Diskuse:Škoda Felicia

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

A co stará Felicie z 60. let? --Zirland 13:45, 19. 7. 2006 (UTC)

Fabie - ne/naslednik[editovat zdroj]

V tomto clanku se pise o Fabii jako nastupci alle ve clanku Fabie se pise, ze nenahradila zadny model. Muze tot nekdo upresnit nebo vysvetlit? --beavel 17. 7. 2008, 15:33 (UTC)

Ono je to složité. Felicie je překapotovaný Favorit a ten byl ve své době Nižší střední třída (stejné rozměry jako Golf II). Felicie jako tak byla chápána do doby, než se po dvou letech objevila Octavia jako plnohodnotný vůz NST. Pak už byla felicie jen jako malý vůz. Ale je to její zařazení složité. Ale pokud se to veme takto, je spíše chyba v článku o Fabii--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 3. 11. 2009, 21:09 (UTC)

Označení „i“[editovat zdroj]

..... varianty byly dle vybavení označovány zkratkami LX, LXi, GLX, GLXi, přičemž písmeno „i“ označovalo motor bez karburátoru, vybavený nepřímým vstřikováním paliva.

Tak to je nějaká blbost, pismenem „i“ se označovala verze 50 kW, verze bez měla 40 kilowattů. Na český trh přišly jen verze se stříkačkou, karbec se dělal jen někam do Číny ---Honzasl 20. 4. 2009, 21:36 (UTC)

Felicia Golden Prague[editovat zdroj]

Ahoj Zube, tuhle felicii jsem viděl kdysi v Mladé Boleslavi, byla ve "výloze" škodováckého muzea, třeba tam ještě je. tuším že ta výloha byla někde tady. Na tvojí stránce jsem četl, že to chceš přepracovat do podoby Golfu, rád ti pomůžu, stačí říct čím. Ještě se chci zeptat, plánuješ, stejně jako u Golfu, do článku včlenit i Pick-up, Van-plus a Fun?--Slfi 3. 11. 2009, 19:47 (UTC)

Van plus bych asi vložil skutečně sem, protože jeho základem je combi. Ale pickup a FUn bych nechal u Pickupu. Oficiálně To totiž byl automobil Škoda Pickup. První generace byla Favorit a druhá jako felicie, takže bych to nedělil. Tady bych dal jen nějaký stručnější odstaveček s odkazem na main article. Jinak kdybys našel cokoliv o těch limitovaných verzích a speciálních edicích, bylo jich mnohem víc, ale já se dostanu jen ke sportlině co má kámoš a svý colorlině. Jinak o nich nic nevim a to jich bylo mraky (X-line, Trumf apod.). Golden Prague už u muzea určitě nebude, ale budou jí mít v depozitáři, Bohužel mám Boleslav celkem z ruky --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 3. 11. 2009, 21:05 (UTC)
Našel jsem něco málo na stránkách Škody (opravdu jen málo): [1]. Já mám Mladou Boleslav taky dost z ruky, ale možná by neškodilo kontaktovat přímo tiskové oddělení Škody nebo muzeum Škodovky. Mohly by poslat přímo staré katalogy v elektronické podobě. Jen je velká škoda, že tu neexistuje něco jako OTRS pro zdroje - nějaká knihovna, kam by se uložily skeny katalogů, maily nebo dopisy.--Slfi 4. 11. 2009, 10:23 (UTC)
Na odkaz kouknu, jinak kdybys teda ještě něco zjistil budu rád za každou pomoc, já momentálně jeden zdroj informací vyčerpal a tad zas nemám tolik času na hledání dalšího--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 4. 11. 2009, 15:39 (UTC)

Zcela chybí reference v článku. Má cenu takový článek dále recenzovat? --Chmee2 16. 2. 2010, 13:39 (UTC)

Rozumím, ale spíš co ozdrojovat? Mě přijde všechno samozřejmé, když se v autech vyznám--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 16. 2. 2010, 22:29 (UTC)
Ahoj, obecně se vyžaduje zdrojovat každé tvrzení, které v textu se nachází. Samozřejmě je nesmyslné zdrojovat věci jako 2+2=4, ale pokud uvádíš nějaká čísla (počty vyrobených, prodaných atd.) je potřeba citovat. Stejně tak pokud máš jednotlivé parametry vozů, je potřeba dopsat zdroj. V ideálním světě by měl mít svůj zdroj každý odstavec, který se nachází, jelikož každý musel vzniknout dle něčeho. Jsme encyklopedie a tak nám je vlastní výzkum cizí, proto musíme zdrojovat.
Jinak jsem pak na to letmo koukal dále, myslím si, že by stálo za zmínku, že Felicii využívala dlouhá léta Policie ČR, pokud jsem to tedy jen nepřehlédl. + případně dopsat další použití (hasiči, vojáci atd.) --Chmee2 16. 2. 2010, 22:39 (UTC)
Supr díky. Využítí záchranných složek sem opravdu opoměl. Doplním. Na něco jsem refy našel, ale nevim proč se nezobrazují na konci. Mám tam jen dva, ale v textu jich je již tak kolem desítky. A ještě k těm zdrojům, například mimořádné výbavy a jejich soupis jsem vytáh ze stránek Felicia klubu. Bohužel přístup na ně je jen po zaplacení poplatku. Tento zdroj ale do šablony uvést nemohu, ne?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 16. 2. 2010, 23:26 (UTC)
Dle mého názoru můžeš. Nevím, jak by jsi to měl udělat jinak :) --Hagar 25. 2. 2010, 09:42 (UTC)

Ve výroční zprávě z roku 2000 jsem našel zmínku o tom, že se všechny škodovky vyráběly i v Polsku (v Poznani) ve stovkách kusů. Bohužel tam jsou počty jen někdy od roku 1998 a není tam bližší vysvětlení, od kdy se v Polsku vyrábělo.--Slfi 17. 2. 2010, 17:33 (UTC)

Poptám se na to v klubu. Jinak moc díky za výpomoc, koukám, že za ten půlrok sem hezky pozapomněl, jak správně editovat.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 17. 2. 2010, 17:59 (UTC)
  • Zpřehlednit strukturu článku (moc krátkých kapitol - nemá jich být víc než cca 12; snad by na něco šlo využít tabulky a/nebo bodoví seznamy)
  • Zmínit Pick-up, jednak ať nestraší v záhlaví, a jednak ho tu budou lidi taky hledat.
  • Typografické pomlčky (dlouhé)
  • Úvod má shrnovat a ne být jediným místem, kde se daná informace objeví (historie modelu)
  • Celková grafika (např. kapitola Výbava spojuje hrozně umístěné obrázky vadící nadpisu ještě s bodovým seznam, který to úplně rozhodí).
  • Felicia v kultuře - celou kapitolu bych zrušil, jsou to trviality

Hodně štěstí,--Ioannes Pragensis 3. 3. 2010, 11:43 (UTC)

  • kapitoly upraveny a zkráceny
  • Pickup zmíněn
  • pomlčky tuším opraveny
  • Felicia v kutůře zrušena

Projedu úvod co je jen v něm a není obsaženo v článku. Zkusim vymyslet co s výbavou, obrazky upraveny--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 4. 3. 2010, 20:41 (UTC)

uvod už by neměl být tak problematický, ty informace jsou již v článku, grafika je na tom dle mě dobře.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 7. 3. 2010, 18:51 (UTC)

  • Obrázek Felicia Color Line bych navrhoval ořezat, aby automobil nevypadal jako model a bylo na snímku něco vidět.--Svajcr 29. 3. 2010, 19:45 (UTC)
já už ho ořezával před nahráním na Commons, takže už bych jej radši nezmenšoval--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 29. 3. 2010, 20:04 (UTC)
jak chcete... prave ted videt nic neni, okoli vozu je natolik prevazujici ze vlastne neni poznat, co je dominantou snimku, o co fotografovi slo, jestli o soulad barev zdi, vozovky a auta nebo o auto samotne... Profesor Smok rikal, ze nuzky a odpadkovy kos jsou nejlepsi kamaradi fotografa. --Svajcr 29. 3. 2010, 21:18 (UTC)
Kyž tak na to koukám, tak ste měl asi pravdu, je to lepší :-) --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 30. 3. 2010, 05:10 (UTC)
Tam už jsem hledal a všechno použitelné jsem nahrál, ale díky. Neexistuje ještě jiný fotoserver s CC licencí?--Slfi 4. 4. 2010, 08:41 (UTC)
Možná tento: http://picasaweb.google.com/lh/view?imglic=creative_commons&psc=G&q=Skoda+Felicia+&filter=1# --Svajcr 4. 4. 2010, 18:07 (UTC)

Není to torchu moc velká óda?[editovat zdroj]

Dobrý den všem,

zavítal jsem na stránku o Felicii, protože jednu vlastním a celkem pěkně jsem si tu uspořádal zmatené znalosti o tom, kam zapadá od vývoje modelu. Ale celkově mi ten článek přijde, že na poměry Wikipedie je poněkdu moc oslavný, opakovaně se tam opakují výroky o tom, jak byla Felicie pokroková a skvělá. Na druhou stranu nikde jsem tam nenašel například informaci o tom, že ve srovnání s mnoha zahraničními vozy ze stejné éry trpí Felicie výrazně vyšší korozí a o tom, jak díky tomu jejich aktivní počet rychle ubývá.

Honza Ebr

Najdi mi ty oslavné výroky. Uznávám že jako majitel sem mohl sklouznout k nějakému tomu zlepšení, ale pokud by to nebylo ozdrojované, tak by mi to v nominaci neprošlo a někdo by to smazal. Co se koroze týče, tak sem mluvil s mechanikem, a ten řekl, že první Astry hnijou ještě rychlejc. Naopak jinej řekl, že to s Feliciema je horší. Bohužel to ale není relevantní a ověřitelný zdroj, takže se to do článku dát nedá. Navíc je to kus od kusu. Jezdí po ulicích děsně shnilé Felicie, ale ta moje má let v provozu, a nemá nikde ani flíček. Záleží jak se o auto staráš... --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 28. 4. 2010, 17:30 (UTC)

Nesrovnalosti v tabulce technických údajů[editovat zdroj]

V tabulce s technickým popisem je uváděna max. rychlost a zrychlení shodně u některých modelů s výkonem 40 a 50 kW, což je nesmysl. Model s vyšším výkonem by měl mít vyšší maximálku a lepší zrychlení.