Diskuse:Hmyz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Borzywoy v tématu „WP:Q

Poznámka přesunutá z článku:

poznámka k fotce s označením Enallagma cythigerum: Enallagma cyathigerum to určitě není, je to druh který neznám a v ČR nežije, asi i úplně jiná čeleď (podle zadečkových přívěsků a délky plamky, myslím si, že to bude nějaký americký druh). Michael Mikát, marmulak.hk@tiscali.cz (jen upozornění o E. cyathigerum) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.71.16.205 (diskuse)

Ahoj, opravil jsem to, u obrázku je ve skutečnosti napsáno Austrolestes annulosus. --Vojtech.dostal 15:00, 6. 4. 2008 (UTC)

délka článku: už začíná přesahovat únosné meze přehlednosti. Možná by chtělo založit samostatné články Klasifikace hmyzu a stavba těla hmyzu a odpovídající části textu do nich přesunout. Zde by se pak vytvořilo více méně stručné shrnutí.--Vojtech.dostal 6. 10. 2009, 16:15 (UTC)

Určitě by článku neuškodilo vyčlenit anatomii, která je myslím dost nezajímavá. Místo ní trochu rozšířit morfologii. S tou klasifikací souhlasím, ten seznam v taxonomii by možná šlo vymazat i bez náhrady. Dál by článku hodně prospělo doplnit reference z anglické wikipedie, z které, jak jsem zjistil, byl v roce 2007 přeložen.--Vasekx 8. 10. 2009, 12:22 (UTC)

Odstranila jsem šablonu "neověřeno". Článek je naprosto pravdivý. --Soifong 4. 1. 2011, 15:39 (UTC)

mam dotaz na určení druhu.[editovat zdroj]

Jedná se zřejmě o blanokříklý hmyz. Viděl jsem to prvně. Je asi 3cm velký má nevýrazně pruhovaný zadeček který má ochlupený. Svojí robusností připomíná čmeláka. Zajímavé je to že má dlouhý sosák a jeho pohyb(let a příjem potravy) je podobný letu (pohybu) kolibříka.Byl viděn pouze v "chladnějších" dopoledních hodinách.Prosím o někoho kdo by pomohl s určením co to je za druh.

Napadá mě Pelonoska hluchavková. Mohl to být taky čmelák, máme jich dva druhy, 3cm docela hodně, mohla to být nějaká královna nebo tak něco. Také jestli to náhodou nebyla sršeň
Chtěl bych vás však upozornit, že Wikipedie k určení druhů neslouží, pro tento účel je lepší se zeptat v nějakém výzkumném ústavu. Můžete pouze zkusit prohledat místní články, zda se vašemu exempláři něco nepodobá. S pozdravem --Mates (diskuse) 8. 7. 2012, 13:08 (UTC)
Tipl bych si dlouhozobka svízelová--Vojtech.dostal (diskuse) 8. 7. 2012, 17:27 (UTC)

WP:Q[editovat zdroj]

OJJ[editovat zdroj]

Nesplňuje. Absolutní absence referencí. Až se to převede z en, můžeme jít dál. OJJ, Diskuse 8. 2. 2018, 18:54 (CET)Odpovědět

Borzywoy[editovat zdroj]

Článku by také prospěla důkladná stylistická korektura, přece jenom ten překlad z toho místy formulačně dost trčí. --Borzywoy (diskuse) 8. 2. 2018, 20:30 (CET)Odpovědět