Diskuse:Nový Jičín

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Tchoř v tématu „Nejvyšší a nejnižší bod

Podloubí[editovat zdroj]

Je sice uvedeno, že N.J. má možná jako jediné podloubí po celém obvodu Masarykova náměstí, ale pro upřesnění, takové podloubí má i město Jičín. O žádném jiném městě nevím.

České Budějovice nebo Trutnov (pokud zůstaneme u čtvercových náměstí). 90.182.165.18 20. 8. 2020, 10:22 (CEST)Odpovědět
Nový Jičín určitě není jediný. Po celém obvodu náměstí je podloubí např. i v Novém Městě nad Metují (i když to není náměstí přímo čtvercové). Čtvercové není ani náměstí ve Svitavách, ba právě naopak (je to jedna z nejdelších "nudlí" v republice), ale ty dvě řady podloubí proti sobě tam jsou taky pěkné.--Dirillo (diskuse) 20. 8. 2020, 11:24 (CEST)Odpovědět

Rozhodl jsem se, že přidám dva citáty, které mě zaujaly, při čtení uvedené knihy, a které ilustrují mínění dalších lidí o Novém Jičíně a dotváří tak informace o Novém Jičíně.

Budu dále pokračovat ve vytváření dalších článků o Novém Jičíně, ještě dnes zde vložím i samostatnou stránku s daleko více informacemi o historii města. V následujících dnech se pokusím dopsat informace o lidech, které jsem zmínil v části Slavní lidé města Nového Jičína. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Blacknight (diskuse)

Důležitější je, aby Vámi dodané informace byly encyklopedického charakteru a trošku podle WP:Vzhled a styl. Samozřejmě editujte s odvahou--Horst 18:24, 7. 7. 2007 (UTC)
Blacknight: A zvažte, jestli ty citáty jsou opravdu přínosné do encyklopedického článku, zda by se lépe nevyjímaly na zvláštním wikiprojektu wikicitáty. Pak by stačilo dát sem na konec článku šablonu {{wikiquote}}, která by odkazovala na všechny citáty o Novém Jičíně. --Luděk 19:17, 7. 7. 2007 (UTC)

Podle mého názoru, jelikož těch citátu je málo(jen tři) si myslím, že zde mají své místo. Kdybych jich bylo více, jistě by stála za řeč nové umístění, ale takhle si opravdu myslím, že zde na této stránce mají co dělat. --Blackknight

Změna struktury článku[editovat zdroj]

Nově jsem uspořádal kapitoly, z některých vytvořil podkapitoly a tematicky je shrnul. Věřím, že článek teď bude přehlednější.

Ondrzej 16:35, 12. 8. 2007 (UTC)

Nepsat prosím hlouposti![editovat zdroj]

Pro příště bych se vyvaroval hláškám typu, že z vlakového nádraží v Novém Jičíně se nikam nedostanete, což není pravda, pro jízdu do větších měst Ostrava, Brno...stačí přesednout jen jednou v Suhdole, což myslím, je na vlak dobrý ne?:)

Děkuji za pochopení

Blackknight 12:45, 20. 8. 2007 (UTC)


Provedeny změny[editovat zdroj]

Přeuspořádal jsem článek, teď snad uspořádání článku je více smysluplné...Dále jsem snad kompletně wifikoval článek, ale je možné, že zkušenější wikipedista najde ještě něco k wifikování :)

Co se týče článku Historie Nového Jičína(na který je odkazováno v článku), tak ten jsem jen wifikoval, nic víc..myslím :)

Jináč, v nejbližší době se snad článek rozšíří o další části, tak se nechtě překvapit...

Všem novojičínským a i ostatním přeji pěkný den

Blackknight 15:38, 27. 8. 2007 (UTC)

Recenze Wikiprojektu Kvalita - 30. 8. 2007[editovat zdroj]

Je vidět, že autor (autoři) se pokoušel dodat do článku hodně informací, což se mu podařilo. Problém vidím ve zpracování, jež neodpovídá statutu Nejlepšího ani Dobrého článku, o nějž žadatel usiluje. Z tohoto důvodu není IMHO nutné posuzovat článek podrobně, nýbrž jen poukázat na současné největší nedostatky s tím, že po jejich odstranění bude provedena nová recenze.

  1. úvod by měl shrnovat nejdůležitější informace z článku
  2. odkazy přepracovat podle standardů používaných na Wikipedii
  3. snad přepracovat historii, rozdělovat podle historických období namísto podle století
  4. jen ne důležité události v datech, zapracovat jako text do sekce historie, nevyyčleňovat
  5. ozdrojovat, řada informací by měla obsahovat zdroj na kterém je založena (pro způsob jak zdrojovat vizte například Šachy, které tuto oblast mají celkem kvalitně zpracovanou)
  6. některé části psány jako propagační leták, nepřípustné!
  7. na wikifikaci opravdu ještě zapracovat
  8. blíže rozvést některé významné skutečnosti (ať už historické události, budovy, osobnosti, ...)
  9. dopravu zjednodušit, vyřadit ceny (ať se to nemusí každých půl roku aktualizovat)
  10. založit na více zdrojích
  11. opatřit více fotografiemi, pokud tam přímo bydlíte, nemusel by být problém

Pokud byste měl dotaz k některé z výše mnou uvedených připomínek dotaz, neváhejte jej položit na mé diskusní stránce. --Reaperman 21:54, 30. 8. 2007 (UTC)

Článek je sice dlouhý a obsáhlý, má však některé vady a nedostatky, kvůli kterým nemůže být zařazen mezi dobré články. Jsou to hlavně:

  • chybí citace
  • oddíl Významné události v datech je příliš veliký
  • článek je psán s politickým zabarvením (např. česko-něměcké historii) - nutno odstranit--Juan de Vojníkov 17:04, 3. 9. 2007 (UTC)

Moje tipy:

  • Červené linky zejména v úvodu hyzdí článek - bylo by dobré= je zamodřit vypracováním aspoň pahýlů odkazovaných hesel.
  • "Při osvobozování padlo pouze 7 vojáků sovětské armády." Zní dost dvojsmyslně, také se dá vykládat, že pisatel lituje, že jich nepadlo ještě víc. Upřesnit.
  • Historie by chtěla nějaký úvod a lepší pořádek, takhle je to takové nelogické, když se začne znakem a pak až založením. (+U znaku říci, jak k němu město přišlo.)
  • Od kapitolky Turistika dolů je to jedna velká změť neencyklopedických trivialit. Chtělo by to porádně pročistit.

Hodně štěstí,--Ioannes Pragensis 10:49, 12. 9. 2007 (UTC)

Nová várka úprav[editovat zdroj]

Dovolil jsem si po roce opět pořádně poupravit stránku o mém rodném městě. Nyní jsem provedl:

  • smazal jsem kritizované části článku
  • rozdělil jsem část "Slavní lidé města"
  • smazal (a přesunu do nového článku) část "Události města v datech"
  • opravil jsem jeden chybný odkaz
  • doplnil jsem literaturu

Původně jsem chtěl do části "Slavní lidé města Nového Jičína" přidat i odkazy na slavné výtvarné umělce, bohužel jsem to při změnách zapomněl, ihned doplním, omlouvám se předem za dvojtou editaci během dne...

Další plány[editovat zdroj]

Plánuju postupně přetvářet červené odkazy na modré a poté se ještě vrhnu na některé výtky jiných wikipedistů

S pozdravem

Blackknight 21. 7. 2008, 13:52 (UTC)

Info k úpravám + prosba[editovat zdroj]

Tak jsem vytvořil ke všem místním částem Nového Jičína článečky, i když jen pahýly. Proto budu rád, když někdo dopíše další informace k nim...já už nic moc dalšího nenašel(krom informací o Libhošťi, později doplním)

Za doplnění děkuje

Blackknight 25. 7. 2008, 16:05 (UTC)

Nejvyšší a nejnižší bod[editovat zdroj]

Měl bych námět na doplnění článku. Zadal jsem na Mapy.cz území města Nového Jičína a pokud jsem dobře hledal, nejnižší bod by měl být na pod mostem u řeky Jičínky (na rozhraní ulic Jeremenkova a Suvorovova. Nejvyšší bod je pravděpodobně Dlouhý kopec (585 m n.m.). Podle těchto map je Petřkovická hora mimo území města Nového Jičína. Martin271176 (diskuse) 12. 2. 2021, 13:09 (CET)Odpovědět

Z mého hlediska tohle už zavání vlastním výzkumem. --Tchoř (diskuse) 12. 2. 2021, 18:10 (CET)Odpovědět