Život po tobě

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Život po tobě
AutorJojo Moyes
Původní názevAfter you
PřekladatelLucie Mikolajková
Obálku navrhlKateřina Stárková
ZeměSpojené království
Jazykangličtina
Žánrromantické
VydavatelIkar
Datum vydání29. září 2015
Česky vydánorok 2017
Počet stran400
Předchozí a následující dílo
Než jsem tě poznala Sama sebou
Některá data mohou pocházet z datové položky.
autorka Jojo Moyes

Život po tobě[1][2] je pokračování světového bestselleru Než jsem tě poznala[3] napsaného britskou spisovatelkou Jojo Moyes. Kniha byla poprvé publikována v Londýně 29. září 2015 a česky byla vydána roku 2017. V roce 2018 autorka napsala třetí díl románu s názvem Sama sebou

Děj[editovat | editovat zdroj]

Po roce a půl se Louisa stále nevyrovnala se smrtí Williema, který se rozhodl podstoupit legální eutanazii. Našla si byt v Londýně a dokonce i práci v baru na letišti. I tak má ale pocit, že už nikdy nebude schopna žít plnohodnotný život a nesplní poslední Willova přání, která jí sepsal do dopisu. Jednoho večera Louisa vyšplhá po požárním žebříku až na střechu svého bytu, vystoupá na nízkou zídku a chvíli si připadá, že dokáže cokoliv. Nebo za to může jen láhev vína, kterou před tím vypila. Když v tom někdo za jejími zády promluví, Louisa zpanikaří a padá ze střechy dolů.

Později se dozvídá, že cizinka na střeše byla šestnáctiletá dcera Williema, Lily. Další překvapení Louisu čeká ve chvíli, když se Lily objevuje u jejích dveří. Dcera Willa se chce poznat se svými prarodiči, dozvědět se něco o otci a navíc nechce žít ve stejném domě se svojí matkou, jejím přítelem a nevlastními bratry. Proto se stěhuje k Louise. Mezitím, co Louisa Clarková musí řešit problémy pubertální dívky, se postupně poznává se záchranářem Samem, který jí ošetřoval po nešťastném pádu ze střechy. I když se může zdát, že se její život vrací do normálního režimu, čeká Louisu další nelehké rozhodnutí. Zkontaktuje ji totiž Nathan, bývalý ošetřovatel Williama Traynora, a nabízí jí práci v New Yorku.

Nakonec se přece jenom rozhodne do Spojených států odcestovat a konečně začít žít tak, jak si William přál.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. AFTER YOU [1]Dostupné online
  2. [2]online kniha v angličtině
  3. ME BEFORE YOU [3]Dostupné online

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]