Diskuse:Duševní porucha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ten překlad je děsnej. Vypadá to skoro na práci PC translatora. Třeba by mě zajímalo, co znamená věta: "Duševní nemoci neexistují" není nezvyklý výrok při sběru dat terapeuta zdůrazňujíc pacientovu starostlivost a sebekontrolu, často kritizujíc názvy jak vhodné jen pro prodavače pilulek. Anti-psychiatrické hnutí často referuje k tomu, co považuje za "mýtus mentální nemoci" a argumentuje proti biologickému původu mentálních poruch, nebo ješte naznačuje, že celá lidská zkušenost má biologický původ a tedy žádný typ chování nemůže být klasifikován jak nemoc sama o sobě"

Něco jsem přepsala z angločeštiny do češtiny, ale nejsem psychiatr a se spoustou věcí si nevím rady.

Tento článek ještě potřebuje hodně práce.¨ --Bodlina 13:46, 1. 2. 2006 (UTC)

A já teď tedy vznáším otázku, která ovšem má obecnou platnost: proč se proboha vůbec kdo pouští do článku (byť by to byl "jen" překlad), o jehož tématu má jen vzdálené nebo vůbec žádné povědomí??!!!!! Jak potom asi může výsledek vypadat? Varan 7. 11. 2008, 09:00 (UTC)


Skoro mě napadá, jestli by nebylo efektivnější, kdyby se do toho někdo pustil znovu od píky. Tohle je vážně tragédie... Navíc se IMHO nejedná zrovna o okrajové téma, u kterého by bylo možné mhouřit oči nad formou. Já tedy můžu průběžně dělat nějaké stylistické úpravy, pokud se zdá, že z čisté vody se do toho nikdo nepustí, ale každopádně by to chtělo i někoho, kdo je v předmětu "doma". --Ripclaw 21:15, 6. 6. 2006 (UTC)


Článek založil jakýsi Frantisek Korbel a nejspíš to byl původně strojový překlad Wikipedista: FrantisekKorbel...já sice nejsem psycholog ani psychiatr, ale něco o tom vím. Takže v červenci se do toho pustím:) Jenom doufám, že se tím článkem někdo neřídíl. Nepoužíval ty doslova přeložený názvy atd. SilentBanshee 13:08, 21. 6. 2006 (UTC)


Musela jsem to znovu přeložit. Ripclaw, měl jsi pravdu. To fakt jinak nešlo. Lol SilentBanshee 17:18, 4. 7. 2006 (UTC)

Článek velmi nekvalitní, chybný, nepodložený atd. --ŠJů 19:18, 16. 7. 2006 (UTC)

Externí odkaz na testy[editovat zdroj]

Dobrý den Ragimiri, mohl byste mi, prosím odůvodnit, proč, jste odstranil odkaz na solidní psychologický test?--Dayslipper 21. 7. 2008, 14:46 (UTC)

Psychologický test umístěný na osobních stránkách v sekci Zábava nemohu považovat za seriozní zdroj informací. --Ragimiri 21. 7. 2008, 15:39 (UTC)
Beru na vědomí --Dayslipper 21. 7. 2008, 17:30 (UTC)