Diskuse:Marketing

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím, že otrocky přeložená definice z angličtiny, není pro české podmínky vhodná. Nádherná je jednoduchost definice marketingu v angličtině: "marketing napomáhá uplatnění produktu na trhu" tedy jinými slovy a trochu lépe a srozumitelně česky: Marketing je činnost, která napomáhá uvedení produktů a služeb na trh. Myslím, že této definici je schopen porozumět také žák základní školy, což je účelem (marketingu :-) ).

Marketink[editovat zdroj]

Určitě se může používat i zápis marketink? Úplně odhlížím od toho, jestli se používá a zajímá mě jenom pravopis. --Sneq 13. 1. 2012, 08:31 (UTC)

Ano, lze. --G3ron1mo 14. 1. 2012, 17:06 (UTC)

Marketing[editovat zdroj]

Dobrý den, osobně si myslím, že definice marketingu jako nástroje, který pomáhá uvedení výrobku či služby (obecně produktu, chcete-li) na trh, není úplně přesná. Respektive je to pouze jedna z funkcí marketingu. Marketing pomáhá uvést produkt na trh, ale stejně pomáhá uvést na trhu samotnou firmu (značku) - ano, skrze její produkty. Dále pomáhá efektivnímu "využití" pracovníků ke službě zákazníkovi buď jejich zapojením do vybraných ryze marketingových procesů, nebo jejich přesvědčením, aby ke své práci (ať už je jakákoli), přistupovali s cílem uspokojit zákazníka. A takto bychom mohli pokračovat. Čili zjednodušit funkci marketingu na pouhopouhou pomoc při uvedení produktu na trh by bylo barbarské. Asi stejně, jako stavět rovnítko mezi marketing a marketingovou komunikaci, jak se tomu v české kotlině hojně děje. Snaha zjednodušit marketing na úroveň, aby byl vysvětlitelný dětem na základní škole, také není tím nejlepším. Marketing je komplexní obor, který je v některých oblastech považován dokonce za vědu. A zvláště jeho dnešní napojení na další vědy (psychologie, neurovědy, sociologie apod.) mnohem více ztěžuje jeho jednoduché vysvětlení. Brandboost (diskuse) 5. 3. 2012, 13:12 (UTC)