Diskuse:Identifikační číslo osoby

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Mormegil v tématu „Přesnost

Věřím, že se najde někdo, kdo bude schopen doplit alespoň jeden údaj (lépe více) v zatím skoro prázdné tabulce analogií IČ v dalších státech. Děkuji. --Kusurija 11. 2. 2010, 15:33 (UTC)

Dogoogloval jsem se jen pár jednotlivostí:

  • Polsko: statistický úřad přiděluje číslo REGON (číslo úředního registru subjektu národního hospodářství), finanční úřad číslo NIP (Numer identyfikacji podatkowej).
  • Španělsko: daňové identifikační číslo organizace (NIF)
  • Bosna a Hercegovina: registrační číslo zapisované statistickým úředem je vázané na identifikační číslo přidělené daňovým úřadem, zkratky nebyly v českém textu uvedeny. Pro zahraniční obchod pak ještě existuje celní číslo.
  • Francie: identifikační číslo přiděluje CFE (Centre de Formalités des Entreprises), zkratku čísla jsem nenašel
  • Švédsko: registrační číslo přiděluje při registraci daňový úřad (F-Skat)

--ŠJů 11. 2. 2010, 18:48 (UTC)

Díky moc, teď momentálně nemám čas to projít, tak jsem doplnil jen něco, ještě je třeba zkoumat, zda se nejedná o údaje týkající se nikoliv , ale DIČ. Viz tabulku, kterou jsem mezitím přidal v článku DIČ. --Kusurija 12. 2. 2010, 10:06 (UTC)
Interwiki na REGON není úplně bezproblémové, protože REGON je v první řadě zkratka polského registru a teprve ve druhé řadě i zkratka toho jejich identifikačního čísla, t. j. jednak to spíš odpovídá našemu hypotetickému článku Registr ekonomických subjektů (RES) a za druhé bývá problematické propojovat interwiki články o různých registrech (polský článek je jen o polském registru a čísle). V budoucnu třeba budeme mít na české Wikipedii samostatný článek o REGON. --ŠJů 13. 2. 2010, 02:06 (UTC)

Česko vs svět vs interwiki[editovat zdroj]

Článek nyní pojedná primárně o českém IČO a zmiňuje jeho obdoby ve světě. Jeho interwiki ukazuje mimo jiné na en:Taxpayer Identification Number, což rozhodně není článek o předmětu českého článku. Řešení? Článek o identifikaci daňových poplatníků/osob z globálního hlediska se seznamem národních variant (upozorňující na významové odlišnosti, např. reg. číslo jen pro právnické osoby) a články jednotlivých národních variant s interwiki na články o téže národní variantě ve stejném jazyku? --Adam Hauner (diskuse) 24. 5. 2017, 17:24 (CEST)Odpovědět

Přesnost[editovat zdroj]

Mám za to, že IČO mají všechny osoby a je zapsáno v registru osob.--Juandev (diskuse) 30. 11. 2018, 20:15 (CET)Odpovědět

IČO mají všechny právnické osoby, podnikající fyzické osoby a orgány veřejné moci, ale vskutku je zapsáno v registru osob, plným názvem "registru právnických osob, podnikajících fyzických osob a orgánů veřejné moci". Mormegil 30. 11. 2018, 21:20 (CET)Odpovědět