Diskuse:Čiernohronská železnica

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Co to je a název článku[editovat zdroj]

Je název Čiernohronská železnica název nějaké železnické společnosti (na což by odkazovala i zde použitá kategorie) a nebo je to název nějaké trati mezi A a B (což vyplývá jaksi z článku)? V prvém případě by to bylo v pořádku, v druhém by pak bylo nutno 1. změnit kategorii a 2. článek přejmenovat na Černohronská železnice, tedy česky. -jkb- 20:05, 4. 11. 2005 (UTC)

Je to oficiální název železnice. Původně to byl jen název té sítě, coby součásti lesního závodu, potom účelového zařízení SSM a teď je to společnost (nevím přesný status - mám pocit že je to neziskovka)), vlastněná obcemi. --Postrach 20:12, 4. 11. 2005 (UTC)

Hm. Aha. No snad v tom případě, než napadne někomu něco jinýho, by bylo nejlepší udělat pod jedním jazykem článek a pod druhým redirect. ??? -jkb- 20:35, 4. 11. 2005 (UTC)
Editujte s odvahou. ja to zalozil pod oficialnim nazvem, pokud myslite, ze pocesteni je lepsi, predelejte to. Ale rypl bych si: Abycho za chvili misto Smith&Westson nepsali Kovář a Zápaďanův syn ;-). --Postrach 21:26, 4. 11. 2005 (UTC)
Jo tak Kovař a Zapadníkův syn, to bych taky asi nechtěl, i když nevím, zda-li by Limonádníkův Džou nebyl pro - ja udělal prostě redirect z českýho názvu a tím padne na krátkou dobu klec. -jkb- 21:30, 4. 11. 2005 (UTC)