Diskuse:Krasnaja pleseň

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Díky za článek, ale narazil jsem na hodně divných formulací, vzniklých asi špatným překladem(?). Něco jsem upravil, ale něčemu vůbec nerozumím.

  • Od roku 2009 začala skupina hrát často na koncertech. − co tedy dělala předtím? Snad koncerty jsou to hlavní?
  • ten počet alb (56), ta skupina neexistuje ani pětadvacet let a už vydala tolik alb? Všechno jsou to studiová alba nebo jsou mezi nimi i kompilace? Takový počet alb chápu u jiných žánrů, ale u rockové kapely je to opravdu divné
  • u seznamu členů se za pomlčkou často vyskytují divné pojmy, třeba „umělec“ (co jako má na starost?)
  • na začátku se píše, že v roce 2001 skupina neměla žádné členy, ale v seznamu členů členové jsou uvedeni i pro toto období. Co tedy znamená ta věta Od roku 2001 neměla skupina žádné stálé členy a střídalo se v ní mnoho lidí.?
  • když vidím, na co členové „hrají“, tak se mi vůbec nechce věřit, že hrají hard rock? V současné době je členem skupiny jen jeden člověk, který je ve skutečnosti hudebníkem. Ostatní jsou podle svých „nástrojů“ spíš výtvarníci (kreslení, design, videoklipy), případně parodování nevím co přesně znamená, ale předpokládám, že to souvisí se zpěvem.

Určitě by článek chtěl nějaké zdroje, třeba k tomu počtu alb. Pro příště: za pomlčkou se píše malým písmem („Aa − aa“ nikoliv „Aa − Aa“). --Marek Koudelka (diskuse) 14. 7. 2013, 15:05 (UTC)

Odpovědi

  • 1 - Skupina svoje videa a písně nahrává i na youtobe, takže o velký zisky ji asi ani nejde.
  • 2 - V článku se i dost jasně píše, že do alb patřej i krátký povídky a vtipy. Například album Sex po telefonu je téměř celý jenom namluvený.
  • 3 - Do seznamu lidí som psal i ty kerý nehrajou ale třeba vymejšlej obaly na alba nebo vytvářej videa a další.
  • 4 - Vyjmenovaný su i ty nestálý, kerý dělali třeba jenom na jednom albu.
  • 5 - Skupina hraje různý žánry, nejenom hard rock.

Od roku 2001 neměla skupina žádné stálé členy a střídalo se v ní mnoho lidí.

Zdroj:V článku neni nic co by se nedalo dohledat na ruský wikipedii.--Toma646 (diskuse) 14. 7. 2013, 15:55 (UTC)

No, když podle čísel, tak podle čísel:
  1. Tak to pojmenujte jinak, ale určitě ne „Členové“, když člen je pouze jeden z nich.
  2. Ti jsou pokud vím v jedné z podsekcí, tam to chápu.
  3. V tom případě by bylo dobré do infoboxu ty žánry uvést a ne tam napsat „různé“ (navíc s velkým „R“, má tam být malé). Ale dobře, klidně tam nechte různé, pokud nejsou žánry ozdrojovatelné.
ad Zdroj: To, že jste článek přeložil z ruské Wikipedie neznamená, že se bude každý koukat po zdroji, jestli náhodou na ruské Wikipedii je či není. Dávám do článku šablonu {{neověřeno}} (která je navíc i na té ruské Wikipedii). --Marek Koudelka (diskuse) 14. 7. 2013, 17:05 (UTC)

A zvýrazněný jména členov skupiny bych nechal, je to tak přehlednější a líp se v tom hledá.--Toma646 (diskuse) 14. 7. 2013, 18:17 (UTC)

Zajímalo by mě, co je na tomhle nepřehledné. A ještě jednou: Za pomlčkou se píše malé písmeno. Tedy žádné „Osoba − Nástroj“ ale „Osoba − nástroj“. Navíc tohle „-“ není pomlčka, pomlčka je tohle „−“ (to první je spojovník; správně tam má být pomlčka). --Marek Koudelka (diskuse) 14. 7. 2013, 18:29 (UTC)

Když je jméno zvýrazněný, vyniká z ostatniho textu a hnedka si ho líp všimnete. Vo tom je.--Toma646 (diskuse) 14. 7. 2013, 20:04 (UTC)