a vlídní. Wikipedii možná editují i přeučení havíři, programátoři v důchodu, soft-přeposílači řetězových emailů, a jiní nehráči královské hry, a jejich debatní umění je úměrné jejich životní perspektivě – a je krajně neuctivé jim tuto perspektivu narušovat a zhoršovat dlouhodobým blokováním a další ostrakizací, i kdyby mezi svými editacemi posílali v diskusi každého do háje jako na běžícím pásu.

Ne každý senior je z Prahy. Nevím, kolik je Hnetubudovi (a je mi to jedno), nejspíš tak 55–65; jsem ale přesvědčen, že Wikipedie by měla být ráda za všechny přispěvatele, pokud přispívají kvalitními editacemi a články, což je jistě i případ p. Hnetubuda, a na diskusní styl přispěvatelů takřka nehledět – ve svém vlastním zájmu. Zájem „ale my tu chceme mít hezké a pozitivní prostředí bez nerudných dědků“ považuji za legitimní, ale zdaleka méně oprávněný. Je až příliš podobný onomu glajchšaltování, lakování narůžovo a stejnému vyčleňování, segregaci a utlumování hlasu „nepohodlných“ (kteří – z různých důvodů – pouze pozbyli iluze či nadšení), které známe z dnešní společnosti. (Mmch, v nynější době lze u občanů (před)důchodového věku pozorovat určité rozrušení, pravděpodobně vyvolané nejistým vývojem důchodového systému (což je možná případ i kolegy Rosičáka). I na ně by se měla wikipedie připravit, a ukázat svou vlídnou tvář.) Howgh.

Vážím si vašich článků s jadernou tematikou, a je mi trapné psát, že bych si vás vážil ještě dvakrát víc, kdybyste tedy zmíněného kolegu neprodleně unbanoval. (Každopádně opravdu by tomu tak nejspíš bylo.) Díky.. --Osidor (diskuse) 2. 2. 2024, 00:17 (CET)Odpovědět

Thank you for being a medical contributors![editovat zdroj]

The 2023 Cure Award
In 2023 you were one of the top medical editors in your language. Thank you from Wiki Project Med for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do!

Wiki Project Med Foundation is a thematic organization whose mission is to improve our health content. Consider joining for 2024, there are no associated costs.

Additionally one of our primary efforts revolves around translation of health content. We invite you to try our new workflow if you have not already. Our dashboard automatically collects statistics of your efforts and we are working on tools to automatically improve formating.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 3. 2. 2024, 23:25 (CET)Odpovědět

...[editovat zdroj]

[1] je skutečně nepříliš vhodné, byl bych rád, kdyby ses podobných komentářů příště zdržel. OJJ, Diskuse 16. 2. 2024, 18:48 (CET)Odpovědět

Jestli narážíš na to, že jsem to napsal a přitom jsem správce, myslím si, že tu správci předvádí horší věci, tohle nic není, ale jak myslíš. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 16. 2. 2024, 20:44 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 21:09 (CEST)Odpovědět

Vyplněno, díky. --Ajrocket1 (diskuse) 20. 4. 2024, 21:28 (CEST)Odpovědět