Diskuse:Český Krumlov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Matěj Orlický v tématu „Vyčlenění historie

Recence v rámci WikiProjektu Kvalita[editovat zdroj]

Faigl.ladislav[editovat zdroj]

Po letmém prolítnutí článku zatím vnímám dva zásadní problémy:

  1. V článku naprosto absentuje zcela zásadní sekce věnovaná přírodním poměrům, tj. vůbec obecnému prostorovému ukotvení lokality a dále geologické stavbě, reliéfu, půdám, podnebí, vodstvu, floře, fauně a ochraně životního prostředí. Naproti tomu část věnovaná dějinám je přespříliš dlouhá a bude nezbytné ji zredukovat či napřed vyčlenit do samostatného článku Dějiny Českého Krumlova a poté ve zdejším článku zredukovat.
  2. Zdrojování, respektive řádkové reference, jsou chabé a nedostatečné. Celé odstavce a sekce nejsou zdrojované.

Na článku bude ještě spoustu práce, než začne splňovat kritéria pro DČ. Zatím tomu tak není. --Faigl.ladislav (diskuse) 8. 10. 2016, 23:30 (CEST)Odpovědět

JAn[editovat zdroj]

Od původního heslovitého výčtu docela pokrok, ale:

  • Důkladně projít pravopis (např. autobusy zajížděli - již opraveno)
  • Členění města - zatím pouhý výčet částí, kdy byly ke Krumlovu připojeny? Nebyly ještě nějaké, co se později osamostatnily?
  • Firmy a instituce sídlící ve městě by zasloužily odstvec, ne pouhý výčet v souvisejících
  • Otáčivé hlediště je jen mimochodem zmíněno v sekci Zámek, která má prapodivné odrážkové členění, za zmínku by stála jednou větou i jeho kritika (např. kontroverzní Otáčivé hlediště, jehož současná podoba ohrožuje zapsání Krumlova na seznam UNESCO)

JAn (diskuse) 10. 10. 2016, 09:58 (CEST)Odpovědět

Vyčlenění historie[editovat zdroj]

@Walter Klosse: Co se týče doporučovaného přesunu, souhlasím s ním, ovšem za mě by bylo dobré, aby v samotném hesle Český Krumlov bylo i něco více než jen odkaz v souvisejících. Navrhoval bych vytvořit krátký sumář (jeden dva odstavce) a ten vložit do hesla Český Krumlov (a nahoru k Dějiny Českého Krumlova). Kdyžtak můj příspěvek někdo přesuňte, pokud budete mít lepší místo. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 1. 1. 2017, 11:34 (CET)Odpovědět

Viz doporučení WP:Rozdělování článků, bod 3. --Matěj Orlický (diskuse) 1. 1. 2017, 12:00 (CET)Odpovědět