Diskuse:James Gordon Farrell

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

jeste mam trochu potize s tim aby se to nejak rozumne objevilo, (presmerovani), zatim se to objevi, jen kdyz s enapise James Gordon Farrell presne tak jak to ma byt

Pokud chcete, aby se to objevilo i na James Farrell, je třeba buď toto heslo přesunout na kratší tlačítkem v náhledu článku, nebo naopak založit kratší heslo a dát do něj #REDIRECT [[James Gordon Farrell]] .--Postrach 20:57, 9. 8. 2005 (UTC)


Jsou skutečně nutné všechny ty neuvěřitelně chybné přesměrování?

  1. J. G. Farrell (přesměrování)
  2. JAMES FARRELL (přesměrování)
  3. Gordon farrell (přesměrování)
  4. Farel (přesměrování)
  5. J.g.farrell (přesměrování)
  6. Gordon Farell (přesměrování)

--Li-sung 16:30, 12. 8. 2005 (UTC)

S malými písmeny nebo naopak všemi velkými rozhodně ne, s neúplným jménem taky pochybuju. Koukám, že mezitím přibylo "Farrell, james gordon" - i kdyby to bylo psané správně, pryč s tím! --Malý·čtenář 16:35, 12. 8. 2005 (UTC)
No, udelal sem to proto, ze u lidi, kteri maji 2 prijmeni se casto chybuje, ktere je primarni, lidi je obracej nebo pouyivaj jenom jendo z nich etc. Napriklad na anglicke wikipedii sem nemohl farrela dlouho najit, protoze tam zas meli J. G. Farrell. A pokud se k tomu jeste prida problem, ktere hlasky se u nej pisou dvojite... Samozrejme, pokud se vyskytnou jmenovci, klidne at se presmerovani zmeni na rozcestnik. Jinak u velikosti sem si myslel, ze na tom nezalezi. [Nolanus]
Zase to nemůžeme přehánět; kdo neví, jak se přesně píše, nejspíš ho najde přes Kategorie:Angličtí romanopisci. A ne, nezáleží pouze na velikosti prvního písmena celého názvu - james Gordon Farrell funguje, ale james gordon farrell ne (takže takové případy taky smažu). --Malý·čtenář 16:45, 12. 8. 2005 (UTC)


Pořád ale nechápu, v čem to přesměrování - kdyz uz je - vadi? Zda se mi, ze nevyhoda elektronicke encyklodie v papirove je v tom, ze kdyz hledam v papirove farrella nebo farella ci farela bych nasel hned blizko vedle sebe, tady ve vyhledavani musime psat vse presne. nehlede na to nejasnosti v krestnich jmenech. proto sem sam rad, kdyz me neco presmeruje.

Pokud začnete vyrábět redirekty ze všech možných nesmyslných (např. J.g.farrell) kombinací, neexistuje žádná hranice. Vyrobíte taky redirekty J. g. farrell, [J. G. farrell, J. g.Farrell, J.   G.   Farrell, fARRELL] (co když má omylem zapnutý caps lock), případně také Farrella, Farrellovi, Farrellem atd. atd.? Někde hranice být musí. A tou hranicí je gramatická správnost. V češtině píšeme první písmena vlastních jmen velká, odkaz j.g.farrell je špatně sám o sobě, takže to, zda vede na nějakou stránku či nikoli je podružné – stejně je potřeba ho opravit.
Ve vyhledávání samozřejmě nic přesně psát netřeba, od toho je to vyhledávání. Viz např. Speciální:Search/donald knuth.
--Mormegil 17:34, 12. 8. 2005 (UTC)


Ahojte, chtel sem dat presmerovani aspon na James Farrell, nevsiml sem si maleho pismena, vic me trapi, ze sem asi zalozil novou kategorii seznam irskych spisovatelu, i kdyz sem ho chtel jen pridat do stavajiciho seznam irskych spisovatelu, jenomze odkaz bez pridani kategorie nefungoval, asi delam neco spatne,ale uz zas musim bezet...