Šablona:Latinka

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Parametry[editovat zdroj]

  • varianta písmena = písmeno, ze kterého vybrané písmeno vychází, nebo samo základní písmeno (zadávat velké písmeno)
  • písmena s = možnosti: cedillou, circumflexem, čárkou, čárkou nad, dvěma čárkami, háčkem, kroužkem, obloučkem, obrácenou čárkou, ocáskem, přehláskou, přehláskou pod, šikmou čárkou, tečkou nad písmenem, tečkou pod písmenem, vlnovkou, vlnovkou pod, vodorovnou čárkou, vodorovnou čárkou pod písmenem (je možné zadat i jiné diakritické znaménko, odkaz pak povede na stránku o diakritických znaménkách)

Oba parametry jsou nepovinné, pokud je některý parametr vynechán, jemu příslušná písmena se nebudou zobrazovat (tj. buď písmena se stejným základním písmenem nebo se stejným diakritickým znaménkem). Parametr písmena s je vhodné vynechat u základních písmen.

Tato šablona je určena k vložení navigační šablony do článků o písmenech. Když zakládáte článek o písmenech, vložte ji prosím vždy na konec článku (to i pod seznam referencí a případnou šablonu Pahýl, ale nad kategorie).

Parametry šablony[Upravit strojový popis šablony]

ParametrPopisTypStav
varianta písmenavarianta písmena

Slouží k přidání řádku, obsahujícího varianty písmena, ze kterého dané písmeno vychází. Napište písmeno (v majuskulní formě), které je základem písmena, o kterém je článek (jestliže je článek o speciálním znaku, nevyplňujte)

Příklad
A
Neznámýdoporučený
písmena spísmena s

Slouží k přidání řádku obsahujícího písmena se stejným diakritickým znaménkem. Napište diakritiku (v 7. pádě jednotného čísla), kterou dané písmeno má (jestliže má písmeno více diakritických znamének nebo nemá diakritické znaménko, nevyplňujte)

Příklad
čárkou
Neznámýdoporučený