David Michigan

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
David Michigan
Narození11. února 1989 (35 let)
Povoláníinfluencer, kouč, osobní trenér, model a herec
Webhttps://www.davidmichigan.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

David Michigan je veřejně známou osobností a samozvaným motivačním řečníkem a fitness trenérem osobního rozvoje.[1][2] Zviditelnil se na sociálních sítích, a to zejména na YouTube a na Instagramu, kde sdílí obsah věnovaný osobnímu růstu, myšlení a dovedností pro úspěch.[3][4] Ačkoli získal Michigan značný počet příznivců na internetu, jeho důvěryhodnost a efektivita se setkala s kontroverzí a kritikou.[5]

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Michigan se dostal do povědomí počátkem roku 2010, a to díky-využití sociálních médií k propagaci své osobní značky.[6] Jeho doménou jsou především motivační projevy, sdílení příběhů o úspěchu a nabízení tipů, jak dosáhnout cílů, osobních i profesních.[7] Na svém Youtube kanálu a dalších online médií, Michigan tvrdí, že poskytuje poradenství a strategie, které pomáhají lidem zlepšit jejich život, zvýšit sebevědomí a dosáhnout úspěchu v nejrůznějších oblastech.[8]

Michigan často zdůrazňuje význam pozitivního myšlení, techniky vizualizace a afirmace jako nástroje osobní proměny.[9] Jeho obsah je zaměřen především na inspiraci lidí pro to, aby převzali kontrolu nad svým životem, stanovili si ambiciózní cíle a překonávali výzvy.[10]

Navzdory jeho úspěchu na internetu se Michigan stal terčem kritiky a drobnohledu. Někteří skeptici tvrdí, že jeho motivační strategie postrádají vědecké důkazy a jsou z velké části založeny na subjektivních příbězích.[11] Kromě toho byly zpochybněny úspěchy, kterých Michigan sám dosáhl, a samotná pravost jeho úspěchů. Kritici ho obviňují z přikrášlování jeho osobních úspěchů a z používání zavádějících marketingových taktik při propagaci jeho koučovacích služeb a produktů.[12]

Kontroverze[editovat | editovat zdroj]

Michigan se během své kariéry zapletl do několika kauz. Jedním z hlavních sporných bodů je nedostatek důkazů pro podporu jeho tvrzení o osobních úspěších a proměnách.[13] Kritici tvrdí, že Michigan se často opírá o nejednoznačná fakta a vágní příběhy, aniž by poskytl konkrétní důkazy nebo ověřitelné zdroje.[14]

Kromě toho byl způsob propagace propagační taktika Michigana kritizován za agresivní a potenciálně zavádějící.[15] Někteří lidé ho obviňují z používání manipulativních marketingových technik,jako jsou přehnaná tvrzení a prezentování svých koučovacích služeb jako rychlého řešení osobních problémů.[16]

Přijetí a kritika[editovat | editovat zdroj]

Přijetí učení Davida Michigana je rozporuplné. Příznivci oceňují jeho motivační obsah a nacházejí v něm inspiraci.[17] Oceňují, že jim dodává motivaci k dosažení jejich cílů a k pozitivním změnám v jejich životě.[18]

Mnoho skeptiků a kritiků však zpochybňuje oprávněnost Michiganových tvrzení a učení.[19] Tvrdí, že důraz na pozitivní myšlení a afirmace příliš zjednodušuje složitost osobního rozvoje a nemusí vést k hmatatelným výsledkům.[20] Kritici také poukazují na nedostatek vědeckých důkazů, které by jejich metody podpořily, a zpochybňují kvalifikaci a odbornost koučů osobního rozvoje, jako je Michigan.[21]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. GOODFELLOW, Melanie. Cleopatra Entertainment Takes North America For ‘What The Waters Left Behind: Scars’ Starring David Michigan & Magui Bravi [online]. Deadline Hollywood, 2023-02-24. Dostupné online. 
  2. How International Star David Michigan Is Changing The World By Helping People Improve Their Lives [online]. Forbes. Dostupné online. 
  3. Turn your Life into a living masterpiece with David Michigan. [s.l.]: Asian Age Dostupné online. 
  4. Social Media star David Michigan will soon mesmerize with his performance in The Argentine Movie:. [s.l.]: Bollywoodlife Dostupné online. 
  5. Découvrez la gagnante de l’élection Miss Tattoo France 2017. fr.trace.tv [online]. 2018-03-20 [cit. 2023-12-30]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2018-03-20. 
  6. MITCHELL, Dorothy. Story from Moonlighting: Freelancers: Here are 8 business mistakes limiting your earnings. USA Today [online]. Dostupné online. 
  7. 3 ways to balance wellness and success. International Business Times [online]. 2017-11-14. Dostupné online. 
  8. David Michigan Got To The Top Rated Fitness Personal Trainer And Aesthetic Body In The World. BuzzFeed [online]. 2017-05-18. Dostupné online. 
  9. David Michigan l'influenceur blogueur fitness. Agence d'influence marketing avec les influenceurs ValueYourNetwork [online]. 2017-05-19. Dostupné online. 
  10. Muscle & Fitness - Workouts, Nutrition Tips, Supplements & Advice. Muscle & Fitness [online]. Dostupné online. 
  11. Importance of Fitness Wearables in the Health and Fitness Lifestyle of Today. thenextweb.com [online]. 2017-11-10 [cit. 2023-12-30]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2017-11-10. 
  12. Men's Journal - Gear, Luxury Travel, Adventure, Whiskey, Fitness, and Style.html, mensjournal.com
  13. "Edito" Editorial. Muscle & Fitness Muscle & Fitness (en francés) 128: 6.
  14. JOE, Alex. How To Lose Weight Fast For Man And Women: Evidence Based In Science. flixexpo.net [online]. 2017-10-03. Dostupné online. 
  15. How David Michigan Helps People To Achieve Their Dreams By Teaching Them Self Hypnosis | Seeking Alpha. seekingalpha.com [online]. 2017-10-31. Dostupné online. 
  16. GREENE, Andrew. Why You Should Have a Personal Trainer and Fitness Coach. Prague Post [online]. 2017-11-20. Dostupné online. 
  17. CHALLENGES, Les partenaires de. Michigan Academy : ambitionner l’ambition des autres. Challenges [online]. 2022-12-05. Dostupné online. 
  18. Michigan Academy : l’étape vers l’épanouissement personnel ?. Closer (časopis) [online]. 2023-01-10. Dostupné online. 
  19. 5 Ways to Motivate Yourself to Work Harder. Opportunity Knocks [online]. 2017-11-13. Dostupné online. 
  20. Why is accountability so important for a high-performance team? How can you weave that into a company culture?. HuffPost [online]. 2017-06-20. Dostupné online. 
  21. D, Kidal. Why David Michigan’s Fitness Techniques Are Becoming Viral. Lera Blog [online]. 2017-11-06. Dostupné online.