Šablona:KP

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tento objekt je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky.

Použití[editovat zdroj]

Šablona zobrazí informaci, že objekt je v evidenci jako kulturní památka. Je-li v prvním parametru uvedeno rejstříkové číslo, zobrazí se na konci věty a za ním v závorce se objeví odkazy na záznamy o dané nemovité památce v Památkovém katalogu, v databázi MonumNet, výsledky vyhledávání dokumentů k dané památce v Metainformačním systému NPÚ (MIS), odkaz k vyhledání odpovídajícího seznamu památek na Wikipedii a odkaz k vyhledání příslušných kategorií a obrázků v projektu Wikimedia Commons. Jako parametr lze zadat jakýkoliv řetězec – šablona netestuje správný formát ani to, zda památka daného čísla existuje. Jako druhý parametr lze zadat název či jiné slovní označení památky, avšak navazující věta je formulována vždy v jednotném čísle: není-li druhý parametr zadán, šablona jej nahradí slovy „Tento objekt“.

Ukázky použití:

{{KP|104271}} se zobrazí jako text:

Tento objekt je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky pod rejstříkovým číslem 104271 (PkMISSezObrWD).

{{KP|104271567}} se zobrazí jako text:

Tento objekt je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky pod rejstříkovým číslem 104271567Podezřelý formát čísla (na 6. pozici není první lomítko)! (PkMISSezObrWD).

{{KP|1=46778/7-1850}} se zobrazí jako text:

Tento objekt je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky pod rejstříkovým číslem 46778/7-1850 (PkMISSezObrWD).

{{KP|1=46778/7-1850|2=Část objektu (vstupní budova a brána)}} se zobrazí jako text:

Část objektu (vstupní budova a brána) je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky pod rejstříkovým číslem 46778/7-1850 (PkMISSezObrWD).

{{KP|46778/7-1850|Tento objekt spolu s věží [[Mihulka|Mihulkou]]}} se zobrazí jako text:

Tento objekt spolu s věží Mihulkou je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky pod rejstříkovým číslem 46778/7-1850 (PkMISSezObrWD).

{{KP|2=Celý areál}} se zobrazí jako text:

Celý areál je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky.

{{KP}} se zobrazí jako text:

Tento objekt je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky.

{{KP|1=}} se zobrazí jako text:

Tento objekt je v evidenci v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky.

Související šablony[editovat zdroj]

  • {{Památka}} pro jednoduchý odkaz z rejstříkového čísla bez průvodního textu
  • {{MonumNet}} pro referenci na záznam v MonumNetu pomocí IdReg

Data šablony[editovat zdroj]

Tato sekce obsahuje strukturovaný popis parametrů této šablony využívající rozšíření TemplateData, který umožňuje snadnější používání této šablony v prostředí Vizuálního editoru.

KP

Šablona zobrazí informaci, že objekt je v evidenci jako kulturní památka. Je-li v prvním parametru uvedeno rejstříkové číslo, zobrazí se na konci věty a za ním v závorce se objeví odkazy na záznamy o dané nemovité památce v Památkovém katalogu, v databázi MonumNet, výsledky vyhledávání dokumentů k dané památce v Metainformačním systému NPÚ (MIS), odkaz k vyhledání odpovídajícího seznamu památek na Wikipedii a odkaz k vyhledání příslušných kategorií a obrázků v projektu Wikimedia Commons.

Parametry šablony[Upravit strojový popis šablony]

ParametrPopisTypStav
Číslo památky1

Rejstříkové číslo ÚSKP, Ústředního seznamu kulturních památek MonumNet. Prázdná hodnota zobrazí pouze informační text.

Řádkapovinný
Text před2

Možnost změnit počáteční text. Např. Celý areál, Tento objekt spolu se zvonící...

Řádkanepovinný