Diskuse:Google Chrome

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chromium odkaz ke stažení[editovat zdroj]

Myslím si, že by v článku měl být odkaz na stažení poslední spustitelní (binární) verze chromia pro winidws bez EULA ( Stažení Chrome win32 bez EULA ). (uživatel Jieken si to nemyslí a vrátil předchozí verzi článku). Psal jsem na jeho osobní stránku: http://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse_s_wikipedistou:Jiekeren kde napsal vyjádření proč odkaz smazal. Já si přesot myslím že odkaz na wikipedii patří a měl by tam být (je to odkaz na stažení programu, který je zmíněn v článku a bezprostředně se článku týká, krom toho se odkaz poměrně obtížně hledá, argument uživatele "Jieken" je, že je to reklama - ale určitě nebude komerční, jelikož ej to odkaz na bezplatný svobodný software? program se týká téměř identického kódu s tím rozdílem že to není svobodný software a tudíž je spíš článek sám o sobě reklama než odkaz v něm obsažený :D), jak mám postupovat dál? :D Jsem na wiki relativně začátečník a nevím jak se to má řešit podle pravidel.. Můžou lidi sem psát svoje názory a pak rozhodnout nějaká vyšší wiki autorita? Co si o tom myslíte vy, chcete tu odkaz a myslíte si že tu má právo pobývat a nebo to porušuje nějaká pravidla? --88.146.55.207 19. 3. 2011, 23:23 (UTC)

já si myslím že určitě ne ,....wiki není rozcestník po internetu...více např .wikipedie:externí odkazy--H11 20. 3. 2011, 02:19 (UTC)
Já si myslím že to je v rozumném množství a relevantních externí odkaz užitečný pro čtenáře.Dále podle mne splňuje: "Pokud kniha nebo jakýkoliv jiný text (eventuálně jiné umělecké dílo), o němž článek pojednává, je dostupný na internetu, měl by být součástí článku i odkaz na toto místo."A současně podle mě nespadá odkaz k žádnému bodu "Na jaké stránky rozhodně odkazovat" a "Na co obvykle neodkazovat" Pokud je odkaz podle někoho reklama, tak by se pak dal označit celý článek za reklamu nebo kterýkolvi jiný odkaz (původní google chrome od google je spíše reklamním produktem než jeho "bratr" chromium bez EULA) --88.146.55.207 20. 3. 2011, 20:15 (UTC)
Souhlasím – uvést ho je užitečné a komu to ublíží? Jediný zádrhel vidím v potenciální neaktuálnosti odkazu po roce nebo dvou, ale to je obecný problém Wiki. Ježísheck 15. 2. 2012, 09:04 (UTC)