Brother

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Brother
Logo
Logo
Základní údaje
Právní formakabušiki gaiša
Datum založení1908
Adresa sídlaNagoja, Japonsko
Souřadnice sídla
Charakteristika firmy
Oblast činnostipočítačová tiskárna
Produktypočítačová tiskárna, scanner, desktop, fax a šicí stroj
Dceřiné společnostiBrother Sales
XING
Nissei Corporation
Identifikátory
Oficiální webglobal.brother
ISINJP3830000000
LEI549300O5FACQ67KI6R92
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Brother je japonská elektrotechnická firma, která vyrábí a dodává převážně tiskárny, ale i šicí stroje a karaoke. Společnost má celkem 17 výrobních závodů (včetně čtyř závodů Brother Industries, Ltd.).

V současnosti produktová řada zahrnuje především průmyslové přístroje a zařízení pro informační a komunikační technologii – tiskárny, multifunkční zařízení, faxy, tiskárny štítků a skenery.

V České republice působí společnost Brother od roku 1991 a je členem Brother Group Global.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Vznik společnosti se datuje k roku 1908 v Nagoji v Japonsku, kdy firma Yasui Sewing Machine Co. začala podnikat s opravami a výrobou dílů pro šicí stroje. V této době byly téměř všechny šicí stroje vyráběny v zahraničí. V roce 1928 bratři Yasui, založili Nippon Sewing Machine Manufacturing Co. (později přejmenována na Brother Industries, Ltd.), vyvinuli a vyrobili šicí stroj s řetízkovým stehem pro výrobu slaměných klobouků ve snaze vyrábět domácí šicí stroje v Japonsku. Tento šicí stroj se stal populární pro svou vynikající trvanlivost v porovnání se šicími stroji vyrobenými v Německu. Značka byla nazvána Brother, jelikož bratři vyráběli šicí stroje společně.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]