Diskuse:Hráz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

sloučit[editovat zdroj]

Navrhuji sloučit s rozcestníkem Přehrada - po rozdělení na přehradní hráz a přehradní nádrž nemá tento článek samostatný význam. iw je stejné jako u přehradní hráz. Mircea 18. 3. 2010, 12:26 (UTC)

tak už není stejné, beru návrh zpět. Mircea 12. 5. 2010, 09:50 (UTC)
tak se nám to pěkně v čase vyvíjí a v současné chvíli mě nějak nenapadá proč by tento článek měl existivat paralelně s rozcestníkem přehrada, rozcestníkem hráz a ještě článkem přehradní hráz, takže navrhuji opět sloučení s přehradní hráz a zapracování odkazů na jiné hráze (rybníku, bobří) do rozcestníků hráz a případně přehrada. Mircea 9. 12. 2010, 08:29 (UTC)
Proč by měl existovat paralelně článek o hrázích obecně a paralelně článek či články o jednotlivých specifických typech hrází? Snad z podobného důvodu, jako existuje článek Stát a paralelně článek Česká republika. Článek hráz (stavba) by měl pojednat souhrnně o technologiích, typech a účelech hrází jakožto vodních staveb - specializované články pak mohou pojednat podrobně o jednotlivých typech. Rozcestník se dělá pro různé významy, ne pro jeden význam. Elektrická lokomotiva a parní lokomotiva také nejsou dva významy slova lokomotiva, ale jen dva druhy lokomotiv. Jiná věc je, že v současné době jsou oba články (o hrázi i o přehradě) dost chudé a neúplné pahýly. --ŠJů 11. 12. 2010, 20:35 (UTC)