Bart na volné noze

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Bart na volné noze
302. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevBarting Over
Číslořada 14
díl 11
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra16. února 2003
Česká TVČeská televize
Česká premiéra16. listopadu 2004
Tvorba
ScénářAndrew Kreisberg
RežieMatthew Nastuk
Prod. kódEABF05
Obsah
Tabule„Už nikdy nebudu…“ Následně Bart rozseká tabuli sekyrou.
Gaučový gagObývací pokoj je z perníku a cukroví. Simpsonovi jsou perníčci, kteří se vrhají na gauč. Homer ukousne Bartovi kus hlavy.
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Chrám páně Simpsonův
Následující →
Speluji, jak nejrychleji dovedu
Seznam dílů 14. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Bart na volné noze (v anglickém originále Barting Over) je 11. díl 14. řady (celkem 302.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsal Andrew Kreisberg a díl režíroval Matthew Nastuk. V USA měl premiéru dne 16. února 2003 na stanici Fox Broadcasting Company a v Česku byl poprvé vysílán 16. listopadu 2004 na České televizi.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Když Bart a Líza uklízejí garáž, najdou nahrávku s reklamou, v níž Bart účinkuje jako dítě. Bart si nepamatuje, že by byl dětským hercem, a Marge ho uklidňuje, že tím vydělal spoustu peněz. Homer se přizná, že Bartovy peníze utratil za inkriminované fotografie, aby se zachránil před skandálem. Rozzuřený Bart se rozhodne, že s Homerem už nemůže žít, a žádá o osamostatnění. Během soudního procesu se ukáže, že Homerovy problémy se vztekem dokazují, že Bart s ním nemůže bezpečně žít, a Homer už není jeho zákonným zástupcem.

Bart se smutně rozloučí s Marge a Lízou a odstěhuje se pryč. Homer se snaží vyrovnat s Bartovým zmizením a plánuje dokázat, že může být lepším otcem. Té noci Barta vyplaší krysa a on vběhne do výtahu, který ho odveze do místnosti, v níž se nachází skatepark Tonyho Hawka a Blink-182. S Hawkem se spřátelí a vyzdobí si podkroví luxusními věcmi. Když ho zbytek rodiny navštíví, Bart dává přednost svému novému životu a stále se odmítá vrátit.

Aby si Homer získal zpět Bartův respekt, porazí Hawka v souboji na skateboardech. Poté, co mu Homer slíbí, že se k němu už nikdy nebude chovat špatně, Bart přijme jeho omluvu a nastěhuje se zpět. Homer si začne vydělávat zpět Bartovy peníze tím, že hraje v reklamě na lék proti impotenci.

Produkce a přijetí[editovat | editovat zdroj]

Blink-182 nahráli své repliky pro tuto epizodu 24. dubna 2002, Hawk své o týden později 29. dubna.[1] Mark Hoppus z Blink-182 prohlásil, že účast v Simpsonových byla „opravdu jedním z těch ‚wow‘ a ‚neskutečných‘ momentů, které jsem měl to štěstí zažít. Pořád mi to zpříjemňuje den, kdykoli si na to vzpomenu.“[2]

V roce 2007 zařadil Simon Crerar z deníku The Times vystoupení Tonyho Hawka mezi 33 nejvtipnějších cameí v historii pořadu.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Barting Over na anglické Wikipedii.

  1. ARCHIVE-JOE-DANGELO. Blink-182, Tony Hawk To Appear On 'The Simpsons'. MTV News [online]. [cit. 2021-09-01]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. BOMPA: Blog. web.archive.org [online]. 2011-04-27 [cit. 2021-09-01]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2011-04-27. 
  3. The 33 funniest Simpsons cameos ever - Times Online. web.archive.org [online]. 2011-05-17 [cit. 2021-09-01]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2011-05-17. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]