Clarence Dock

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Vstupní brána do přístavu

Clarence Dock je dok na anglické řece Mersey, součást rozsáhlého systému Port of Liverpool. Nachází se v severní části systému, v oblasti Vauxhall. Dok byl propojen s Trafalgar Dock. Jeho architektem byl Jesse Hartley a otevřen byl 16. září 1830. Pojmenován byl po Vilému IV. Britském, vévodovi z Clarence. Dok je součástí zástavbového projektu Liverpool Waters. Na jeho místě by měly být vystavěny výškové budovy.

Nachází se zde automobilové kino. V květnu roku 2017 na jeho místě vystoupil velšský hudebník John Cale se speciálním programem, při němž představil v celém svém rozsahu album The Velvet Underground & Nico (s vybranými písněmi z desky White Light/White Heat) za doprovodu speciálních hostů (The Kills, Gruff Rhys, Nadine Shah a další).[1] Původně mělo jít o samostatné vystoupení, později se však stalo součástí festivalu Liverpool Sound City, který se konal na témže místě.[2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Clarence Dock (Liverpool) na anglické Wikipedii.

  1. SIMPSON, Dave. The Velvet Underground & Nico Reimagined review – thin echoes of a pop masterpiece [online]. The Guardian, 2017-05-28 [cit. 2017-05-29]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. O'CONNOR, Roisin. Sound City 2017: 10th anniversary will see John Cale, Human League, Metronomy and The Kooks headline [online]. The Independent, 2017-01-24 [cit. 2017-05-29]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]